Υπουργός: Δεν καταργείται η 2η ξένη γλώσσα στο Δημοτικό

29/07/2016

Άκουσε το άρθρο

Η παράλληλη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας δεν καταργείται, αν εξασφαλίζονται οι προυποθέσεις, ενώ επιπλέον η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας επεκτείνεται στα 4/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία.

Αυτό διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε γραπτή απάντηση η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Θ. Φορτσάκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Σχόλια (2)

Αλέξανδρος Μπούργος
|

Σε αρκετα μεγαλο βαθμο, εχετε δικιο. Οταν οι μαθητες και δυστυχως πολλοι γονεις αντιληφθουν το λογο υπαρξης της δευτερης ξενης γλωσσας, της καθε γλωσσας, του καθε μαθηματος, για να μην πω του ιδιου του σχολειου, τοτε ο λογος υπαρξης πολλων επωνυμων και μη φροντιστηριων ποικιλων ειδικοτητων θα εκλειψει.

Λίτσα
|

Αν ο μόνος λόγος ύπαρξης της δεύτερης ξένης γλώσσας στο σχολείο είναι ο διορισμός εκπαιδευτικών, τότε πάω πάσο.
Διαφορετικά, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ουδείς μαθητής έμαθε πρώτη ή δεύτερη ξένη γλώσσα από το δημόσιο σχολείο.
Τα επώνυμα και μη φροντιστήρια είναι αυτά που "έμαθαν" ξένες γλώσσες στα παιδιά και "χορήγησαν" διπλώματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ