Διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων για τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας¨- Να παρέμβει άμεσα ο Α. Λοβέρδος

Δημοσίευση: 27/11/2014

Τελευταία Ενημέρωση: 27/11/2014, 06:16

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων για τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας¨- Να παρέμβει άμεσα ο Α. Λοβέρδος

Διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων  στο χώρο των πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας και Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών η οποία αποτελεί παράβαση των ιδεατών  όρων υγιούς ανταγωνισμού, αναφέρει το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Παιδείας που είχε συγκροτηθεί από την Αννα Διαμαντοπούλου.

 Η Ομάδα Εργασίας στηρίζει αυτή τη διαπίστωση ότι «πληροφορήθηκε ότι ορισμένοι φορείς πιστοποίησης επιστρέφουν μέρος των χρημάτων έως και 30%  που εισπράττουν από τους υποψήφιους, ως εξέταστρα στους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών ή σε όπια εκπαιδευτική μονάδα άλλης φύσεως στέλνει τους μαθητές του  στο συγκεκριμένο σύστημα πιστοποίησης.

Το πόρισμα το οποίο το υπουργείο Παιδείας ποτέ δεν δημοσιοποίησε, το έφερε στη δημοσιότητα η ΟΙΕΛΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΟΙΕΛΕ  κάνει λόγο για τεράστια προβλήματα ανομίας και αδιαφάνειας   στο θέμα της πιστοποίησης προσόντων στο χώρο των ξένων γλωσσών με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι επιτήδειοι. Με σημερινή της επιστολή στον Υπουργό, στον Υφυπουργό και στη Δντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, η ΟΙΕΛΕ ζητεί να μπει τέλος στα φαινόμενα διαπλοκής και προτείνει ευρύ διάλογο ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να εναρμονιστεί η πιστοποίηση προσόντων στην Ελλάδα με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/porisma-ypoyrgeioy-paideias-diaplokh-oikonomikvn-symferontvn-gia-ta-pistopoihtika-glvssomaueias-na-parembei-amesa-o-a-loberdos