Ο υπουργός Παιδείας για τη μεταφορά των μαθητών στα Π. Πειραματικά Σχολεία

03/03/2015

Άκουσε το άρθρο

 Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζει τη δυνατότητα διευκόλυνσης στη μετακίνηση των Πειραματικών Σχολείων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων των Περιφερειών.

Αυτό αναφέρει έγγραφη απάντηση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Ελ. Αυγενάκη σχετικά με τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών των Πειραματικών Σχολείων όπως προβλέπεται και για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Ο υπουργός Παιδείας, υπενθυμίζει στην απάντησή του ότι

Α. Η επιλογή των μαθητών στα Π.Π.Σ., σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 9 του αρ. 44 του νόμου 3966/11, γίνεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους .

Β. Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών βαρύνουν τους ασκούντες τη γονική τους μέριμνα, τόσο για την πλήρη φοίτηση τους, όσο και για τη φοίτηση τους στους ομίλους. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση του Βουλευτ

Σχόλια (1)

Π.Ν.
|

Σε Πειραματικό που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν στους μαθητές υπεύθηνη δήλωση για την μεταφορά τους (των μαθητών) που αποκλείει όσους διαμένουν σε απόσταση μικρότερη των 4 χιλιομέτρων. Με τους μαθητές που έχουν έναν ή και τους δύο γονείς άνεργους τι γίνεται?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ