Έρευνα για τις γνώσεις των εκπαιδευτικών σε θέματα Παιδαγωγικής (Teachers Knowledge Survey)»

22/03/2016

Άκουσε το άρθρο

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ. αρ’ 180384/Η1/10-11-2015 απόφαση του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠΠΕΘ, η χώρα μας θα συμμετάσχει στην διεθνή Έρευνα για τις γνώσεις των εκπαιδευτικών σε θέματα Παιδαγωγικής (Teachers Knowledge Survey, TKS) του ΟΟΣΑ. Η υλοποίηση της έρευνας έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Γραφείο Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Εκπαιδευτικής Πολιτικής).

Η έρευνα απευθύνεται σε υποψήφιους και εν ενεργεία καθηγητές Γυμνασίου κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, Σχολικούς Συμβούλους Δ/θμιας Εκπ/σης καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίου παιδαγωγικών μαθημάτων και τελειόφοιτους αντίστοιχων σχολών. Η συμμετοχή στην έρευνα έχει προαιρετικό χαρακτήρα, ενώ τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα είναι απολύτως ανώνυμα και εμπιστευτικά. Η ανάλυσή τους θα είναι συνολική και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε διεθνή έκθεση τον Απρίλιο του 2017.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν online ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήματα σχετικά με

α) τις γνώσεις τους σε ζητήματα παιδαγωγικής,

β) την εμπειρία Καθηγητών/Συμβούλων στην αρχική εκπαίδευση εκπαιδευτικών και την επαγγελματική τους εξέλιξη και

γ) τους παράγοντες που καθιστούν τους εκπαιδευτικούς επαγγελματίες όπως και κάποιες δημογραφικές παραμέτρους. Σκοπός της έρευνας είναι η πληρέστερη κατανόηση του τρόπου βελτίωσης των μαθησιακών εμπειριών των εκπαιδευτικών.

Παρακαλείσθε όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, να συμπληρώσετε μέχρι τις 24 Μαρτίου 2016 την Φόρμα Επικοινωνίας στην διεύθυνση του ΙΕΠ http://www.iep.edu.gr/tks

Σε όσους επιλεγούν με βάση τα κριτήρια δειγματοληψίας της Έρευνας, θα σταλεί στις αρχές Απριλίου προσωπικό email (στη διεύθυνση που θα δηλώσουν στην ανωτέρω Φόρμα Επικοινωνίας) με τον σύνδεσμο και τους κωδικούς για τη συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου της Έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στη συνημμένη Εισαγωγική Επιστολή της Έρευνας καθώς και να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΙΕΠ (Τηλ.: 213 1335 334-307-308, email: tks@iep.edu.gr).

Βασίλης Κουρμπέτης
Σύμβουλος A του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Προϊστάμενος του Γραφείου Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Εκπαιδευτικής Πολιτικής  
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ