ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα η απόκρουση εισόδου ιδιωτών στην Ανώτατη Παιδεία

“Το σχέδιό μας για τη δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί να προχωρήσει, εάν δεν συμπεριλαμβάνει την νέα γενιά”.

25/10/2016

Άκουσε το άρθρο

Η επιστροφή των νέων επιστημόνων από το εξωτερικό, η υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και η απόκρουση κάθε προσπάθειας για την είσοδο ιδιωτών στην Ανώτατη Παιδεία, καθώς και η κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων πρέπει να αποτελέσουν βασικές πολιτικές προτεραιότητες τόσο για το κόμμα  όσο και για την Κυβέρνηση, τονίζεται στην   Πολιτική Απόφασης  του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη νεολαία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα,  η απόφαση αναφέρει:

-Το σχέδιό μας για τη δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί να προχωρήσει, εάν δεν συμπεριλαμβάνει την νέα γενιά.

-Οι νέοι και οι νέες πρέπει να αποτελέσουν έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του εγχειρήματος, καθώς, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, η νεολαία βιώνει με ιδιαίτερη σκληρότητα τις επιπτώσεις της επίθεσης του κεφαλαίου.

-Υπό αυτό το πρίσμα, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, η καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων γυναικών που αγγίζει το 65%, η επιστροφή των νέων επιστημόνων από το εξωτερικό, η υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και η απόκρουση κάθε προσπάθειας για την είσοδο ιδιωτών στην Ανώτατη Παιδεία, καθώς και η κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων πρέπει να αποτελέσουν βασικές πολιτικές προτεραιότητες τόσο για το κόμμα όσο και για την Κυβέρνηση.

-Για τον σκοπό αυτό, έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε αποφασιστικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο την οργάνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα.

- Παράλληλα, με σεβασμό στην αυτονομία της οργάνωσης της νεολαίας, οφείλουμε να ενθαρρύνουμε την επεξεργασία ενός δικού της νεολαιίστικου προγράμματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ