Επανέρχονται οι μετεγγραφές των φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 23/05/2015

Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2015, 20:36

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επανέρχονται οι μετεγγραφές των φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό

Τι θα ισχύσει του φοιτητές στα ελληνικά ΑΕΙ

Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα ή την Τρίτη, περιέχει διάταξη για τις μετεγγραφές των ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν σε ξένα ΑΕΙ, στο εξωτερικό, και τα κριτήρια για τις μετεγγραφές των φοιτητών στα ελληνικά ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη:

Συγκροτείται πενταμελής επιτροπή με πρόεδρο μέλος του δικαστικού σώματος και μέλη ένα εκπρόσωπο που υποδεικνύεται από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ένα εκπρόσωπο από τη Σύνοδο Προέδρων των ΤΕΙ και δύο εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Εργο της Επιτροπής θα είναι η εξέταση αιτημάτων για κατ εξαίρεση μετεγγραφή σε ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις φοιτητών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ εσωτερικού και εξωτερικού (ελληνικών και ξένων ΑΕΙ).

Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης κατ εξαίρεση μετεγγραφής θα οριστούν με υπουργική απόφαση μετά τη ψήφιση του νόμου.

Οι διατάξεις γενικά περί μετεγγραφών που εντάσσονται στο πολυνομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστούν για:

α. τους επί πτυχίω φοιτητές ή φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών

β/τους φοιτητές οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τον κανονικό χρόνο, όπως αυτός ορίζεται από το πρόγραμμα σπουδών, ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Η τροπολογία για τις μετεγγραφές ελληνικών ΑΕΙ

Από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 όλοι οι φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ που εγράφησαν είτε μέσω πανελλαδικών εξετάσεων , είτε μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης , τεκμαίρουν δικαίωμα μετεγγραφής σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, με το σήστημα της πριμοδότησης μορίων καθώς τίθεται όριο αριθμού μετεγγραφών το 10% επί των αριθμού εισακτέων.

Μέχρι τη 1η Μαρτίου κάθε έτους οι διοικήσεις των ΑΕΙ θα προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας τον αριθμ’ο εισακτέων και τον αριθμό που μπορούν να μεταγγράψουν , ανάλογα με τις λειτουργικές δυνατότητες.

Ο αριθμός των μετεγγραφόμενων φοιτητών θα είναι ίσος με το 10% του συνολικού αριθμού εισακτέων , ανά τμήμα το ακ έτος 2015-16, , εκτός εάν τα τμήματα του εκάστου ΑΕΙ εισηγηθούν αιτιολογημένα διαφορετικά ποσοστά.

Οι αιτήσεις των φοιτητών θα γίνονται στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται μετεγγραφή

1.Τα παιδιά θυμάτων τρομοκρατίας

2.Οι φοιτητες που πάσχουν από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της υπουργικής απόφασης του 2010 (Δείτε εδώ) ή να ΄έχει πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου, ή μυελού των οστών σε συγγενή α και β βαθμού.

3.Ο δικαιούχος του ορίου το κατά κεφαλήν εισόδημα των μελών της οικογένειας του ή της οικογένειας του έχοντος την επιμέλεια του ή του ιδίου, εφόσον διαθέτει ίδια εισοδήματα, για το τρέχον οικονομικό έτος (αφορά εισοδήματα προηγούμενου έτους) δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς το κάθε ένα, το ποσό των 5,000 ευρώ έως 8.000 ευρώ

4.Να είναι ορφανός και από τους δύο γονείς

5.Να είναι πολύτεκνος

6.Να έχει αδελφό ή αδελφή, φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου , μεταπτυχιακού ή διδακτορικό

7.Να είναι γονέας ή τέκνο πολυμελούς οικογένειας με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα.

8.Να έχει τέκνα , γονείς, αδέλφια ή σύζυγο που πάσχουν από τις αναφερόμενος στο παράρτημα της υπουργικής απόφασης του 2010 (δείτε εδώ) ή να έχει έχει τέκνα , γονείς, αδέλφια ή σύζυγο με αναπηρία 67% και άνω και πιστοποιούμενης από τα ΚΕΠΑ

9.Να έχει γονείς ή κηδεμόνες ένας εκ των οποίων και οι δύο αθροιστικά, έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα μήνες ανεργίας εντός του τρέχοντος έτους.

10.Να είναι ορφανός από τον ένα γονέα ή τέκνο άγαμης μητέρας

Σχόλια (28)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ
|

Υπουργοι παιδειας επιτελους σκεφτειτε οτι τα παιδια μας πρεπει να γυρισουν παλι στην πατριδα μας και να φοιτησουν στα δικα μας πανεπιστημια χωρις τα κριτηρια που σκοπίμως βαζετε.Γιατι τοσο συναλαγμα να φευγει στο εξωτερικο ;Αν ειχα τοσο χαμηλο εισοδημα που βαζετε ως κρητηριο μεταγραφης δεν θα εστελνα το παιδι μου στην Βουλγαρια να σπουδασει.Ολοι εμεις οι γονεις περιμενουμε με αγωνια να παρετε τις σωστες αποφασεις.

Αννυ
|

Συγνωμη θα πρεπει να ζουμε στα ορια της φτωχειας και πιο κατω για να μπορεσουμε να φοιτησουμε στο τοπο μας.Μα ειστε σοβαροι προνομια τα λετε εσεις αυτα θα μας τρελανετε ,εχω μια διδυμη αδερφη και χρειαζομαστε πολυ την μεταγραφη λογω οικονομικων δυσκολιων.Συστημα ειναι αυτο που δικαιουται την μεταγραφη ο καθενας .............................

Αννυ
|

Συγνωμη θα πρεπει να ζουμε στα ορια της φτωχειας και πιο κατω για να μπορεσουμε να φοιτησουμε στο τοπο μας.Μα ειστε σοβαροι προνομια τα λετε εσεις αυτα θα μας τρελανετε ,εχω μια διδυμη αδερφη και χρειαζομαστε πολυ την μεταγραφη λογω οικονομικων δυσκολιων.Συστημα ειναι αυτο που δικαιουται την μεταγραφη ο καθενας .............................

eirini
|

Με ολο τ σεβασμο αλλα οι νεες διαταξεις για τις μεταγγραφες ειναι Απαραδεκτες!!!!! Σπουδαζω αθηνα και ο αδερφος μου περναει πατρα η θεσσαλονικη!!!! Ειμαστε απο καλαματα και αναγκαζετε τους ανεργους γονεις μας να πληρωνουν 2 ενοικια!!! Καντε κατι καλο μια φορα και αλλαξτε τις ρύθμισεις!!!!!!!

ΚΠ
|

Θα πρέπει το Υπουργείο να μεριμνήσει και για τα δίδυμα. Αδέρφια δεν είναι και αυτά; Δεν καταλαβαίνω αυτή την αδικία.Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου έδινε δυνατότητα μετεγγραφής.Είναι τα μόνα αδέρφια που δεν μπορούν να πάρουν μετεγγραφή!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ
|

Υπουργοί της Παιδείας,συνέλθετε.
Αντιλαμβάνεσθε τι πάτε να πράξετε;
Γνωρίζετε,άραγε,το κόστος σπουδών κάθε τέκνου;

Συνέλθετε και καλέστε επιτέλους τους γονείς να πούν τις προτάσεις τους.Καλέστε τους νόμιμους εκπροσώπους των πολυτέκνων και τριτέκνων να πουν τις προτάσεις τους.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΟ!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ
|

Μονογονεικες? τις ξεχασαμε? Και μαλιστα τριτεκνη οικογενεια? με μονο εισοδημα εναν μισθο των 850 ? κανενα μοριο παραπανω?

Φοιτητης
|

Μακαρι να ανοιξουν οι μεταγραφες. Ειμαι φοιτητης στο εξωτερικο και ο πατερας μου φετος διαγνωσθηκε με βαρια ασθενεια η οποια δεν του επιτρεπει να εργαστει. Καθως δεν θα υπαρχει εισοδημα στο σπιτι, εγω θα αναγκαστω να παρατησω τις σπουδες μου και να γυρισω στην Ελλαδα. Οποτε μην νομιζετε οτι "παει ενα μηνα ρουμανια/βουλγαρια/τσεχια το παιδι και μετα μπαινει ελλαδα χωρις κοπο". Σιγουρα καποιοι θα εκμεταλευτουν τον νομο αυτο αλλα υπαρχουν ανθρωποι που πραγματικα τον χρειαζονται και που αν ισχυσει θα τους αλλαξει,για να μην πω σωσει και γινω δραματικος, την ζωη.

ΕΛΕΝΗ
|

Είμαι τρίτεκνη αλλά παρακαλώ σεβασμός στους πολύτεκνους γιατί είναι αλλιώς 1 παιδί αλλιώς 2 αλλιως 3 και ακόμα περισσότερο τα πιο πολλά

Γ.Κ
|

Μάλλον η νεότερη Ελληνική ιστορία δεν λείπει μόνο από τα σχολικά βιβλία αλλά και από μερικούς που δεν ξέρουν σε ποιον ανήκουν οι μετεγγραφές.
Οι μετεγγραφές άνηκαν στους πολύτεκνους ως ένα μέτρο κατά του δημογραφικού προβλήματος. Τώρα οι μετεγγραφές ανήκουν σε όλους τους άλλους πλην των πολυτέκνων.
Μέχρι και σε φοιτητές που σπουδάζουν και στο εξωτερικό!!! Πραγματικά θέλω να δω με τι κριτήρια θα οριστούν οι αντιστοιχίες των τμημάτων.
Απλά ντροπή… θα σπουδάζει δηλαδή μόνο όποιος έχει χρήματα είτε να τα δώσει ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί για τις πανελλήνιες 2 και 3 χρόνια είτε όποιος θα πηγαίνει να γράφεται σε σχολές στο εξωτερικό και να μεταγράφεται όπου θέλει!!!
Οι μετεγγραφές Αρβανιτόπουλου και Λοβέρδου ήταν λάθος και φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήταν αποτέλεσμα πρόχειρης δουλειας και για ψηφοφόρους. Αυτό όμως που έχει επίσης φανεί είναι και ότι το εισόδημα δεν μπορεί να είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο για την οικονομική κατάσταση μιας οικογένειας σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου φοροδιαφεύγει
Είναι άμεση ανάγκη να επέμβει προσωπικά ο πρωθυπουργός και να λύσει το συγκεκριμένο ζήτημα πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών ώστε να ξέρουν οι υποψήφιοι πως θα το συμπληρώσουν.

Δημητρης
|

Ελεος πια με τους πολυτεκνους! Αμαν ποια σε αυτη η χωρα η πληρης προστασια στους πολυτεκνους.. απο το κρατος απο την εκκλησια απο παντου!! Δεν ειστε μονο εσεις! Δεν προσφερετε μονο εσεις! Το δημογραφικο θα λυθει αν φυγουν τα μνημονια, ερθουν δουλειες και δοθει κινητρο στους νεους ανθρωπους να μεινουν εδω και να φτιαξουν οικογενειες..

Nίκος
|

Γιατί να υπάρχει τόση εμπάθεια από τους κυβερνώντες για τα παιδιά πολυτέκνων που θέλουν να σπουδάσουν αλλά δεν μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών. Πως θα βρούν χρήματα οι πολύτεκνοι γονείς να νοικιάσουν σπίτι για τα παιδιά τους σε διαφορετικές πόλεις όταν πίσω έχουν να μεγαλώσουν και μικρότερα παιδιά; Το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα; Να ισχύσουν οι μετεγγραφές που υπήρχαν για τους πολύτεκνους, μην στερείτε από την πολύτεκνη οικογένεια να σπουδάσει τα παιδιά της.

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ
|

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΛΤΑ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΜΟΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ -ΠΡΩΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ .
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.
ΕΛΕΟΣ.........ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΝΑΜΑ.

Katerina
|

Δεν υπάρχει κατηγορία που να αναφέρεται στα δίδυμα .Γιατί αυτή η ΑΔΙΚΙΑ.Επίσης υπάρχουν πολύτεκνοι με υψηλά εισοδήματα και οικογένειες με δύο παιδιά που αδυνατούν να τα σπουδάσουν. ΑΔΙΚΙΑ.

kostas
|

Κύριε Υπουργέ τα δίδυμα τα ξεχάσατε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

3.Ο δικαιούχος του ορίου το κατά κεφαλήν εισόδημα των μελών της οικογένειας του ή της οικογένειας του έχοντος την επιμέλεια του ή του ιδίου, εφόσον διαθέτει ίδια εισοδήματα, για το τρέχον οικονομικό έτος (αφορά εισοδήματα προηγούμενου έτους) δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς το κάθε ένα, το ποσό των 5,000 ευρώ έως 8.000 ευρώ

ειναι περα για περα αδικη η αποφαση διοτι πηραν μετεγγραφη ατομα με πολυ μικρο εισοδημα (λογω ανεργιας κ.λ.π) αλλα εχουν οικονομικο προσωπο και πολυτεκνοι με πολλα τεκνα και εισοδημα 30,000€ δεν πηραν!!!!ειναι πολλοι που ειναι ανεργοι αλλα κανουν και την αναλογη ζωη.....που βρισκουν τα χρηματα; υπαρχει ακομη λίπος;

με τα οικονομικα ορια αυτα βαλλονται και οι εχοντες εργασια διοτι αυτοι ειναι που στηριζουν την τοπικη αγορα,κρατουν ατομα στην εργασια κ.λ.π
εν τουτοις ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ και αναγκαζεται να σπουδαζει δυο και τρια παιδια μακρια απο τον τοπο μονιμου κατοικιας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

κυριοι της ΣΥΓ(κυβερνησης) ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ .........ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ!!!!!!

ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΑΣ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙΤΕ

ΘΑΝΑΤΟΙ 51807 ΓΕΝΗΣΕΙΣ 33893 !!!!!!!!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2015 Η ΒΟΥΛΗ ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ (ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ) ΤΟ ΑΡΘΡΟ 29 του ν.4327/2015 (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).

ειναι σωστη η αποφαση,πολλοι απο τους παραπανω μπορει να ειναι και αγαμοι και οι πολυτεκνοι με τα τοσα προβληματα τα οικονομικα που αντιμετωπιζουν λογω των λανθασμενων πολιτικων που εφαρμοσθηκαν....θα υποστούν τις συνεπειες;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

καλά να πάθουμε εμεις οι πολυτεκνοι όταν αυτά τα πράγματα δεν ξεκαθαρίζονται προεκλογικά και άλλα υλοποιούνται μετεκλογικά......

ΔΕΙΤΕ τι έλεγε ο ΤΣΙΠΡΑΣ προεκλογικά για πολύτεκνους
στις 16/1/2015, δήλωσε: «Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου... Με τις περικοπές σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμη περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας δημογραφικό πρόβλημα…»
καλά να πάθουμε που εμεις οι πολύτεκνοι με την εκλογική δύναμη που έχουμε επιτρεπουμε τον κάθε λογής - λογής να παίζει μαζί μας.Είμαστε οι πλέον κατοχυρωμένοι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και όλοι ωφελούνται εκτος πολυτέκνων που φροντίζουν για τη διατηρηση και τη συνέχιση του Εθνους μας.
Στο σχέδιο νομου για τις μετεγγραφες (που είναι ΑΝΟΣΤΟ κύριοι να το δημοσιευετε εν μέσω πανελληνιων εξετασεων) στη πρωτη σειρα επρεπε να ειναι οι πολυτεκνοι και στη συνεχεια ολοι οι αλλοι.
Αποψη μου που ειναι και αποψη πολλων
δεν μπορει μαθητες να σπουδαζουν στο εξωτερικο,να μην εχουν υποστει τη δοκιμασια των παν.εξετασεων και να δικαιουνται μετεγγραφη εδω.εμεις ξοδευθηκαμε εδω,πονεσαμε με το αγχος των παιδιων μας και τωρα αυτοι που θα ερθουν εδω θα πουν <<εις εγειαν σας....>>
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Κύριε υπουργέ μάλλον ζείτε σε αλλον κόσμο
πολλές εφημερίδες επισημαίνουν οτι το μεγαλύτερο πραγματικά πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δημογραφική της κατάρρευση - εθνοκτόνες πολιτικές εφαρμόσθηκαν απο τους προηγούμενους - εσεις πάτε να τους μιμηθείτε;

Οι πολύτεκνοι απαιτούν
ελεύθερες μετεγγραφές όλων των πολυτέκνων (οπως αυτες των Σωματων Ασφαλείας) και στη συνέχεια ας ακολουθήσουν και οι άλλες περιπτώσεις σε ποσοστό 10%.
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ
οι πολύτεκνοι δικαιούνται ειδικης φροντίδας απο το κράτος

Δημήτρης
|

Τα δικά μας παιδιά! "Πρώτη φορά αριστερά" που σπουδάζουν στα ξένα!

Αντώνης
|

Ιωάννη ξύπνα...,
με 6 αδέλφια το 2013 και με 4000 κατά κεφαλή εισόδημα έμεινα απέξω... γιατί βρέθηκαν παιδιά από οικογένειες ακόμη και με 1, 2 αδέλφια, που είχαν χαμηλότερο εισόδημα κατά 1 ευρώ και μου πήραν τη θέση!

Κοροϊδία για πολύτεκνους!..

mleou
|

Η πολύτεκνη οικογένεια συνεισφέρει στο πολλαπλάσιο στο δημογραφικό, στο ασφαλιστικό, στη στρατιωτική θητεία, στην ανάπτυξη, στην παιδεία.

Η πολύτεκνη οικογένεια έχει κατά κανόνα υποπολλαπλάσιο εισόδημα.

Ο υπουργός παιδείας δεν το αντιλαμβάνεται.

Η μόνη λύση είναι να το πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός - πριν είναι πολύ αργά. Πρέπει να πάρει θέση τώρα! Εξ άλλου οι μετεγγραφές των πολυτέκνων ουδέποτε δημιούργησαν πρόβλημα στην παιδεία, ούτε έχουν δημοσιονομικό κόστος. Δεν καταλαβαίνουμε αυτή την εμμονή για περαιτέρω αποκλεισμό της πιο ευάλωτης και συγχρόνως πιο πολύτιμης οικογενειακής μονάδας για μια χώρα που αργοπεθαίνει... Τί ακριβώς συμβαίνει;

Ιωαννης
|

Δηλαδη εγω που ειμαι απο πολυτεκνη οικογενεια δεν σπουδαζει κανενας απο τα αδερφια μου.Το εισοδημα μας ειναι 9.000(συνολικο) και βρισκομαι στο 3ο ετος των σπουδων μου Θα δικαιουμαι?Αν μπορει καποιος να με βοηθησει

ΜΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ
|

ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ.. ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ???ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ????

Βρεττός
|

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ. ΠΑΩ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ.

ΕΛΕΝΗ
|

Ο κος υπουργός κάνει αυτά που έκανε η κα Διαμαντοπούλου και τελικά ακυρώθηκαν. Είμαι μητέρα δύο παιδιών που σπουδάζουν και ενός τρίτου που δίνει φέτος . Τι θα γίνει αν τελικά χρειαστεί η μετεγγραφή αλλά δεν θα είναι στο 10%; Θα αναγκαστώ να μην το σπουδάσω. Ελπίζω όμως στον αγώνα των πολυτέκνων και του κου Χρυσόγελου ο οποίος πραγματικά έχει αποτελέσματα.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
|

Διαβάζοντας τις περιπτώσεις 2 και 8 βλέπουμε ότι αν ένας υποψήφιος φοιτητής έχει οποιαδήποτε αναπηρία πιστοποιημένη απ'τα ΚΕΠΑ με ποσοστό 67% και άνω ΔΕΝ δικαιούται μετεγγραφή,ενώ αν την έχει ο γονιός/τέκνο/σύζυγος δικαιούται.Δηλαδή αποκλείουμε τους πάσχοντες φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν και να σπουδάσουν,βάζοντας τους εμπόδια σε σχέση με άτομα που χαίρουν άκρας υγείας και κάποιο μέλος της οικογένειάς τους έχει την αναπηρία.Πιστεύω κύριε Υπουργέ χρειάζεται να γίνει ρύθμιση ώστε τα ίδια μέτρα και σταθμά να ισχύουν και για αυτούς που έχουν οποιαδήποτε αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω απ'τα ΚΕΠΑ και η ασθένεια δεν αναφέρεται στο παράρτημα της υπουργικής απόφασης του 2010.

Χρυσόγελος Μαν
|

Ελλάς το μεγαλείο σου!...
Αφού φρόντισαν να πάρουν τις Μετεγγραφές από τους πολύτεκνους, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ακόμη και το ΣτΕ… Τώρα τις μοιράζουν δεξιά και αριστερά κατά το δοκούν, και για τα μάτια τους πολύτεκνους τους πετάνε στο 5ο κριτήριο κατά σειρά!
Βεβαίως φρόντισαν πριν μια βδομάδα να δώσουν Ελεύθερες Μετεγγραφές στους ένστολους αναδρομικά, παρά την απόφαση του ΣτΕ… Να σημειωθεί οι μετεγγραφές δόθηκαν αποκλειστικά στους πολύτεκνους για δημογραφικούς λόγους και ίσχυσαν επί 32 συναπτά έτη χωρίς προβλήματα για αυτούς, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις…
Ντροπή και αίσχος… Η αντιπολυτεκνική – αντιδημογραφική τακτική του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.
Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, να πάρει άμεσα θέση στο θέμα, αφού ο αρμόδιος Υπουργός αρνείται να συναντηθεί με την ΑΣΠΕ(στις συνεχείς εκκλήσεις της)… προσποιούμενος ότι είναι πολύ απασχολημένος και δεν έχει χρόνο!

Αποκατάσταση αδικίας 10%
|

Κύριε Υπουργέ, προέχει η αποκατάσταση της αδικίας, όπου οι φοιτητές που πέτυχαν το 2014 με το 10% ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ, παρόλο που προέρχονταν από οικογένειες ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
Είναι ευκαιρία στην τροπολογία αυτή να τους δώσετε τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στο Τμήμα υποδοχής το οποίο θα αποφασίσει.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/38484/epanerhontai-oi-meteggrafes-ton-foititon-poy-spoydazoyn-sto-exoteriko