Επιστρέφει σήμερα από τις καλοκαιρινές διακοπές ο υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 22/08/2016

Τελευταία Ενημέρωση: 22/08/2016, 08:03

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιστρέφει σήμερα από τις καλοκαιρινές διακοπές ο υπ. Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης επιστρέφει στο γραφείο του, σήμερα Δευτέρα, από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο υπουργός Παιδείας μετέβη με την οικογένειά του  στο χωριό του  την Πούλιθρα , στις 13 Αυγούστου.  

Ο Νίκος Φίλης έχει ζητήσει από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να είναι και αυτοί στις θέσεις του αύριο Δευτέρα, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός, ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς κενά και με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα

Η εκτίμηση που υπάρχει στο επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ,μετά πολλά χρόνια ,χωρίς κενά.

Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει επίσης να προετοιμαστεί τις επόμενες ημέρες για τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής (30 και 31 Αυγούστου) επί του νομοσχεδίου για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευσης, στο οποίο υπάρχουν και άλλες διατάξεις όπως η Ιδιωτική Εκπαίδευση και η Ειδική Αγωγή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι θα υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή , μεταξύ των Βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Παιδείας, κυρίως για τις διατάξεις για την Ιδιωτική Εκπαίδευση.

ΟΙ Βουλευτές της ΝΔ θα επαναλάβουν την πρόταση του αρχηγού τους Κ. Μητσοτάκη για  εκτός ημερησιας διάταξης, συζήτηση για την παιδεία, στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός  Α. Τσίπρας ήδη ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο εκτός ημερησιας διάταξης, συζήτηση για την παιδεία, στη Βουλή.  

Μέσα στο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Σ. Αναγνωστοπούλου, θα πρέπει να ψηφιστεί το Σχέδιο Νόμου για τις Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Σχόλια (10)

Συριζοφρουρός
|

Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας....μπρρρρρ........ ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι. Αυτό όμως δε νομιμοποιεί ούτε τον Φίλη ούτε τις παλινωδίες του, ούτε την έλλειψη πολιτικής που έχει το Υπουργείο.

Ευρωπαϊστές με Porsche
|

Το παραμύθι της "Αριστείας" και του Παραιτηθείτε έχει καταντήσει κουραστικό!!!

Δε ξεχνώ...
|

Μια καλή λύση λοιπόν να γυρίσει η Διαμαντοπούλου και ο Αρβανιτόπουλος να συνεχίσουν το έργο τους...

ΚΑΡΤΑΣ
|

Ποιος υπουργός θα καταφέρει να ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής έγκαιρα; Έγκαιρα εννοώ τουλάχιστον έως 31 Ιουλίου. Να μπορούν επιτέλους οι γονείς και οι υποψήφιοι να ολοκληρώνουν μέσα στις καλοκαιρινές άδειές τους την προετοιμασία της επόμενης χρονιάς. Αυτό που συμβαίνει μέχρι τώρα και κανένας δεν ασχολείται με το ζήτημα αυτό -που δεν κοστίζει- αποτελεί εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας. Σκεφτείτε και τις ημέρες αδειών που χρειάζεται να ληφθούν από τους υπαλλήλους , δημόσιους και ιδιωτικούς.

da
|

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ. ΜΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ. ΟΙ 10.ΟΟΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΚΕΝΑ ΣΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΠΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Η ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑΞΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.......ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Σ.Σ. ΚΛΠ ΚΛΠ . ΕΛΕΟΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΦΤΑΝΕΙ

αννα
|

τωωωωωρα σωθηκαμε!!!!!!!!!

Ξεχνάμε εύκολα...
|

Σωστά, τόσα χρόνια όλα τα θέματα της Παιδείας ήταν λυμένα από τους προηγούμενους Υπουργούς.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
|

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ? ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!!!!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ
|

Μετα απο τόσα χρόνια σπουδές , πτυχία, μάχη για την εκπαίδευση, ο Φίλης οφείλει να ξαποστάσει.

mnimoniakos
|

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΝΩ ΗΣΥΧΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ ΕΚ[ΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ........... ΚΑΙ...ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ..........ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.....


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/45647/epistrefei-simera-apo-tis-kalokairines-diakopes-o-yp-paideias