Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, για την επέτειο του «Όχι»

28/10/2016

Ενημερώθηκε: 28/10/2016, 17:52

Άκουσε το άρθρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα στην Αθήνα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Οι μαθητές  παρέλασαν  ενώπιον του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη  στην πλατεία Συντάγματος.

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών  καθώς επίσης, και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού και η Ομάδα των Special Olympics.

Ο υπουργός Παιδείας αμέσως μετά την παρέλαση δήλωσε:

“Το μήνυμα της εθνικής επετείου, επίκαιρο και φέτος, είναι: Ειρήνη, Δημοκρατία παντού, αλληλεγγύη, καθημερινώς αγώνας εναντίον του ρατσισμού, εναντίον του καθημερινού φασισμού που ελλοχεύει. Η παιδεία, το σχολειό το δημοκρατικό είναι ένας θεσμός που εγγυάται τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Τα είδαμε σήμερα, είναι η ελπίδα μας.»

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας .

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης,  δήλωσε: «Είδαμε σήμερα να παρελαύνουν τα παιδιά μας. Σε αυτήν τη γενιά πρέπει να δώσουμε ελπίδα. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα κρατήσουμε στην Ελλάδα».

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε: «Καμαρώσαμε τα παιδιά μας, που παρήλασαν για να τιμήσουν αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα, σε μια εθνική επέτειο που συμβολίζει την ενότητα του έθνους, αλλά και τη συνέχεια του ελληνισμού, που πολεμάει ηρωικά για την ελευθερία του μέσα στους αιώνες. Και αυτό θα συνεχίζει να κάνει η Ελλάδα μέχρι το τέλος».

Ο τομεάρχης παιδείας του ΠΑΣΟΚ,  Δημήτρης Κωσταντόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή ως «ημέρα ιστορικής μνήμης» και σημείωσε: «Η Ελλάδα της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ισονομίας της ισοπολιτείας απαιτεί από όλους μας να τη βγάλουμε από το αδιέξοδο».

Ο τομεάρχης παιδείας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς,   δήλωσε: «Η δεκαετία του '40 ήταν μια πολύ διδακτική δεκαετία. Ξεκίνησε με τους Έλληνες μονιασμένους, να μεγαλουργούν -και αυτό γιορτάζουμε σήμερα- και τελείωσε με τους Έλληνες διχασμένους, να μετράνε τις πληγές από έναν αιματηρό εμφύλιο. Όποιος, λοιπόν, σήμερα εκφέρει έναν διχαστικό λόγο, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην χώρα μας».

Ο  Μάριος Γεωργιάδης, εκπρόσωπος της Ενωσης Κεντρώων  δήλωσε ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά. Όπως το ένδοξο "όχι" ειπώθηκε τότε, έτσι και τώρα, πρέπει να λέμε και κάποια "όχι"».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ