esos.gr

''Ε.Υ.Ζ.Η.Ν.'': Οδηγός Αξιολόγησης Σωματικής Διάπλασης & Φυσικής Κατάστασης

02/04/2013
11:58
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος "Ε.Υ.Ζ.Η.Ν."Καθηγητής του Χαροκόπειου πανεπιστημίου Λάμπρος Συντώσης εξέδωσε οδηγό  ο οποίος περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διεξαγωγή των αξιολογήσεων: α) της σωματικής διάπλασης και β) της φυσικής κατάστασης των μαθητών.
  Για να δείτε τον οδηγό κάνετε κλικ εδώ

Μόνο με γραπτή άδεια Γονέα ή Κηδεμόνα

Για τη συμμετοχή των μαθητών  Γυμνασίων και Δημοτικών στο Πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν όπου με μεζούρες και ζυγαριές  μθα γίνεται η μέτρηση της  σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης   θα πρέπει ο μαθητής/η μαθήτρια να διαθέτει έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.) καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα ή Κηδεμόνα του.
Τη διευκρίνσιη αυτ’ή κάνει σήμερα με έγγραφό τοπυς προς τις σχολικές μονάδες ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδε΄πιας Στέλιος Δασκαλάκης.
 Ο κ. Δασκαλάκης απέστειλε επίσης στα δσχολεία Οδηγό Σωματομετρίας και Φυσικής Κατάστασης για τη διενέργεια του Προγράμματος Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. καθώς και Υπόδειγμα καταγραφής μετρήσεων (για προαιρετική χρήση) για την Α’ Φάση του Προγράμματος (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ) , ενώ υπογραμμίζει τα εξής:
1.    Όσον αφορά τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, το Πρόγραμμα θα διεξαχθεί μόνο ως προς το σκέλος των Σωματικών Μετρήσεων.
2.    Σε όσα ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία δεν υπάρχει Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κλ. ΠΕ11, τις μετρήσεις και την καταγραφή θα τις αναλάβει ο δάσκαλος.
3.    Μετά από αίτημα Διευθυντών Σχολείων και Καθηγητών Φυσικής Αγωγής σχετικά με τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια υλοποίησης του Προγράμματος, οι Α’ και Β’ Φάσεις μπορούν να ολοκληρωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος, δηλ. μέχρι την 31η Μαΐου 2013.
Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις.
Στην Α’ φάση καλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής   στο πλαίσιο του μαθήματός τους, να διενεργήσουν τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης και οι Νηπιαγωγοί μόνο τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης έως 31/3/2013, σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες και να καταγράψουν σε έντυπα τα αποτελέσματα. Ο απαραίτητος εξοπλισμός (μετροταινία, ζυγαριά κ.α.) είναι διαθέσιμος από τη διενέργεια του προγράμματος τα προηγούμενα έτη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει (π.χ. Νηπιαγωγεία) θα αγοραστεί με δαπάνη του σχολείου.
Στη Β΄ φάση η οποία θα διαρκέσει από 1/4/2013 έως 31/5/2013 θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α’ φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται μονοσέλιδη Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων. Οι αναφορές θα πρέπει να εκτυπωθούν και να παραδοθούν στους μαθητές ή στους γονείς τους στο πλαίσιο κάποιας εκδήλωσης στο σχολείο. Η Β’ φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων. 
Για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, η καταγραφή των μετρήσεων των μαθητών στην ηλεκτρονική φόρμα θα γίνεται μόνο με τη χρήση του Αριθμού Μητρώου.
Οι αξιολογήσεις συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των παιδιών θα γίνουν από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το οποίο έχει και την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος (Καθηγητής Λ. Συντώσης).


Σχολιάστε το άρθρο

  • Σιγουρευτείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα πεδία με αστερίσκο (*).
    HTML κώδικας, δεν επιτρέπεται.
Αναζήτηση
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ-Ειδήσεις
ΜΑΘΗΤΕΣ - Ειδήσεις

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καταργείται του χρόνου ο νόμος για τις μετεγγραφές-Τι θα ισχύσει φέτος

7 σχόλια

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν πάμε σε αλλαγές στο Λύκειο-Επαναφέρουμε την Πληροφορική-Δεκέμβριο ή Ιανουάριο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

6 σχόλια

Εγγραφές−Μετεγγραφές−Φοίτηση μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια

ΜΕΛΕΤΗ: Ενα εκατομμύριο βρέφη έχουν γεννηθεί από ζευγάρια Erasmus

Οι Βιολόγοι επικρίνουν τον υπουργό Παιδείας

Από το «μηδέν» εξετάζεται η ένταξη των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών στο νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Κανονικά οι εξετάσεις και φέτος για τις Αστυνομικές Σχολές

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών καταγγέλλει τον Α. Λοβέρδο για συντεχνιακά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις

21 σχόλια

Αποκατάσταση του μαθήματος της Πληροφορικής ως Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα ζητά η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος

1 σχόλιο

Απόσυρση της νέας εγκυκλίου για τα Θρησκευτικά ζητούν οι θεολόγοι

5 σχόλια

Προτιμήσεις υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2014

Αόριστη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού-Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Τι είπε ο υπ. Παιδείας στην εκδήλωση kid’s athletic στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου

1 σχόλιο
ΚΟΛΕΓΙΑ-Ειδήσεις
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-Ειδήσεις
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ