Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ή Σχολεία Β' Κατηγορίας;

28/10/2016

Ενημερώθηκε: 28/10/2016, 21:47

Άκουσε το άρθρο

Κουκούλης Κώστας, Εκπαιδευτικός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Κύριε Υπουργέ,
Τα Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας παρέχουν τη ευκαιρία σε ενήλικες, που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου. Σε όλη την επικράτεια λειτουργούν 62 τέτοια σχολεία (με αρκετά παραρτήματα καθώς και μερικά εντός σωφρονιστικών καταστημάτων).

Δηλώσατε κύριε υπουργέ κατά τη διάρκεια αγιασμού φέτος το Σεπτέμβρη: «Μετά από 30 χρόνια ξεκινούν χωρίς κενά, όλοι οι δάσκαλοι και τα βιβλία είναι στις αίθουσες και περιμένουν τα παιδιά».

Στο δικό μου σχολείο κύριε Υπουργέ δεν ήταν έτσι τα πράγματα! Κάναμε και εμείς αγιασμό και ήμασταν μόνο τρεις ειδικότητες (κοινωνιολογία, πληροφορική, αγγλικά) από τις πολλές ακόμη που χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία του σχολείου (φιλόλογος, μαθηματικός, φυσικός, ψυχολόγος κτλ…).

Στο δικό μου σχολείο, ούτε πέρυσι υπήρχαν αυτές οι ειδικότητες έως τις αρχές του Φεβρουαρίου που ήρθαν ωρομίσθιοι συνάδελφοι. Έτσι, μετά το Φεβρουάριο, αναγκαστήκαμε να αναπληρώσουμε τις χαμένες ώρες με επιπλέον ώρες καθημερινά, μαθήματα ορισμένα Σάββατα και σε μέρες των εορτών του Πάσχα.

Κύριε Υπουργέ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας θεσμός που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας (ρωτήστε τους συμβούλους σας για να δείτε τον αριθμό των μαθητών μας).

Αν δεν θέλετε να λειτουργούμε, καλύτερα θα ήταν να το κάνετε σαφές κλείνοντάς μας. Ας μην αφήσετε και φέτος να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Στελεχώστε μας τώρα! Το έχουν ανάγκη κυρίως οι μαθητές μας. Κάθε φορά που με ρωτούν: “Πότε θα έρθουν οι καθηγητές;” εγώ δεν ξέρω τι να τους απαντήσω. Θα μπορούσατε να μου πείτε;

Κύριε Υπουργέ, σας κάνω επίσης γνωστό πως δεν είναι το δικό μου σχολείο που έχει ανάγκη από εκπαιδευτικούς. Ρωτήστε τους συμβούλους σας τι γίνεται στα υπόλοιπα ΣΔΕ της χώρας.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν είναι πολυτέλεια αλλά μια πραγματική ανάγκη της κοινωνίας. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν είναι σχολεία Β’ κατηγορίας.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες (άμεσα).

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ