ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν κάνουν προσευχή σε πολλά σχολεία με την ανοχή της κεντρικής διοίκησης

17/06/2016

Άκουσε το άρθρο

Σε πολλά σχολεία δεν κάνουν προσευχή με την ανοχή της κεντρικής διοίκησης.

Αυτό είπε στη διαδικτυακή τηλεόραση του esos ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ σημείωσε πως  λογικά  τις αποφάσεις για τη πρωινή προσευχή θα τις λαμβάνουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΟΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

Δαναη
|

Υπερβολικος και εκτος πραγματικοτητας

Προς Κώστα 2
|

Δεν γίνεται παντού προσευχή. Στο δικό μας σχολείο μόνος μία μαθήτρια θέλει να λέει την προσευχή, οπότε, όποτε αυτή λείπει, δεν γίνεται προσευχή.

Κωστας2
|

Καθόλου καλά δεν τα λέει ο υπουργός!
Παντού γίνεται προσευχή, κάθε πρώτη ώρα, παντού και πάντοτε.
Το ότι μπορούν κάποιοι να μην προσεύχονται είναι ένα απόλυτο δικαίωμά τους, απολύτως κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και ανεπισήμως πλην ουσιαστικώς και από την ίδια την Θρησκεία μας. (Όστις θέλει κτλ )
ΕΜΟΜΕΝΩΣ:
Το μόνο παράδειγμα που μπορεί να προσκομίσει ο υπουργός, είναι ένα Σχολείο αποκλειστικά μουσουλμανοπαίδων. (Δεν ξέρω πότε κάνουν εκεί προσευχή)
Τα άλλα είναι για εσωτερική κομματική κατανάλωση.
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΛΕΠΕ ΝΑ ΠΕΞΟΥΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΣΤΟΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ή ΟΧΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!
Αυτό θέλετε;
Αυτό επιδιώκετε;

Με θύμα και ανεπίτρεπτες απώλειες το καλό εργασιακό κλίμα στα Σχολεία; Με αποτελέσματα αλληλοϋποβλεπτικότητας μεταξύ συναδέλφων που βλέπονται κάθε μέρα και συνεργάζονται όλο τον χρόνο;
Συνιστώ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και την συνιστώ μετά λόγου γνώσεως, όσο κι αν επιδιώκεται ρήξη μεταξύ συναδέλφων με τεχνητώς δημιουργούμενα θέματα για προφανείς λόγου διασπάσεως της όποιας ομοψυχίας υπάρχει ακόμα στον κλάδο!
Επ΄ευκαιρία, καλώ ιδίως τους θρησκευτικώς αδιάφορους είτε άθεους να πάνε ΚΟΝΤΡΑ στην λογική του Υπουργείου και επιχείρημα επ΄ευτού, ΔΕΝ πρέπει να παραθέσω, ως προφανές!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
|

Ο Υπουργός συνεχώς ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα!
Το πρόβλημα της παιδείας τώρα έγινε η πρωϊνή προσευχή!
Εφόσον σε πολλά σχολεία δεν γίνεται προσευχή με την ανοχή της Κεντρικής (μάλιστα) Διοίκησης, τι τον κόφτει; Γιατί θέλει να το λέει συνέχεια. Συμβαίνει κάτι;
Ας κοιτάξει να επισκευάσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις που οι Δήμοι λόγω υποχρηματοδότησης έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, ας αναβαθμίσει την υποδομή των εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών, της γραμματειακής υποστήριξης, ας στείλει Η/Υ στα σχολεία για χρήση από τους καθηγητές, ας στείλει στα σχολεία γραμματέα, επιστάτη, κλητήρα και φύλακα (με τα αντίστοιχα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα), ας καλλιεργήσει την φιλομάθεια, τον σεβασμό και την αξιοκρατία στους μαθητές με την συμπεριφορά του, και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα ψιλά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ