Απροειδοποίητη επίσκεψη Ανδρέα Λοβέρδου σε σχολείο στον Τύρναβο

Τα αποτελέσματα της περιοδείας του υπουργού Παιδείας στη Θεσσαλία

02/10/2014

Άκουσε το άρθρο

Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με επικεφαλής τον υπουργό Ανδρέας Λοβέρδο επισκέφθηκε απροειδοποίητα σχολείο στο Τύρναβο στο πλαίσιο των αντίστοιχων επισκέψεων που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία από χθες Τετάρτη 1-10-2014.

Ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του στο σχολείο του Τυρνάβου είχε συνεργασία με τον διευθυντή, Παύλο Σιαφαρίκα, ενώ συνάντησε και τον πρώ Βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριο Ροντούλη.

Πρόγραμμα Kids’ Athletics στην Πύλη

Την εφαρμογή του προγράμματος Kids’ Athletics σε δημοτικό σχολείο στην Πύλη Τρικάλων παρακολούθησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος.

Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου» για την γνωριμία των μαθητών με τον κλασσικό αθλητισμό και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Η επίσκεψη του Υ.ΠΑΙ.Θ., Ανδρέα Λοβέρδου στο σχολείο της Πύλης έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας κλιμακίου του υπουργείου στη Θεσσαλία.

Τα απότελέσματα της περιοδείας στη Θεσσαλία

Για τα αποτελέσματα της περιοδείας του στη Θεσσαλία,ο υπουργός Παιδείας σημείωσε τα εξής:

Α . Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στη Θεσσαλία, επισκέπτομαι σχολεία απροειδοποίητα, έχω δώσει άλλο πρόγραμμα και κάνω άλλο.

Β. Με περιμένουν αλλού, ετοιμάζονται και εγώ πάω αλλού για να δω πώς είναι αυθεντικά τα πράγματα. Και είμαι εντυπωσιασμένος, ένα πράγμα θα σας πω γιατί δεν πρέπει να λέμε και μεγάλες κουβέντες αυτή την περίοδο της φτώχιας.

Γ. Είμαι εντυπωσιασμένος από την αυταπάρνηση των καθηγητών και των δασκάλων. Τα παιδιά μιλάνε καταπληκτικά ελληνικά.

Δ. Ακούστε και κάποιον άνθρωπο που πηγαίνει στην πηγή. Μην ακούτε τους μεσολαβητές.

Ε. Στα σχολεία που επισκέφθηκα εδώ στη Θεσσαλία κενά δεν υπήρχαν. Υπάρχουν όμως κενά σε όλη τη χώρα και είναι κενά που ορισμένα δεν θα καλυφθούν. Γιατί όπως έχω πει με απόλυτη ειλικρίνεια και καθόλου κυνισμό στις αρχές του σχολικού έτους, στις 11 Σεπτεμβρίου δεν μπορούμε να καλύψουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος και κάνουμε κινήσεις επάρκειας. Δηλαδή δίνουμε παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίας σε συγγενή μαθήματα, προσπαθούμε να μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί από σχολείο σε σχολείο για να καλύπτουν κενά και από το δικό τους ωράριο φυσικά.

Ζ. Θα λειτουργήσουμε με κενά, αλλά και με την αυτοθυσία των εκπαιδευτικών. Και όπως άρχισε το εκπαιδευτικό έτος με λιγότερα προβλήματα από άλλη φορά, έτσι και θα συνεχιστεί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ