Το ΦΕΚ με τις δύο τροπολογίες του υπ. Παιδείας (νόμος 4409/16)

29/07/2016

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι δύο  τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας που αφορούν τα κονδύλια  για την πρόσληψη αναπληρωτών και τη συμμετοχή των συνταξιούχων  μελών ΔΕΠ σε συλλογικά όργανα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ  (άρθρα 60 και 62)

Άρθρο 60
Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας συλλογικών οργάνων, προσωπικού καλλιτεχνικών σχολείων και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δύναται να παρέχεται η έγκριση σε μέλη ΔΕΠ που συμμετέχουν στη σύνθεση συλλογικών οργά- νων, τα οποία συγκροτούνται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για θέματα της πρωτοβάθ- μιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να συνεχίσουν να συμμετέχουν αμισθί στα ανωτέρω συλλογικά όργανα έως τη λήξη της θητείας τους και μετά τη συνταξιοδότη- σή τους με την ιδιότητα που έχουν ορισθεί, ύστερα από σχετική αίτησή τους.

Άρθρο 62
Εξασφάλιση πιστώσεων για απασχόληση εκπαιδευτικών

Το άρθρο 19 του Ν. 4283/2014 (Α’189), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Άρθρο 19
Για την πληρωμή αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαι- δευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού δύναται να γίνει χρήση πό- ρων του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσί- ων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η σχετική δαπάνη δύναται να βαρύνει την εγκριθείσα Συλλογική Απόφαση του έτους 2016 έως του ποσού των εκατόν δεκαέξι εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων (116.600.000) ευρώ και την οικεία Συλλογική Απόφαση του έτους 2017 έως του ποσού των εκατόν δεκατεσσάρων εκατομμυρίων (114.000.000) ευρώ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ