Τροποποιήθηκε η απόφαση ορισμού επιπλέον μελών στα Περιφερειακά Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

29/05/2015

Άκουσε το άρθρο

Υστερα από τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας για τροποποίηση των επιπλέον μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.-Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) όταν κρίνονται θέματα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης προχώρησε σε τροποποίηση της   υπ’ αριθμ. Φ.350/71/82429/Ε3/22-05-2015 Υπουργικής Απόφασης, ως εξής:

 

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμ. πρωτ. Φ.350/71/82429/Ε3/22-05-2015 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Ορισμός επιπλέον μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε.».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

giorgos
|

@Panagiotis
Αν δεν είχε σημασία, γιατί η απόφαση πρέπει να υπογράφεται από τον Υπουργό κι όχι από τον Περιφερειακό, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να υπογράφει τη συγκρότηση κάθε ΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΠΕ;
Οι δύο γύροι των ενστάσεων μπορούν να παίξουν κατά τη γνώμη σου κάποιον ρόλο ή όχι; Αν όχι, τότε γιατί δεν ορίζονται τα μέλη π.χ. με κλήρωση;
Ο ορισμός χωρίς κριτήρια, μυρίζει .....
Γιατί λοιπόν ο Αναπληρωτής Υπουργός προτιμάει την κατηγορία από τον έπαινο;
Είναι "ανεξιχνίασται αι βουλαί του Κυρίου" Υπουργού και οι υποσχέσεις του "ανεμώναι λόγων" και "ανεμώλια έπη".

Panagiotis
|

Για ποιο λόγο έχει σημασία η επιλογή των μελών; Τα κριτήρια μοριοδοτησης είναι πολύ συγκεκριμένα και σαφή.

giorgos
|

@cain & abel
Πολύ σωστά ερωτήματα !!!
Μην περιμένεις απάντηση, ιδιαίτερα από τον Κουράκη.Είναι σίγουρο ότι θα αφήσει εποχή με τις απαντήσεις του. Αλλά τί λέω; Ξέχασες ότι βρισκόμαστε στην εποχή της "δημιουργικής ασάφειας";
Δυστυχώς, δεν μπορούν να συγκροτήσουν ούτε τα διευρυμένα Συμβούλια.
Όσοι από τους συναδέλφους γνωρίζουν, ας μας ενημερώσουν, αν και οι υποψίες μας σίγουρα δεν απέχουν από την πραγματικότητα.
Πρόκειται για το 7% των εκπαιδευτικών τακτικών και αναπληρωματικών μελών των διευρυμένων Συμβουλίων.

cain & abel
|

Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να γνωρίζει με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν, γιατί έγιναν αλλαγές και αν θα υπάρχει προσωπικό όφελος!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ