Σία Αναγνωστοπούλου για Αρχιεπισκοπο και Β. Μειμαράκη

08/10/2015

Άκουσε το άρθρο

Εκφράσεις όπως «κυρά Τασία» ή «κάποια κυρία που λέει ανοησίες» δείχνουν πόσο ανάγκη έχουμε   τις Ανθρωπιστικές Σπουδές.

Αυτό είπε στη Βουλή η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, εννοώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος χρησιμοποίησε εναντίον της τη φράση «κάποια κυρία που λέει ανοησίες» για τα θρησκευτικά και τον Β. Μειμαράκη για το «κυρά Τασία» που χρησιμοποίησε προεκλογικά για την υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδολοπούλου.

Η Αν. υπουργός είπε ακόμη για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές:

  • Κάνω μία ειδική μνεία στις ανθρωπιστικές σπουδές και τις κοινωνικές επιστήμες, στις σπουδές δηλαδή που βρίσκονται στον πυρήνα του αξιακού συστήματος της Ευρώπης του διαφωτισμού και της ευρωπαϊκής παράδοσης του πανεπιστημίου, σε αυτές τις σπουδές που το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καινοτομίας προσπαθεί να σπρώξει στο καιάδα.
  • Στα πανεπιστήμιά μας έχει γίνει μια απίστευτης ποιότητας έρευνα από την οποία έχει παραχθεί γνώση που θα επέτρεπε στην κοινωνία μας να ξαναοριοθετήσει τον εαυτό της χωρίς μυθεύματα, ρατσισμό, σεξισμό και ξενοφοβία.
  • Δυστυχώς, αυτή η γνώση δεν έχει διοχετευθεί ακόμα στις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης για τη δημιουργία μιας ουσιαστικής δια βίου και δημόσιας γνώσης.
  • Αυτά τα οχηρά, όπως είναι οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, θα τα κρατήσουμε ζωντανά. Και θα τα κρατήσουμε ζωντανά για έναν και μοναδικό κυρίως λόγο: γιατί μέσα από αυτά τα οχυρά διαμορφώνονται πολίτες, αυτοί οι πολίτες που δεν θα επιτρέψουν πια στο δημόσιο χώρο ούτε ακραίες ενέργειες δολοφονίας, όπως του Φύσσα, αλλά ούτε και άλλες σεξιστικές ενέργειες στο δημόσιο χώρο εναντίον θεσμικών –και όχι μόνο!- προσώπων.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ