Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν κάνω δεκτή την παραίτηση του Αντιπροέδρου του ΙΕΠ

Η επιστολή παραίτησης στο esos

26/01/2015

Άκουσε το άρθρο

O υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ του ΙΕΠ κ. Γ. Κουμέντου, ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Ιανουρίου το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «ο κ. Κουμέντος υπήρξε προθυμότατος και συνεργάσιμος κατά τη διάρκεια της θητείας του γι΄αυτό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει δεκτή την παραίτησή του» .

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΕΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Υπηρετώ το χώρο της εκπαίδευσης τρείς δεκαετίες, είτε ως εκπαιδευτικός της τάξης, είτε ως στέλεχος της εκπαίδευσης. Είχα την ευκαιρία και την τιμή να συμμετέχω στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των πολιτικών του «Νέου Σχολείου» και ειδικά στην εφαρμογή των αλλαγών στα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Στο σύντομο χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας, προσπάθησα να σας αναπτύξω τις απόψεις μου για τη συνέχεια, συνέπεια, την επιστημονική τεκμηρίωση, την προσοχή και την απαραίτητη χρονική πίστωση την οποία απαιτούν οι παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μετά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 20/1/2015, η οποία αναφερόταν προσβλητικά στο πρόσωπό μου και στην ιδιότητά μου ως Αντιπροέδρου του ΙΕΠ, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πλέον η απαραίτητη και αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης από την πολιτική ηγεσία προς εμένα.

Ως εκ τούτου και για λόγους ευθιξίας θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΙΕΠ.

Μετά τιμής

Ιωάννης Ν. Κουμέντος Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ70

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 «Ξέσπασμα» υπουργείου κατά του Αντιπροέδρου του ΙΕΠ για τις δηλώσεις στο esos

ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο Γ. ΚΟΥΜΕΝΤΟΣ

- Γιάννης Κουμέντος του Νικήτα, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1958. o Σπούδασε Διοίκηση στην ΑΣΟΕΕ και Παιδαγωγικά στην Ακαδημία Ρόδου.

Μετεκπαιδεύθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.

Απέκτησε το Μεταπτυχιακό του στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Διδακτορικό του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Ανέπτυξε κοινωνική και συνδικαλιστική δράση ( μέλος Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, πρόεδρος Δ.Σ. συλλόγου φοιτητών ΑΣΟΕΕ, μέλος Δ.Σ. Δασκάλων Αθήνας και Ν. Σμύρνης, δημοτικός διαμερισματικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του 5ου ΔΔ του Δήμου Αθηναίων).

-Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, συντονιστής έργου των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Κινητικότητας του Β΄ΚΠΣ-ΕΠΕΑΕΚ του ΥΠΕΠΘ, υπεύθυνος του προγράμματος Διαπολιτισμικής Εκπαιδευτικής Στήριξης Θράκης, μέλος της Επιτροπής Οπτικοακουστικής Έκφρασης του προγράμματος «Μελίνα» και της Συντονιστικής Επιτροπής των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων του Υπουργείου Παιδείας. o Υπηρέτησε ως δάσκαλος σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας και ως Διευθυντής σε Δημοτικό Σχολείο στη Ν. Σμύρνη.

Άσκησε για μία τριετία τα καθήκοντα του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

-Σήμερα υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος στη Δ΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας και κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

-Εργασίες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ