Πάνω από 800.000 ευρώ θα κοστίσει η μετονομασία του υπουργείου Παιδείας

23/09/2015

Άκουσε το άρθρο

Η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων  σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων   εκτιμάται ότι θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο περίπου πάνω από 800.000 ευρώ.

Άλλωστε τόσο περίπου κόστισε  το 2013, που από υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετονομάστηκε σε υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το κόστος αυτό θα προκύψει από τις νέες σφραγίδες, επανατύπωση νέων εγγράφων, τίτλων σπουδών κ.α με την νέα ονομασία του υπουργείου Παιδείας, στις 13.500 σχολικές μονάδες, στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες και στους εποπτευόμενους οργανισμούς.

Η ταμπέλα παραμένει παρότι το υπουργείο «βαπτίστηκε» τέσσερις φορές

 Η ταμπέλα που είναι αναρτημένη στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως την κατέγραψε ο φακός του esos, δείτε τη φωτογραφία, παραμένει η ίδια από το έτος 2009 που το υπουργείο Παιδείας από υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάστηκε σε υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αφαιρέθηκε για πρώτη φορά ο τίτλος «Εθνικής» προκαλώντας τότε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Οι οκτώ ονομασίες του υπουργείου Παιδείας από το 1926 έως σήμερα

Μέχρι το 1926 το υπουργείο Παιδείας είχε την ονομασία υπουργείο Εκκλησιαστικών και Δημοσίας Εκπαιδεύσεως.

Από το 1926 – 1949 υπουργείο Θρησκευμάτων και Παιδείας.

Από το 1949 – 1955 υπουργείο Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας Από το 1955 – 2009 υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Από το 2009 – 2012 υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Από το 2012 – 2013 υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

2013 – 2015 υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

2015  υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων,

2015 υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

Stelios
|

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ

Στη τριτοβάθμια που τυχαίνει να γνωρίζω η σφραγίδες δεν φέρουν το όνομα του υπουργείου αλλά το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το τίτλο του ιδρύματος. Όπως και να έχει όμως, η λύση είναι μια. Ηλεκτρονικές σφραγίδες παντού, όπως γίνεται σε πολύ λίγες υπηρεσίες. Μεγαλύτερη ασφάλεια, μηδέν κόστος. Αυτό είναι μεταρύθμιση.

Ταυτόχρονα ψάχνω αντίστοιχο άρθρο στο esos για το 2013 και δε βρισκω...

Ψάχνοντας βρήκα αυτό από άλλη πηγή.

"Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας που κοστολογεί 800000 € την αλλαγή ονομασίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας κα Θρησκευμάτων , κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι πρόκειται για αυθαίρετο υπολογισμό που απηχεί τις συνήθειες της διαπλοκής.

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για «ευφάνταστους λογιστές» που θα πρεπε να γνωρίζουν ότι στην εποχή μας έχουν μειωθεί δραστικά τα έξοδα της εκτύπωσης τυπογραφικών εγγράφων με λογότυπο, εφ’ όσον λειτουργεί πλέον το ηλεκτρονικό σύστημα."

http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%…

Λάκης
|

Για βάλε και το κόστος στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Spiros
|

Προς τον αγαπητό Τάσο
Απλή αριθμητική.
Κάθε σφραγίδα κοστίζει περίπου 10 €. Πολλαπλασίασέ το με τον αριθμό των σχολείων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας, υποστηρικτικών δομών υπουργείου, διευθύνσεων, και κάθε άλλης υπηρεσίας που υπάγεται στο υπουργείο παιδείας και το 800.000 μάλλον θα είναι μικρό νούμερο.
Και συνέχισε τον πολλαπλασιασμό με το πόσες φορές μετονομάστηκε το υπουργείο παιδείας και τότε φτάνει σε εκατομμύρια (δεκάδες μάλλον).
Και μόνο για σφραγίδες. Χαρτιά με λογότυπο και κάθε άλλο υλικό που φέρει τον τίτλο του υπουργείου, ακόμη και πινακίδες πρέπει να ξαναφτιαχτούν, και δεν ξέρω που θα φτάσει.
Οπότε γιατί να κόψει οποιοσδήποτε κάτι; Να βάλει κάτι στις διαμαρτυρίες πρέπει.

Τάσος Βαγγόπουλος
|

Σιγά κόψτε κάτι , πετάτε ένα νούμερο και ....επιχείρημα ουδεν

Stelios
|

"Άλλωστε τόσο περίπου κόστισε το 2013".... Γιατί δεν μας λέτε πόσο κόστισε η μετονομασία το 2015; Τα 800.000€ είναι εκτίμησή σας (βάση του 2013 που ήταν άλλος κυβέρνηση) ή έχετε συγκεκριμένη πληροφορία;

ΓΙΑΝΝΗΣr
|

ρε ενας εισαγγελεας καποιος τελος παντων δεν μπορει να βρεθει να κλεισει μεσα ολους αυτους που τοσα χρονια οχι μονο τωρα παιζουν με τα ονοματα των υπουργειων και πετιουνται τοσα χρηματα σε λογοτυπα σφραγιδες κτλ την ωρα που τοσοι συνανθρωποι μας πεινανε?????ελεος ρε ελεος και τιμωρια πανω απο ολα

sissy
|

Έλεος πια!!!!Κατά τα άλλα δεν μπορούσαν να βρουν πιστώσεις για να προσλάβουν δάσκαλους και καθηγητές. ΝΤΡΟΠΗ πια!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ