Επαναλειτούργησε το ΣΑΕΠ για την αναγνώριση 3.300 πτυχία αποφοίτων Κολλεγίων

19/09/2016

Άκουσε το άρθρο

Επαναλειτούργησε την περασμένη εβδομάδα -με τη νέα σύνθεση-το    Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ,προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόσφατη δέσμευση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, μέχρι τέλος του χρόνου να έχουν εξεταστεί οι 3.300 φάκελλοι αποφοίτων Κολλεγίων που ζητούν , εδώ και δυο χρόνια περίπου, αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών.

Οπως δήλωσε σήμερα στο esos ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου, πολιτικά υπεύθυνος για το ΣΑΕΠ:

Α. Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε το ΣΑΕΠ και θα συνεχίσει τις συνεδριάσεις με γρήγορους ρυθμούς , προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις εξέταση των φακέλων που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο

Β. Εκκρεμεί ο ορισμός από τον πρόεδρο του ΣΑΕΠ των αναπληρωτών, προκειμένου να αναπληρώνεται όταν ο ίδιος κωλύεται.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του esos:

-Ηδη  μοιράστηκαν 1.100 φάκελλοι στους εισηγητές του ΣΑΕΠ.  

- Χρονικά το ΣΑΕΠ θα έχει ολοκληρώσει την εξέταση και των 3.300 φακέλλων των αποφοίτων.

- Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επικαιροποίηση του   ισχύοντος 38/2010 Προεδρικού Διατάγματος   για την ουσιαστική  εναρμόνιση  των προβλέψεων της οδηγίας με την κείμενη ελληνική  νομοθεσία για την Ανώτατη Εκπαίδευση, βρίσκεται υπό κατάρτιση στο υπουργείο Παιδείας.

-Από την περασμένη Ανοιξη το υπουργείο Παιδείας για την   επαγγελματική  ισοδυναμία των  τίτλων σπουδών ζητά και τη συνεπικουρία, όπου αυτή απαιτείται,  των Επαγγελματικών Ενώσεων και Επιμελητηρίων.

Αντικαταστάθηκε η Δώρα Μπέη

Σε αντικατάσταση της προϊστάμενης του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Δ. Μπέη, προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Στη θέση τοποθετήθηκε ο υπαλληλος του υπουργείου Παιδείας Παναγιώτης Δημητράκης. Η κ. Μπέη μετακινήθηκε στη Διεύθυνση Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμμετοχής  .Το συγκεκριμένο τμήμα έχει την αρμοδιότητα συγκέντρωση των φακέλλων των αποφοίτων Κολλεγίων.

Ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε στο esos ότι η μετακίνηση της κ. Μπέη δεν έχει σχέση με τη λειτουργία του ΣΑΕΠ, αλλά με τις γενικότερες αλλαγές στο οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Αλλαγές στη σύνθεση του ΣΑΕΠ

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πρόεδρος του ΣΑΕΠ ορίστηκε ο Σπ.  Παπαγιαννόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους στο υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε αντικατάσταση της Μαριόλη Νίκης.

Επίσης τακτικά μέλη τοποθετήθηκαν:

-Ο  Παναγιώτης  Κοκμοτός Παναγιώτη , εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος, με αναπληρωματικό μέλος την Πολίτη Χαριτίνη του Νικολάου.

- Η Μαρία  Τυρταίου, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε αντικατάσταση της Χρέλια Ειρήνης, με αναπληρωματικό μέλος τον Κατέρη Νικόλαο τ  σε αντικατάσταση του Πασχάλη Δημητρίου.

-Ο Παναγιώτης Δημητράκης αναπληρωτής προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς σε αντικατάσταση της Μπέη Δώρας.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ