Ζητούνται φοιτητές/σπουδαστές Γραφικών Τεχνών και Καλών Τεχνών να αναμορφώσουν την Εφημερίδα της Κυβέρνησης

30/11/2015

Άκουσε το άρθρο

To Εθνικό Τυπογραφείο  με  αφορμή τη συμπλήρωση εκατόν ενενήντα χρόνων από την οργάνωση και λειτουργία στο Ναύπλιο, το 1825, της πρώτης κρατικής τυπογραφικής μονάδας και την ίδρυση «Εφημερίδας της Διοικήσεως» για τη δημοσίευση των πολιτειακών πράξεων που ονομάστηκε «Τυπογραφία της Διοικήσεως», προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αναμόρφωση του  τυπογραφικού  σχεδιασμού του φύλλου της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Από την ίδρυση του πρώτου Τυπογραφείου και της πρώτης εφημερίδας της Διοίκησης, έως σήμερα, η μορφή του ΦΕΚ έχει αλλάξει πολλές φορές, αντανακλώντας τις πολιτειακές αλλαγές, τις τεχνολογικές εξελίξεις στα εκτυπωτικά μηχανήματα και στις γραφικές τέχνες, το διαθέσιμο εξοπλισμό, τις λειτουργικές ανάγκες αλλά και την αισθητική της κάθε εποχής.

Δεδομένου των θεαματικών αλλαγών στην τυπογραφία και στις γραφικές τέχνες που οφείλονται στην εμφάνιση της Πληροφορικής, το Εθνικό Τυπογραφείο προσκαλεί φοιτητές/σπουδαστές Γραφικών Τεχνών και Καλών Τεχνών καθώς και επαγγελματίες γραφικών τεχνών να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ΦΕΚ, στην έντυπη και την ηλεκτρονική μορφή του.

Προθεσμία  υποβολής προτάσεων: 11η Ιανουαρίου 2016
Επικοινωνία:  210 5279101-3                Email: sset@et.gr
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου: www.et.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ