«Ευρυδίκη»:Νέα έκδοση για τις Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων στην Ευρώπη – 2014/15

30/09/2015

Άκουσε το άρθρο

Η νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για την Εκπαίδευση «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» (“Languages in Secondary Education: An Overview of National Tests in Europe – 2014/15”) παρέχει επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη κατά τις οποίες αξιολογούνται οι γλωσσικές ικανότητες μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Η μελέτη καλύπτει ποικίλες πτυχές, όπως τη σπουδαιότητα των εθνικών εξετάσεων που αφορούν τις ξένες γλώσσες, τους εκάστοτε στόχους των εν λόγω εξετάσεων, τις δεξιότητες που αξιολογούνται, καθώς και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα κράτη-μέλη έτσι ώστε να διασφαλιστούν αξιόπιστες διαδικασίες βαθμολόγησης σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις Γλώσσες (CEFR).

Η έκδοση καλύπτει 27 χώρες από τα 28 Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Η εν λόγω έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου «Ευρυδίκη» στην αγγλική γλώσσα, ολόκληρη (full version) και κύρια σημεία (highlights)  στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/mwikis/eurydice/index.php/Publicatio…

Το έτος αναφοράς είναι το 2014-2015.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ