ΣΗΜΕΡΑ στη 1 το μεσημέρι επίσημες ανακοινώσεις για τον Εθνικό Διάλογο για την παιδεία

Τα δύο πρόσωπα “κλειδιά” του διαλόγου είναι οι πανεπιστημιακοί δασκάλοι Αντώνης Λιάκος και Νίκος Θεοτικάς

26/11/2015

Ενημερώθηκε: 27/11/2015, 07:00

Άκουσε το άρθρο

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έχοντας δίπλα του τα δύο πρόσωπα “κλειδιά” τους πανεπιστημιακούς δασκάλους Αντώνη Λιάκο και Νίκο Θεοτικά ,θα παρουσιάσε σήμερα Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, στους εκπαιδευτικούς συντάκτες τις λεπτομέρειες έναρξης του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία.

Το esos θα είναι εκεί να υποβάλλει τις ερωτήσεις και να σας ενημερώσει με ρεπορτάζ για όλα τα θέματα που θα ειπωθούν.

Οπως δήλωσε η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ο Εθνικός Διάλος  θα περιλάβει όλα τα θέματα της παιδείας, θα έχει ορισμένο χρονοδιάγραμμα και θα ξεκινήσει σε «λευκό χαρτί».

Ο διάλογος θα περιλαμβάνει και  τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με κύρια βαρύτητα την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης:

Α. Για τα μεγάλα ζητήματα, όπως νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, η δομή του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα  θέσει χρονοδιάγραμμα, προκειμένου την Άνοιξη να είναι έτοιμο ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις μεγάλες τομές.

Β. Θα ανακοινώσει τη συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου με πρόεδρο τον Αντώνη Λιάκο  πρώην συνεργάτη του Κώστα Σημίτη και πρόεδρο του Ομίλου για τον  εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας που είχε ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός.Στην Επιτροπή αυτή ο κ. Φίλης θα επιδιώξει να συμμετάσχουν προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Γ.  Θα ενεργοποιήσει το ΕΣΥΠ (Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας), το οποίο παραμένει ακέφαλο, καθώς ο πρώην υπουργός Αρ. Μπαλτάς παραίτησε των πρόεδρο του ΕΣΥΠ Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα ,  και τους προέδρους του ΣΑΠΕ (Πανεπιστήμια), ΣΑΤΕ (ΤΕΙ) και ΣΠΔΕ (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-σ.σ. η τότε πρόεδρος κ. Πριόβολου παραιτήθηκε πριν ζητηθούν από τον υπουργό οι παραιτήσεις). Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας θα προτείνει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή ως πρόεδρο  του ΕΣΥΠ τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκο Θεοτοκά.

Οι αλλαγές που θα προκύψουν από τη δημόσιο διάλογο θα εφαρμοστούν από το επόμενο σχολικό και ακαδημαϊκό έτος, ενώ κάποιες θα έχουν μεταβατική εφαρμογή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ