ΜΟΝΟ ΣΤΟ ESOS: Tροπολογία για την προκήρυξη/εκλογή/εξέλιξη μελών ΔΕΠ

Η διορθωτική τροπολογία κατατίθεται εντός των ημερών, προς ψήφιση, στη Βουλή

23/06/2016

Άκουσε το άρθρο

Εντός των ημερών θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή τροπολογία που θα διορθώνει των τροπολογία που ψηφίστηκε πριν ένα μήνα (νόμος 4386/2016)για τη διαδικασία προκήρυξης θέσεων καθηγητών αλλά και εκλογής/εξέλιξης/μονιμοποίησής τους από την Ολομέλεια της Βουλής,ύστερα από πρόταση Βουλευτών.

Αυτό προέκυψε από τη συνομιλία που είχε το esos  με την Αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά και τις 500 εγκεκριμένες θέσεις νέων μελών ΔΕΠ, η προκήρυξη των οποίων θα προχωρήσει μόλις ψηφιστεί η συγκεκριμένη διορθωτική τροπολογία.

 Ηδη τα Πανεπιστήμια ανέστειλαν  όλες τις διαδικασίες προκήρυξης που αφορούν στις εξελίξεις υπηρετούντων λεκτόρων και καθηγητών των οποίων η αίτηση υποβλήθηκε μετά τη δημοσίευση του νόμου.

Οι Πρυτάνεις κάνουν λόγο  για  ασάφειες στον νόμο 4386/2016, αναφορικά με τη διαδικασία προκήρυξης θέσεων καθηγητών αλλά και εκλογής/εξέλιξης/μονιμοποίησής τους.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων στη συνεδρίαση της 21ης Μαίου κατέθεσε παρατηρήσεις και συγκεκριμένα ερωτήματα στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εφαρμογή της σύννομης διαδικασίας προκήρυξης και εκλογής καθηγητών.
 
 Παρέμβαση στο ζήτημα έκανε και η   Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ  η οποία ζήτησε από την πολιτική ηγεσία “να εξεταστεί και να δρομολογηθεί το συντομότερο η νομοθετική ρύθμιση που θα εξαλείψει τις ασάφειες στις διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία προκήρυξης θέσεων καθηγητών αλλά και εκλογής/εξέλιξης/μονιμοποίησής τους”.

 

Σχόλια (2)

Mairy - Goldsmiths
|

Δείτε και το θέμα της μονιμότητα. Συνήθως οι Καθηγητές έχουν υπηρετήσει πολλά χρόνια στα Τμήματα πριν αποκτήσουν δικαίωμα μονιμοποίησης και αυτό πάλι με διαδικασίες κρίσης.

Ξέρω περίπτωση που έκανε 11 χρόνια ενώ άλλοι εκλέχθηκαν μόνιμοι στη βαθμίδα του αναπληρωτή. Τώρα αναφέρεται και μονιμότητα στον λέκτορα.

Ας βάλει κάποια κριτήρια του υπουργείο ή το κάθε Πανεπιστήμιο για όλους να τελειώνει το θέμα.

Ιωακείμ Γρυσπολάκης
|

Η απίστευτη ελαφρότητα και το μένος εναντίον των μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2009-2012, με την οποία λειτουργούν, φέρνει σε απόγνωση το εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπλέον της τροπολογίας της τροπολογίας, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διάθεση των πιστώσεων των 500 θέσεων ΔΕΠ από το 2017, προκειμένου να είναι εφικτή η προκήρυξη των θέσεων και η πλήρωσή τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ