Ο υπουργός για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

"Ηταν δεμένα τα χέρια μας από το νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις διαδικασίες επιλογής"

17/04/2015

Ενημερώθηκε: 17/04/2015, 15:49

Άκουσε το άρθρο

Δεν έχει πρόσβαση στον κατάλογο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό δεν γνωρίζει εάν και ποιοι από τους επιλεγέντες Πριφερειακούς Διευθυντές είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος , δήλωσε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην ερώτηση εάν ο υπουργός είναι ικανοποιημένος από την επιλογή των νέων ΠΔΕ, εάν δηλαδή έγινα με αντικειμενικό τρόπο ο κ. Μπαλτάς απάντησε:

«Σε κάθε επιλογή αυτού του τύπου προφανώς υπάρχουν ενστάσεις όλων των ειδών από όλους τους ενδιαφερομένους. Η επιλογή θα κριθεί εκ του αποτελέσματος δεν έχω να π[ροσθέσεω ούτε κατά ούτε υπέρ. Νομίζω πως πάμε μια χαρά».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για την επιλογή των περιφερειακών Διευθυντών . Εάν προτίθεστε να δημοσιοποιήσετε τα βιογραφικά των Περιφερειακών Διευθυντών και αν διαπιστωθεί ότι κάποιο απ αυτά πάσχει νομικά εάν προτίθεστε να παραιτηθείτε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν έπεσε στην αντίληψή μου ότι υπάρχει έλλειψη προσόντων στους επιλεγέντες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν καταγγελίες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καταγγελίες για όλα υπάρχουν όπως ξέρετε. Δεύτερον να σας πω για το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει για τους Περιφερειακούς Διευθυντές τίποτα σε σχέση με τη μοριοδότηση και τα προσόντα. Είχαμε ένα πρόβλημα και το συζητάγαμε και με τον κ. Κουράκη, πως είναι δυνατόν αν κάνεις επιτροπές αξιολόγησης πως θα καθοδηγούσαμε τις επιτροπές σε επίπεδο προσόντων και μοριοδότησης όταν ο νόμος το απαγορεύει. Αρα ήταν δεμένα τα χέρια μας από το νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις διαδικασίες επιλογής. Είναι στη κρίση του καθενός αυτές οι επιλογές, όπως θα είναι και στη κρίση του καθενός και το έργο που θα επιτελέσουν ή που δε θα επιτελέσουν.

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Οι διαδικασίες ήταν απολύτως νόμιμες Το νομικό πλαίσιο καθορίζει τη διαδικασία, τηρήθηκε απαρέγκλιτα όλο αυτό .

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ