Η Ελλάδα έχει δυνατότητες σε θέματα Επιστήμης

30/12/2015

Ενημερώθηκε: 30/12/2015, 23:49

Άκουσε το άρθρο

Δεν είναι δε δυνατόν, αυτή η πολιτική λιτότητας και η κρίση, η οποία έχει ενσκήψει σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδίως στην Ελλάδα, να είναι εις βάρος της Έρευνας και της Τεχνολογίας, της Επιστήμης γενικότερα.

Αυτό είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντηση  στο γραφείο του, με τον υπουργό Έρευνας Κώστα Φωτάκη και τόνισε:

-Αυτή η πρωτοβουλία που έχουν πάρει κορυφαίοι Επιστήμονες βραβευμένοι με το βραβείο Νόμπελ, υπέρ της Ελλάδας, δείχνει και τη σημασία της Ελλάδας και τις δυνατότητες της Ελλάδας.

-Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ενεργοποιείται αυτή η πρωτοβουλία.

-Η πρώτη ήταν το 2012. Τον Δεκέμβριο του 2015, 15 Νομπελίστες με επικεφαλής τον μεγάλο Γερμανό Καθηγητή Harald zur Hausen πήραν την ίδια πρωτοβουλία στέλνοντας επιστολή-υπόμνημα, προς τις τρεις κορυφές της Ευρώπης, δηλαδή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον κ.Τουσκ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον κ.Γιουνκέρ, και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου τον κ.Σουλτς.

-Και στους οποίους τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει ένα σημαντικότατο επιστημονικό δυναμικό, και η Επιστήμη στην Ελλάδα πρέπει και μπορεί να προοδεύσει.

Ο κ. Φωτάκης

Από την πλευρά του ο υπουργός Ερευνας  τόνισε  θέματα που αφορούν την έρευνα στην Ελλάδα,   θα αποτελέσουν  σε κάποιο σημείο μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα, δίπλα σε άλλους τομείς όπως είναι η αγροδιατροφή, η ναυτιλία, ο τουρισμός.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιστολή που στείλανε 15 Νομπελίστες όπου εκφράζουν την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα, και τα προβλήματα που έχει οδηγήσει η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται, και ένα μεγάλο ζήτημα είναι πώς μπορεί αυτή η υποστήριξη να μεταφραστεί στην πράξη, και να συντελέσει στην όλη προσπάθεια που κάνουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ