Esos |

You are here: Home
 
Διαφήμιση
 
Διαφήμιση
 
Διαφήμιση
 
Διαφήμιση

Τι προβλέπει υπουργική απόφαση για τις πανελλαδικές

E-mail Εκτύπωση PDF
alt

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΆΖ:esos.gr









Τρεις αλλαγές προβλέπει για τις πανελλαδικές απόφαση την οποία υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και την πάρουσιάζει καττ αποκλειστικότητα το esos.gr.Eιδικότερα η υπουργική απόφαση έχει ως εξής:




Τροποποίηση και συμπλήρωση της αριθμ. Φ 253/120789/Β6 (Φ.Ε.Κ. 1581 Β΄/16−11−05) Υπουργικής Απόφασης.
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του εδαφίου γ της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του ν. 2525/1997 (Φ.Ε.Κ. 188 Α΄), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 παράγραφος 1 του ν. 2909/2001 (Φ.Ε.Κ. 90 Α΄).
2. Τις διατάξεις της αριθμ. Φ253/120789/Β6 (Φ.Ε.Κ. 1581 Β΄/16−11−05) Υπουργικής Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. Φ253/11155/Β6 (Φ.Ε.Κ. 210 Β΄/9−2−09) Υπουργική Απόφαση.
3. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (Φ.Ε.Κ. 98 Α΄), κατ’ εφαρμογή των οποίων βεβαιώνεται ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Τροποποιούμε και συμπληρώνουμε την αριθμ. Φ253/ 120789/Β6 (Φ.Ε.Κ. 1581 Β΄/16−11−05) Υπουργική Απόφαση «Τύπος, περιεχόμενο, διάρκεια ισχύος και τρόπος υπολογισμού των βαθμών της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ της παραγράφου
13 του άρθρου 1 του ν. 2525/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 2909/2001», ως ακολούθως:
Άρθρο ΜΟΝΟ
1. Στη Βεβαίωση της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της ανωτέρω απόφασης, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1, του άρθρου μόνου της αριθμ. Φ253/11155/Β6 (Φ.Ε.Κ. 210 Β΄/9−2−09) Υπουργικής Απόφασης, ο λογότυπος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων αντικαθίσταται από τη φράση:
«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ»
2. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 3 της ανωτέρω απόφασης, προστίθενται οι εξής περίοδοι:
«Στις περιπτώσεις που κατά τον υπολογισμό του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης προκύπτουν  ερισσότερα των δύο δεκαδικά ψηφία τότε, αν το τρίτο δεκαδικό ψηφίο είναι ίσο ή μεγαλύτερο του πέντε (5), το  δεύτερο δεκαδικό ψηφίο προσαυξάνεται στο αμέσως επόμενο παραλειπομένων των λοιπών, αν είναι μικρότερο του πέντε (5), παραλείπονται όλα τα υπόλοιπα πλην του δεύτερου δεκαδικά ψηφία. Στις περιπτώσεις που κατά τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης μαθήματος προκύπτουν περισσότερα του ενός δεκαδικά ψηφία τότε, αν το δεύτερο δεκαδικό ψηφίο είναι ίσο ή μεγαλύτερο του πέντε (5), το πρώτο δεκαδικό ψηφίο προσαυξάνεται στο αμέσως επόμενο παραλειπομένων των λοιπών, αν είναι μικρότερο του πέντε (5), παραλείπονται όλα τα υπόλοιπα πλην του πρώτου δεκαδικά ψηφία.»
3. Στο τέλος του εδαφίου γ της παραγράφου 5 του άρθρου 4 της ανωτέρω απόφασης, προστίθεται η εξής περίοδος: «Στην περίπτωση αυτή, από το σχολικό έτος 2010−11 κι εφεξής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας το οποίο δηλώνει ο υποψήφιος ότι θα εξεταστεί με κοινά σε πανελλαδικό επίπεδο θέματα να είναι υποχρεωτικά τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.»
4. Στην παράγραφο 9 του άρθρου 4 της ανωτέρω απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3, του άρθρου μόνου της αριθμ. Φ253/11155/Β6 (Φ.Ε.Κ. 210 Β΄/9−2−09) Υπουργικής Απόφασης, και στο τέλος της πρώτης περιόδου του εδαφίου β, προστίθεται η εξής περίοδος: «Στην περίπτωση που θα δηλώσουν ότι θα το εξεταστούν με κοινά σε πανελλαδικό επίπεδο θέματα, από το σχολικό έτος 2010−11 κι εφεξής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας το οποίο δηλώνουν ότι θα εξεταστούν με κοινά σε πανελλαδικό επίπεδο θέματα να είναι υποχρεωτικά τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.»


Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ