ΠΑΣΟΚ: Πρώτη φορά αριστερά - Πρώτη φορά οι αναπληρωτές στην ουρά…

04/09/2015

Άκουσε το άρθρο

Η ταλαιπωρία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών συνεχίζεται σήμερα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

90.000 και πλέον εκπαιδευτικοί, αν και υπέβαλαν αίτηση, υποχρεώνονται εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης και ανεύθυνης πολιτικής της απελθούσας ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ, να επικαιροποιήσουν τις αιτήσεις τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Η πρωτόγνωρη εικόνα που παρατηρείται σήμερα, με τις ουρές χιλιάδων αναπληρωτών, είναι αποτέλεσμα της άγνοιας, της αδιαφορίας και της ανευθυνότητάς τους.

Η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

B.K.
|

Συμφωνώ απόλυτα με teos και geo. Άλλωστε ποιος νοήμων και σοβαρός άνθρωπος δεν θα συμφωνούσε με τα γραφόμενά τους; Το θέμα δεν είναι αν βλέπεις τα πράγματα προς τα "αριστερά" ή προς τα "δεξιά" αλλά εάν μπορείς να τα δεις αντικειμενικά και αμερόληπτα. Και εάν έκανες λάθος εκτίμηση να το παραδεχτείς. Αυτό σε κάνει μάχομενο και μορφωμένο.

geo
|

Μαχομενε εισαι Τσιπραιος ή Λαφαζανικος τωρα; Να ξερουμε για να μπορουμε να κοιταζουμε απο την ιδια γωνια που κοιτας κι εσυ, για να μπορεσουμε να σε καταλαβουμε τελικα. Μαλλον τα εχεις ακομα μπερδεμενα ομως και επιτιθεσαι σε οποιον γραφει αυτονοητες και αυταποδεικτες αληθειες. Μια χαρα τα περιεγραψε ο teos. Και τα σχολεια τα εχει διχασει η εκλογη διευθυντων και μπαχαλο τα εχουν κανει με τη (μη) στελεχωση των σχολειων και το μοναδικο που σου αναγνωριζω ειναι η κριτικη σου στη Χριστοφιλοπουλου. Αν ειναι καποιος που δεν δικαιουται δια να ομιλει, αυτη ειναι. Κι εσυ ομως επισης!

teos
|

@Μαχόμενο εκπαιδευτικό:
Αγαπητέ συνάδελφε, αν θεωρείς αδικαιολόγητη την εμμονή μου με ορισμένες θέσεις μου, μάλλον σε ικανοποιεί η κατάσταση πως φέτος υπάρχουν βιβλία ώστε να διανεμηθούν στους μαθητές, ωστόσο δεν υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί για να τους διδάξουν, αφού με τους πιο επιεικείς υπολογισμούς υπάρχουν στα σχολεία τουλάχιστον 18000 με 20000 κενά. Επίσης δεν κρίνω ανθρώπους αλλά πολιτικές και ασφαλώς η ψηφοφορία για στελέχη εκπαίδευσης χωρίς έστω ελάχιστη συμμετοχή της υπεύθυνης (;) Πολιτείας δεν νομίζεις πως μετατρέπει τα σχολεία σε χώρους όπου θα αλωνίζουν οι κάθε είδους συνδικαλιστές και δη οι συριζαίοι. Μετά τη νίκη του σύριζα στις εκλογές του Ιανουαρίου δεν πρόσεξες να εκστομίζουν απειλές προς όποιον τύχαινε να διαφωνεί μαζί τους; Εκτός αν ήσουν κι εσύ στην παρεούλα των "πρώτη φορά αριστερά". Κι αυτά τα περί "δεξιών και αριστερών" δεν νομίζεις πως έχουν πλέον ξεπεραστεί;

Μαχόμενος εκπαιδευτικός
|

@teos
Αμάν, μωρέ teos (τέως;), με τη δεξιά σου ευαισθησία! Για δες καλύτερα ποια είναι η λεγάμενη που ξεστομίζει αυτές τις βαρυσήμαντες καταγγελίες και βγάλε συμπέρασμα. Αν δεν το θυμάσαι, είναι εκείνη που υπηρετούσε στο υπουργείο τη χρονιά των φωτοτυπιών! Η ίδια που πριν από μερικές εβδομάδες επιδιδόταν σε χειρονομίες μέσα στη Βουλή. Λοιπόν, νομίζεις πως έχει καμιά βαρύτητα ο λόγος της; Φυσικά και είναι άθλια η εικόνα αυτή τη στιγμή με την ταλαιπωρία των αναπληρωτών. Αλλά τι σχέση έχουν μ' αυτό οι ψυχονευρωτικές εμμονές σου στο ζήτημα της επιλογής διευθυντών; Και πόθεν προκύπτει ότι η επιλογή αυτή έχει διαλύσει τα σχολεία; Και πώς γνωρίζεις την ιδεολογική ταυτότητα των κατ' εξαίρεση αποσπασθέντων, για να καταγγέλλεις ευνοιοκρατικά κριτήρια; Τέτοιες χοντροκοπιές, πέρα από κουραστικές και ανούσιες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να συντηρούν τεχνητά ένα κλίμα αρνητικό, ενώ υπάρχουν γύρω μας τόσα σοβαρά προβλήματα, για να πιαστούμε. Το κορυφαίο σου βέβαια το κράτησες για το τέλος, όπου αναφέρεσαι στην αυτοδιάλυση του κυβερνώντος κόμματος ως ένα από τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο! Κάτι σού ξέφυγε στην αλληλουχία του συλλογισμού σου!

teos
|

Είναι κράτος αυτό; Κυβέρνηση ανατροπής κάθε καλού προηγούμενου οι συριζοανελ, συνεχίζουν να καταστρέφουν την εκπαίδευση. Αφού διέλυσαν τα σχολεία με ψηφοφορίες επιλογής διευθυντών στην Ελλάδα, διαλύουν τώρα και τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, ταλαιπωρούν σε ουρές τους άνεργους νέους εκπαιδευτικούς με εκ νέου υποβολή αιτήσεων, βολεύουν με κατ' εξαίρεσιν αποσπάσεις εκπαιδευτικούς και κάθε ημέρα όλο και κάτι καινούργιο βρίσκουν να διαλύσουν. Συν τοις άλλοις διέλυσαν και το κόμμα τους. Ας τους σταματήσουμε επιτέλους με την ψήφο μας στις εκλογές!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ