Επίκειται ρύθμιση στη Βουλή για τις μετεγγραφές ανακοίνωσε η Αν. υπουργός Παιδείας

21/01/2016

Άκουσε το άρθρο

Εμείς θα φέρουμε ρύθμιση   στη Βουλή, για να αμβλύνουμε τα όρια του νόμου.Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μετεγγραφούν περισσότεροι φοιτητές, αλλά να  είμαστε σύννομοι, να μην παραβιάζουμε το άρθρο 16, το οποίο έχει επικαλεστεί , στην απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα  στη Βουλή η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη  Δελή, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τις μεταγραφές των φοιτητών.

Κατ εξαίρεση Μετεγγραφές

Η κ. Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι στην κατηγορία “κατ’ εξαίρεση  μετεγγραφές”  έχουν γίνει άλλες χίλιες αιτήσεις φοιτητών με οξυμένα προβλήματα  .

Το εξάμηνο δε χάνεται

Η Αν. υπουργός τόνισε ότι “το εξάμηνο, δεν χάνεται για κανέναν φοιτητή για τον απλό λόγο ότι μπορεί να δώσει την εξεταστική”.

Βγήκαν νωρίς τα αποτελέσματα

Η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως   “πρώτη φορά βγήκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών τόσο νωρίς, υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν  καθυστερούσαν πολύ περισσότερο”.

Αδιάβλητο σύστημα

Η Αν. υπουργός τόνισε  ότι “για πρώτη φορά είχαμε ένα σύστημα απολύτως αδιάβλητο, γιατί ήταν ηλεκτρονικό. Δεν υπάρχει, δηλαδή, ούτε μία περίπτωση να έχει γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάταξη”. 

Σχόλια (2)

Γ.Κ
|

Οι ρυθμίσεις αυτές δεν πρέπει να είναι στην λογική μιας πρόχειρης λύσης ούτε της κίνησης εντυπωσιασμού. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται με σοβαρότητα συνέπεια και διάλογο. Σαφώς χρόνος για διάλογος δεν υπάρχει όταν κρίνεται το μέλλον οικογενειών. Πρέπει να θυμίσουμε ότι δημόσιος διάλογος είχε γίνει και μάλιστα πρόσφατα ,στην δημόσια διαβούλευση. Παρόλα αυτά το άρθρο για τις μετεγγραφές πέρασε νύχτα από την βουλή σε ένα άσχετο νομοσχέδιο χωρίς να δοθεί σημασία στην δημόσια διαβούλευση ή σε φορείς.
Ήρθε η ώρα που πρέπει όμως να δοθεί η προσοχή που αρμόζει στις απόψεις των πολιτών. Στην δημόσια διαβούλευση είχαν αναρτηθεί πάρα πολλά σχόλια, αυτά πρέπει να διαβάζουν οι υπεύθυνοι.
Πρέπει να έρθει μια ρύθμιση η οποία θα δώσει (ξανά) στις μετεγγραφές τον κοινωνικό της χαρακτήρα και να διορθώσει τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί. Δυστυχώς είναι αποδεδειγμένο ότι το οικονομικό κριτήριο δεν είναι αντικειμενικό και δημιουργεί αδικίες. Έτσι τα κριτήρια θα πρέπει να είναι κοινωνικά. Σαφώς και θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές όπου εκεί θα πρέπει αν εξετάζονται αιτήσεις οι οποίες αφορούν οικονομικούς λόγους και λόγους υγείας έτσι ώστε να κρίνεται αν κάποιος θα πάρει δίκαια η όχι μια μετεγγραφή.
Ότι αφορά την απόφαση του ΣτΕ και το άρθρο 16 μέχρι στιγμής το έχουν χρησιμοποιήσει απλά για να παρθούν οι μετεγγραφές από τους πολύτεκνους και να μην έχουν πλέον οι μετεγγραφές τον κοινωνικό χαρακτήρα που είχαν. Οι μετεγγραφές άνηκαν στους πολύτεκνους συνεπώς είναι (το λιγότερο) παράλογο να υπάρχουν κατηγορίες οι οποίες εξαιρούνται τόσο της ποσόστωσης των θέσεων όσο και του οικονομικού κριτηρίου κι να μην είναι οι πολύτεκνοι.

Δεν έχει ανακοινωθεί καν τι θα γίνει με πιθανόν θέσεις που θα ελευθερωθούν από μη ορθά δικαιολογητικά, που θα δοθούν;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

Αλήθεια για τις μετεγγραφες των στρατιωτικών δεν ισχύει η απόφαση του ΣτΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!δεν παραβιάζεται το άρθρο 16;
ετσι αποφάσισαν οι βουλευτές του κοινοβουλίου παρακάμπτοντας το ΣτΕ......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ