ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: «Πρέπει να ελεγχθούν όλες οι αρχικές αιτήσεις των μετατάξεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 5.700 και που δεν έγιναν με διαφανείς διαδικασίες»

«Θα πρέπει, δηλαδή, να επιστέψουμε δύο χρόνια πίσω και να ελέγξουμε μία πρωτοφανή διαδικασία, η οποία δεν ελέγχθηκε ποτέ».

27/03/2015

Ενημερώθηκε: 27/03/2015, 15:55

Άκουσε το άρθρο

Υπάρχει η πολιτική βούληση για την εξεύρεση άμεσης λύσης ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες, διαβεβαίωσαν ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και η Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου, Ειρήνη Κυριακίδη προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -που μετέβησαν σήμερα από τη Βόρεια Ελλάδα στο υπουργείο- αλλά και με εκπροσώπους της ΔΟΕ αναφορικά με τις μετατάξεις από την Β/ΘΜΙΑ στην Α/ΘΜΙΑ που έγιναν το 2013.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι συνεδριάσεις της συσταθείσας επιτροπής - η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και του υπουργείου- προκειμένου να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός,  υπογράμμισε πως η ηγεσία του υπουργείου χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίσει σταδιακά όλα τα προβλήματα που παρέλαβε από τις προηγούμενες ηγεσίες , οι οποίες τα έκρυψαν κάτω από το χαλί.

Όπως εξήγησε η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου, Ειρήνη Κυριακίδη, «πρέπει να ελεγχθούν όλες οι αρχικές αιτήσεις των μετατάξεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 5.700 και που δεν έγιναν με διαφανείς διαδικασίες. Θα πρέπει, δηλαδή, να επιστέψουμε δύο χρόνια πίσω και να ελέγξουμε μία πρωτοφανή διαδικασία, η οποία δεν ελέγχθηκε ποτέ».

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, όμως υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και να εξευρεθούν λύσεις. Άλλωστε, όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάσος Κουράκης.

Η συνάντηση, ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική καθώς οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς τους και να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα και τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί από τις εν λόγω μετατάξεις, ενώ ενημερώθηκαν για τις προθέσεις και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

<<Κουράκη θυμίσου την επερώτησή σου>>

Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.  

Όπως είπαν ο υφυπουργός τους άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή υποσχόμενος ότι θα επιλυθούν τα καίρια θέματα που τους απασχολούν,  χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευτεί χρονικά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ