Ψηφίστηκε η τροπολογία για την Ειδική Αγωγή από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

13/02/2016

Ενημερώθηκε: 13/02/2016, 21:11

Άκουσε το άρθρο

Δεκτή έγινε, κατ αρχήν, κατά πλειοψηφία, από τους Βουλευτές της   Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  η τροπολογία για την Ειδική Αγωγή, που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο  “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”.

Η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου   και Ώρα 18.00.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδεία Νίκος Φίλης  :

Α. ζητήματος της ειδικής αγωγής μέσα από την πιο σύγχρονη επιστημονική και εκπαιδευτική αντίληψη της συνεκπαίδευσης. Δηλαδή, της συμπερίληψης και των παιδιών της ειδικής αγωγής στις υπόλοιπες μονάδες της τακτικής εκπαίδευσης, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται σχολεία «γκέτο» για την κατηγορία των παιδιών που χρήζουν μιας στήριξης και να μπορούμε να δημιουργούμε τη δυνατότητα μέσα στο σχολείο να υπάρχει η αναγκαία στήριξη μαζί με τα άλλα παιδιά. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Β. Πρώτον, ότι τα παιδιά της ειδικής αγωγής δεν αποκόπτονται από το εκπαιδευτικό, το φυσικό περιβάλλον, αλλά και από το γειτονικό περιβάλλον, δηλαδή κοντά από τα σπίτια τους και δεν μεταφέρονται μακριά.

Γ. Δεύτερον, ότι τα παιδιά τα οποία δεν έχουν ανάγκη ειδικής αγωγής μπορούν να καταλάβουν μέσα στο σχολείο την αξία της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης με διαφορετικότητα και τρίτον, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο πιο σύγχρονο από το οποίο να επωφελούνται όλα τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Επαναλαμβάνω, ότι είναι η τελευταία εκπαιδευτική αντιμετώπιση σε ολόκληρη την Ευρώπη, γύρω από το ζήτημα της ειδικής αγωγής, που μας απομακρύνει από την αντίληψη των  σχολείων γκέτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι στις βαριές περιπτώσεις ειδικής αγωγής δεν θα υπάρχουν σχολεία, τα οποία θα αντιμετωπίζουν με ειδικό τρόπο αυτά τα προβλήματα, όπου μπορούμε πιο κοντά στα παιδιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ