Ξεπέρασαν τις 400 μέχρι το μεσημέρι οι αιτήσεις για τις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Μετά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας τα κριτήρια επιλογής δεν θα είναι κομματικά

27/02/2015

Ενημερώθηκε: 02/03/2015, 14:14

Άκουσε το άρθρο

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά ότι η επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης δεν θα γίνει με κομματικά κριτήρια, ύστερα από σχετική ερώτηση του esos , αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των αιτήσεων των εκπαιδευτικών οι όποιοι διεκδικούν μία από τις 13 θέσεις.

Μάλιστα, ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και γνωστά πρόσωπα που πέρασαν από πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Το γνωρίζουμε αυτό από ενημέρωση που είχαμε από τα ίδια αυτά πρόσωπα.

Ειδικότερα , σύμφωνα με στοιχεία που άντλησε το esos από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ μέχρι στι; 10:30 σήμερα  το πρωί είχαν κατατεθεί 146 αιτήσεις  μέχρι το μεσημέρι,ξεπέρασαν τις 400  .

Η παραλαβή των αιτήσεων με courier συνεχίζεται και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να καταφθάσουν στο υπουργείο δεκάδες μέχρι το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία.

Επί Αννας Διαμαντοπούλου υποβλήθηκαν συνολικά 973 αιτήσεις ηλεκτρονικά και 37 αιτήσεις στην υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
Τα κριτήρια επιλογής έθεσε Επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

 Οι προεπιλεγέντες εκλήθησαν σε προφορική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και κατέθεσαν το φάκελο των δικαιολογητικών τους προκειμένου να ελεγχθούν από την επιτροπή ως προς τη νομιμότητά τους.

 

 

Σχόλια (6)

Αναστάσιος Κουτσουκος
|

Να δωθεί στην δημοσιότητα η λίστα με τα μόρια της αξιολόγησης του κάθε υποψήφιου. Περιμένουμε.
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

γονιός 4 μαθητών
|

Mηπως να εχει λόγο στην επιλογή του Διευθυντή και ο σύλλογος των γονέων;Πιστεύω ότι η γνώμη του θα είναι πιο αντικειμενική απο τον σύλλογο των καθηγητών.Αλλά αφου οι καθηγητές --κόπτονται--να επιλέγουν τον διευθυντή τους θα ήταν πολύ καλό και οι μαθητές να επιλέγουν τους καθηγητές τους.Γιατί οι κύριοι καθηγητές εχουν μάθει μονίμως να βαθμολογούν αλλά όχι να βαθμολογούνται!Να δούμε μετά πόσοι καθηγητές θα είναι κάτω απο την βάση;Γιατί κύριοι της ΟΛΜΕ οι μαθητές και οι γονείς τους είναι οι καλύτεροι κριτές και ας σταματησουν να παίζουν παιχνίδια πίσω απο τις πλάτες των μαθητών για την εκλογή του διευθυντή τους ,γιατί ποιος θα σας πιστέψει οτι δεν θα ψηφίσετε εκείνον που θα είναι πιο καλός μαζί σας.Πτυχία ,master,επιμορφώσεις,προυπηρεσίες ,εμπειρίες κ.λ.π.ας θυσιαστούν στον βωμό ...για ναεπιλέξετε το φιλαράκι συνάδερφο ...που θα σας καλύπτει σ΄ όλα εις βάρος των παιδιών μας.

Φώτης
|

Στα σοβαρά κράτη, οι θέσεις των στελεχών είναι μόνιμες. Αν γίνεις διευθυντής, σύμβουλος κτλ δεν επιστρέφεις στη θέση του καθηγητή. Αξιολογείσαι όμως τακτικά και αν δεν κάνεις για τη δουλειά πας σπίτι σου

Μάκης
|

απίστευτο! υπάρχουν 400 εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων που πιστεύουν στον Αη Βασίλη...

Στράτος
|

Καλά όλα αυτά για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών. Οι ρυθμοί όμως με τους οποίους κινείται το Υπουργείο στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών σχολείων καθιστούν μάλλον αδύνατη την επιλογή τους για την επόμενη σχολική χρονιά, εκτός και αν...

Άμεσα, να κινηθεί η διαδικασία επιλογής με βάση το Ν3848/10 που θα πρέπει όμως να υποστεί απαραίτητες αλλαγές, αν το Υπουργείο επιθυμεί κάποια ανανέωση του στελεχιακού του δυναμικού. Καταρχάς απαιτείται αλλαγή στις ημερομηνίες που προβλέπει ο νόμος αυτός για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών καθώς ήδη έχει παρέλθει ο Ιανουάριος που ορίζεται ως μήνας έναρξης της όλης διαδικασίας. Επιπλέον είναι απαραίτητη η μείωση της μοριοδότησης της "παλαιότητας" (χρόνια υπηρεσίας) και της "προηγούμενης θητείας" γιατί διαφορετικά θα έχουμε μία επανεπιλογή των ίδιων και των ίδιων πάλι στελεχών. Τέλος είναι καλό (αν και απαιτεί μελέτη στις λεπτομέρειες) με κάποιο τρόπο να εμπλέκεται ο Σύλλογος διδασκόντων στην επιλογή των στελεχών για να μειωθούν οι γνωστές στους εκπαιδευτικούς κύκλους αυθαιρεσίες Διευθυντών σχολείων κ.α. στελεχών που τελευταία μάλιστα είχαν αυξηθεί με το φόβητρο της αξιολόγησης.

Όλα όμως πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα. Αν ο κ. Κουράκης δεν επιθυμεί την παράταση της θητείας των τωρινών στελεχών, πρέπει να κινηθεί άμεσα και να αντιληφθεί ότι ο χρόνος που μένει ως το τέλος Ιουλίου (που λήγει η θητεία τους) είναι εξαιρετικά λίγος. Αρχές Απριλίου το αργότερο θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Επομένως εντός Μαρτίου πρέπει να έχει ετοιμαστεί ο νέος Νόμος με τις λεπτομέρειες επιλογής στελεχών.

Takis
|

Πριν τη διευκρίνιση έκαναν αίτηση μόνο συριζαίοι, μετά οι πασόκοι και νεοδημοκράτες. Ευκολο το ξεσκαρτάρισμα .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ