Κινητοποίηση για τις διώξεις υπαλλήλων Πανεπιστημίων

05/10/2015

Άκουσε το άρθρο

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ διοργανώνει εκδήλωση-σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων, εργαζομένων, ανέργων, αλληλέγγυων, για τη δίκη των απεργών των Πανεπιστημίων στις 12/10. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί Την Τρίτη, 6/10, στις 17.00, στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30), αμφ. Δρακόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει τα εξής:

Α. Το 2013 στα πανεπιστήμια έγινε μια μεγάλη απεργία ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις που κράτησε 3,5 μήνες. Και κατάφερε να νικήσει, με την επιστροφή όλων των συναδέλφων μας στη δουλειά.

Β. Σήμερα, 14 συνάδελφοί μας, 3 μέλη του ΚΣ της Ομοσπονδίας μας, 3 εργαζόμενοι του ΕΜΠ και 8 του ΕΚΠΑ, κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη μια 48ωρη απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους», παρότι η απεργία, συνεχίστηκε με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ