Αναμορφώνονται τα Προγράμματα των ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ

25/11/2014

Άκουσε το άρθρο

Πρόκληση για την

• Η ανάπτυξη Προφίλ/∆εξιοτήτων για τις Ειδικότητες ΕΠΑ.Λ.

• Η εκπόνηση αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για όλες τις τάξεις ΕΠΑ.Λ.

• Η οργάνωση και η εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για την Τάξη Μαθητείας του ΕΠΑ.Λ..

εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας

Ειδικότερα:

1: Εκπόνηση Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου.

Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των γνωστικών αντικείμενων, την ανάπτυξη των Ωρολογίων Προγραμμάτων όπου δεν έχουν προσδιορισθεί, την εκπόνηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών και τις Οδηγίες διδασκαλίας για τον εκπαιδευτικό, συμπεριλαμβανομένων και των διδακτικών τεχνικών, των μεθόδων διδασκαλίας και των ενδεδειγμένων εποπτικών μέσων.

Τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ευρωπαϊκού συστήματος πιστωτικών μονάδων για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (European Credit System for Vocational Education and Training – ECVET), που περιγράφεται στη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2009 (Ε.Ε. C 155/02 της 8.7.2009), τη διαδικασία της Κοπεγχάγης αλλά και του ψηφίσματος της Bruges 2010 (ET-2011-2020).

Για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών κάθε τομέα και ειδικότητας λαμβάνονται υπόψη, εφόσον υπάρχουν, και τα σχετικά επαγγελματικά περιγράμματα που πιστοποιούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 3369/2005 (ΦΕΚ 171Α ́), όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4186/2013, τον ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 Α ́)άρθρο 11 παράγραφος 13 και του ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118 Α ́) και ισχύει.

Τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου καταρτίζονται από το Ι.Ε.Π., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ν. 4186/2013 όπως εκάστοτε ισχύει.

∆ράση 2: Οργάνωση και Προγράμματα Σπουδών της «Τάξης Μαθητείας»

Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει:

α) Την εκπόνηση Μελέτης για την οργάνωση της «Τάξης Μαθητείας» (σύνδεση Σχολικής Μονάδας και χώρου εργασίας),

β) την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για τα μαθήματα στη Σχολική Μονάδα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ