Στάση εργασίας στο ΤΕΙ Αθήνας εκπαιδευτικών και υπαλλήλων για τον Ν Ρωμανό

Με απόφαση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων

04/12/2014

Ενημερώθηκε: 06/12/2014, 18:32

Άκουσε το άρθρο

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. προκηρύσσουμε Τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 8/12/2014 από 8:00 έως 11:00 πμ. και με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο και νόμιμο αίτημά του Ν. Ρωμανού , ο οποίος είναι φοιτητής στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Αθήνας , αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος.

Ταυτόχρονα οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν προγραματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο έξω από την κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ.

Στάση εργασίας κήρυξε επίσης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας. Πατήστε εδώ για να ανοίξτε την απόφαση

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Η αρνητική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο καθ’ όλα νόμιμο αίτημα του κρατούμενου αναρχικού Νίκου Ρωμανού φοιτητή του ΤΕΙ Αθήνας, πού βρίσκεται στην 25η μέρα απεργίας πείνας και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, συνιστά κατάφωρη καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η εξέλιξη αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του καθώς διανύει την 25η μέρα απεργίας πείνας.

Β. Πρόκειται προφανώς για ζητήματα που δεν αφορούν μονάχα το πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού, αλλά και όλους μας.

Γ. Ενώ αρχικά θέλησαν να τον βραβεύσουν για την επιτυχία του, τώρα του αρνούνται τη δυνατότητα να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τα μαθήματά του. Παράλληλα ανακοινώνεται ότι ετοιμάζεται και τροπολογία-κοροϊδία μετατρέποντας την συμμετοχή στην ακαδημαϊκή διδασκαλία, σε παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δ. Με την ίδια σκληρότητα και αδιαφορία άλλωστε μεταχειρίστηκαντην δημόσια παιδεία αλλά και την κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια.Διάλυση δομών κοινωνικής προστασίας, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ακαδημαϊκών ελευθεριών.

Ε. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Αθήνας όπως και οι συνάδελφοί μας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνεις πολλούς μικρούς και μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια δύσκολη διαδρομή και συνεχίζουμε.

Ζ. Θεωρούμε αδιανόητο να μην νικήσει ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού για πρόσβαση στην παιδεία, στην μόρφωση.

Η. Δεν θα σιωπήσουμε , δεν θα γίνουμε συνένοχοι !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ