Ενημέρωση για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις

24/07/2015

Άκουσε το άρθρο

Του προέδρου της ΠΟΣΥΠ Σάββα Φωτιάδη

Σήμερα συνεδριάζει το ΚΥΣΔΙΠ(μετά από 2 αναβολές)και εξετάζει 118 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις (ΠΕ1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ) με τη διαδικασία του Ν.1824/1988.

Οι αιτήσεις αυτές αφορούν μόνο τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΟΠΑΙΘ και είναι 88 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και 30 εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις που εκκρεμούν ακόμη ξεπερνούν τις 500 και περιμένουμε τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Ηγεσίας και της Διοίκησης για την ικανοποίησή τους.

Πιστεύουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την ΠΟΣΥΠ στις 23 Ιουνίου 2015 και θα εισαγάγει στο ΚΥΣΔΙΠ στο αμέσως προσεχές διάστημα τις υπόλοιπες 180 που  μαζί με τις σημερινές  118 ( δηλαδή 300 περίπου) μας είχε δηλώσει ότι θα είχαν υλοποιηθεί έως τις 15 Ιουλίου 2015.

Πιστεύουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα σταματήσει να σκιαμαχεί και να θέτει ζητήματα κενών ή ελάχιστων πλεονασμάτων των ειδικοτήτων των ενδιαφερόμενων στις περιοχές της οργανικής τους και θα διευκολύνει άλλες 200 μετατάξεις που έχει μπλοκαρισμένες και για τις οποίες το Γραφείο του Υπουργού θα αποφάσιζε στα τέλη Ιουλίου.

Πιστεύουμε ότι θα εξεταστούν τέλος και οι πρόσφατες αιτήσεις μετάταξης που αποδεσμεύτηκαν από τα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, τους τελευταίους 2 μήνες και είναι περίπου 120.      
Δηλώνουμε ξανά ότι η στελέχωση της διοίκησης θα πρέπει να γίνεται με μόνιμο προσωπικό και όχι με τις χιλιάδες ρουσφετολογικές και αδιαφανείς αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Ευελπιστούμε να τηρηθεί η νομιμότητα.         

 

Σχόλια (1)

4you
|

Τώρα που συνεδρίασαν θα ανακοινωθεί κάτι και στους ενδιαφερόμενους;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ