Αλλάξτε ρότα!

18/10/2016

Άκουσε το άρθρο

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος               
Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας

 
Μετά τη δημοσίευση του άρθρου μου με τίτλο «Τα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν» στις 14/10/2016, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας ενδιαφέρθηκε μόλις χθες (17/10/2016) να ενημερωθεί από τους Διευθυντές των σχολείων για τη λειτουργία ή μη των ολοήμερων τμημάτων.

Αυτό βέβαια θα έπρεπε να το είχε πράξει πολύ νωρίτερα και όχι να περιμένει να παρέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, θα έπρεπε με κάθε τρόπο να φροντίσει έγκαιρα να κάνει τον απαιτούμενο προγραμματισμό, να ζητήσει τις απαραίτητες πιστώσεις αναπληρωτών, να είχε σχεδιάσει τις εμπλοκές των ειδικοτήτων, να τοποθετήσει όλους τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να υλοποιεί άμεσα τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τέλος να ακούει τη γνώμη και τις προτάσεις των Αιρετών Εκπροσώπων του Κλάδου.

Από αυτά, δυστυχώς, δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ολοήμερα τμήματα να κλείσουν, επειδή είναι πια δύσκολο μετά από ενάμισι μήνα λειτουργίας των σχολείων να πειστούν οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους σε αυτά, ακόμη και αν αυτά στελεχωθούν τώρα με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δυστυχώς, αποτελεί κοινή πεποίθηση, πως το ολοήμερο σχολείο καρκινοβατεί, οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται εξουθενωμένοι και το πρωινό πρόγραμμα συντάσσεται ενίοτε με αντιπαιδαγωγικό τρόπο, αφού η εκ περιτροπής εργασία των εκπαιδευτικών στο ολοήμερο πρόγραμμα δεν επιτρέπει το αντίθετο.

Επιτέλους, αλλάξτε ρότα πριν η ζημιά που προκαλείται στην εκπαίδευση των μαθητών μας είναι μη αναστρέψιμη.

 

Σχόλια (1)

Αχαιός
|

Κύριε Σταυρογιαννόπουλε,

Εσείς δεν είστε μέλος του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας; Αντιπολίτευση στον εαυτό σας κάνετε; Ποιος φταίει που οι λειτουργικά υπεράριθμοι ΠΕ05 και ΠΕ19/20 της ΔΔΕ Αχαΐας ανέλαβαν υπηρεσία στα Δημοτικά της Αχαΐας μόλις την περασμένη εβδομάδα;

Εσείς ο ίδιος διδάσκετε κάποια ώρα; Μήπως, τελικά, πρέπει να αλλάξετε εσείς ρότα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ