28 Σχολικοί Σύμβουλοι αντιδρούν στην επιμόρφωση δασκάλων από Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ70 στη Φυσική Αγωγή και την Αισθητική Αγωγή

Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. κάλεσε τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 της περιφέρειάς του, στους οποίους έχουν ανατεθεί τα διδακτικά αντικείμενα της Φυσικής Αγωγής και της Αισθητικής Αγωγής σύμφωνα με την πρόσφατη υπ. απόφαση για το Ενιαίου Τύπου

24/09/2016

Άκουσε το άρθρο

Μετά την κάλυψη κενών εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και Αισθητικής Αγωγής από δασκάλους, ρύθμιση για την οποία είχαν πρόσφατα αντιδράσει οι 44 Σχολικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. με ανοικτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, εμφανίσθηκε και δράση επιμόρφωσης των δασκάλων, όχι όμως από ειδικούς στη Φυσική Αγωγή και την Αισθητική Αγωγή αλλά από Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ70 της γενικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. κάλεσε στις 20-9-2016 τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 της περιφέρειάς του, στους οποίους έχουν ανατεθεί τα διδακτικά αντικείμενα της Φυσικής Αγωγής και της Αισθητικής Αγωγής σύμφωνα με την πρόσφατη υπ. απόφαση για το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, σε επιμόρφωση με θέμα «Η διδακτική προσέγγιση των παραπάνω διδακτικών αντικειμένων σύμφωνα με το ΑΠΣ και ΔΕΠΠΣ».

Δεν γνωρίζουμε αν σκόπευε να επιμορφώσει τους εν λόγω εκπαιδευτικούς ΠΕ70 με βιωματικό τρόπο και πρακτική άσκηση, προκειμένου να αποκτήσουν και τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διδασκαλία των παραπάνω αντικειμένων...

Σε κάθε περίπτωση οι υπογράφοντες Σχολικοί Σύμβουλοι καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή του συναδέλφου Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. η οποία, αφενός είναι αντιδεοντολογική (εφόσον υπάρχουν Σχολικοί Σύμβουλοι των αντίστοιχων ειδικοτήτων που επιμορφώνουν τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω μαθημάτων) και αφετέρου συνεργεί στην ελλιπή εκπαίδευση των «άτυχων» μαθητών και μαθητριών για τους οποίους δεν «περίσσεψαν» οι εκπαιδευτικοί των σχετικών ειδικοτήτων. Καλούμε το συνάδελφο Σχολικό Σύμβουλο να παραιτηθεί από τη θέση μέλους του ΔΣ της ΠΕΣΣ που κατέχει, διότι η πράξη και η λογική του δεν συνάδουν με τους κοινούς σκοπούς και διεκδικήσεις των Σχολικών Συμβούλων όλων των ειδικοτήτων.

Παράλληλα καλούμε ξανά τον Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει το σχετικό εδάφιο ανάθεσης σε δασκάλους των μαθημάτων ειδικοτήτων στην υπ. απόφαση Φ12/657/70691/Δ1/26-4-2016 και να προβεί σε προσλήψεις ικανού αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των ελλείψεων στα δημοτικά σχολεία της χώρας.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 28 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ