Δεσμεύσεις του υπ. Παιδείας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Κατάθεση τροπολογίας με την οποία αναγνωρίζεται η πλήρης προϋπηρεσία που έχει διανυθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών

25/11/2014

Άκουσε το άρθρο

Στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέδρος δεσμεύτηκε:

Α. Την καθιέρωση συναντήσεων με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ κάθε 15 ημέρες για θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων κι εργασιακά ζητήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Β. Την κατάθεση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται η πλήρης προϋπηρεσία που έχει διανυθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που εργάζονται τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά σχολεία.

Γ.  Την προσθήκη, στην τροπολογία για την αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων, πρόβλεψης για τη διασφάλιση της εγκυρότητας των τίτλων σπουδών των μαθητών που εκδόθηκαν από σχολεία που δεν διέθεταν νόμιμη άδεια λειτουργίας και τη δέσμευση για τιμωρία όσων έχουν παρανομήσει.

Δ.  Τη μη αποδοχή τροπολογίας που κατέθεσαν 34 βουλευτές της ΝΔ σύμφωνα με την οποία οι εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων θα διεξάγονταν υπό την εποπτεία δημόσιων επιτροπών.

Η Ομοσπονδία ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά την εργασία ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε δραστηριότητες εκτός ωραρίου και εβδομαδιαίου προγράμματος.

Ο υπουργός δεν δέχτηκε την απόσυρσή της, ωστόσο απαλείφθηκαν από αυτήν οι όροι «υπηρεσίες μορφωτικού και επιμορφωτικού σκοπού» και απέμειναν μόνο οι όροι «πολιτιστικού, ή αθλητικού σκοπού».

Συμφωνήθηκε από κοινού να ζητηθεί από την Κομισιόν η αναβολή της συνεδρίασης της 2ης Δεκεμβρίου του European Advisory Group for Education όπου επρόκειτο να συζητηθεί το κομβικό ζήτημα της αντιστοίχισης του εθνικού μ το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων, ώστε να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν την πιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων από παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης. Να υπενθυμιστεί ότι επιστολή-καταγγελία είχε κάνει στο Advisory Group ο εκπρόσωπος των κοινωνικών εταίρων στην Επιτροπή, Μιχάλης Κουρουτός, στις 28/3/2014 με αποτέλεσμα η Commission να βάλει όρους για την αντιστοίχιση των προσόντων.

Η επόμενη συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Παιδείας θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκέμβρη.

Στη σημερινή συνάντηση την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ν. Παΐζης, ο Γενικός Γραμματέας Χρ. Σαρρής, ο Οργανωτικός Γραμματέας Αλ. Γούλας, ο Εκπρόσωπος Τύπου Γ. Χριστόπουλος και τα μέλη Τ. Πολυδωρόπουλος και Γ. Μπουγελέκας. Ο Υπουργός Παιδείας συνοδευόταν από το Γραμματέα του Πολιτικού του Γραφείου κ. Χρηστάκη και το νομικό του σύμβουλο κ. Μπαλασόπουλο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ