Να πάρει θέση ο υπουργός για τις «Επιτροπές» ζητούν οι ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων

14/04/2016

Άκουσε το άρθρο

Να πάρει δημόσια θέση, εάν θα προωθήσει ρύθμιση με την οποία θα τοποθετηθούν Επιτροπές καθηγητών του δημοσίου στις εξετάσεις που διενεργούνται στα ιδιωτικά σχολεία ζητά ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων επισημαίνει με ανακοίνωσή του τα εξής:
1.    Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα ιδιωτικά σχολεία και η αντικειμενικότητα των βαθμολογιών τους έχει αδιαμφισβήτητα καταγραφεί σε όλες τις διεθνείς και ελληνικές έρευνες και μελέτες. Βλέπε ΟΟΣΑ (Education at a glance), αποτελέσματα PISA, έρευνα Πανάρετου – ΟΠΑ, αποτελέσματα εξετάσεων με τράπεζα θεμάτων, στατιστικά αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων.

2.    Αν ο υπουργός Παιδείας προχωρήσει στην επιβολή επιτροπών εξετάσεων, το μέτρο πρέπει να ισχύσει για όλους τους μαθητές της χώρας σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ως στοιχειώδης σεβασμός από μέρους του στους κανόνες ισονομίας, δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης όλων των Ελλήνων μαθητών.

3.    Η επιβολή εξεταστικών επιτροπών μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, αφενός συνιστά κατάφορη και βάναυση απαξίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και του κύρους τους και, αφετέρου, θα επιβεβαιώσει εκ νέου την υφιστάμενη εχθρότητα και ιδεοληψία κατά των ιδιωτικών σχολείων.

4.    Η ενδεχόμενη απόφαση για την επιβολή επιτροπών εξετάσεων 20 μέρες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα αποτελέσει δείγμα εγκληματικής ανευθυνότητας του Υπουργού, περιφρόνησης της ψυχολογίας των μαθητών και των γονέων τους, αλλά και των ίσων δικαιωμάτων των μαθητών κρατικών και ιδιωτικών σχολείων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ