ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισε καθένας, αλλά μόνο τα θέματα που έχουν σχέση με την προσωπική τιμιότητα

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί

28/01/2015

Ενημερώθηκε: 28/01/2015, 18:26

Άκουσε το άρθρο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας , κατά την είσοδο στο υπουργείο Παιδείας για να παραλάβουν το χαρτοφυλάκιο από την απερχόμενη ηγεσία.

Ο νέος υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

Α. Τουλάχιστον εδώ στο υπουργείο Παιδείας, υπήρξε μια σοβαρή πολιτική διαδικασία ευγενική και σωστή, όχι όπως προχθές» , αναφερόμενος στην διαδικασία παράδοσης στον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Β. Δεν θέλω να μπούμε σε συζήτηση επί διαφωνιών που είχαμε στο χώρο του Κοινοβουλίου . Η δική μας κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ρήξης και ανατροπής. Στην ιστορία όμως, δεν έχει υπάρξει απόλυτη ρήξη. Και η ρήξη σχετίζεται με την συνέχεια. Η Παιδεία αντιμετωπίστηκε ευκαιριακά

Γ. Από τη μεταπολίτευση και μετά η Παιδεία αντιμετωπίζεται ευκαιριακά. Αντιμετωπίζεται απλά ως η σχέση ενός δασκάλου με ένα παιδί. Δεν αντιμετωπίζεται ως δημόσιο αγαθό. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε την πρώτη ημέρα, ή τους πρώτους μήνες ή ίσως τα πρώτα χρόνια. Τα λειτουργικά προβλήματα

Δ. Το πρόβλημα που έχει προτεραιότητα, η ανθρωπιστική καταστροφή σε σχέση με τα σχολεία και τους ανθρώπους τους; Τι γίνεται με τους εκπαιδευτικούς τους, τα καλοριφέρ, την καθαριότητα; Θα ξεκινήσουμε με βαθιές αλλαγές, που όμως δεν θα είναι απλά αντίδραση σε παλαιότερες πολιτικές. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, που πρέπει να αναληφθεί από την ίδια την κοινωνία. Το σχολείο πρέπει να είναι κύτταρο ζωής για την γειτονιά και την συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισε καθένας

Ε. Είμαστε όμως απολύτως πολιτικά ανεξίθρησκοι. Δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισε καθένας, αλλά μόνο τα θέματα που έχουν σχέση με την προσωπική τιμιότητα. Εκεί θα είμαστε κάθετοι», δήλωσε. «Η λειτουργία του υπουργείου πρέπει να είναι χώρος δημιουργικότητας, ανεξαρτήτως στεγανών .

 

 

 

Ο Τάσος Κουράκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης έκανε λόγο για ακύρωση του δημόσιου, δωρεάν και υψηλού επιπέδου σχολείου, υπογραμμίζοντας τα εξής:

Το επίπεδο που παραλαμβάνουμε την παιδεία είναι αναντίστοιχο των αναγκών της κοινωνίας. Το παιδί από την στιγμή που γεννιέται κουβαλάει τρεις ανισότητες: τον τόπο του, το μορφωτικό και το οικονομικό επίπεδο των γονιών. Θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας. Στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς στηρίζεις την ραχοκοκαλιά του εκπαιδευτικού συστήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Πατήστε παρακάτω για να ακούσετε τι είπε

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος έκανε αναφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων και καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Πατήστε παρακάτω για να ακούσετε τι είπε

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας

«Θα μας βρείτε όμως απέναντι σας, αν δεν εφαρμόσετε όσα υποσχεθήκατε» είπε, εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων καλωσορίζοντας τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πατήστε παρακάτω για να ακούσετε τι είπε

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ