Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στο ΑΕΙ που πέρασαν θα φοιτήσουν το Α εξάμηνο οι μετεγγραφέντες φοιτητές

«Ενώ πηγαίνω σε δημοτικά, σε νηπιαγωγεία, σε γυμνάσια, έρχονται άνθρωποι και μου λένε για τις μεταγραφές, για τα παιδιά τους».
Δημοσίευση: 03/10/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το πρώτο εξάμηνο τα παιδιά θα το κάνουν εκεί που εισήχθησαν, αναμένοντας την ολοκλήρωση της μετεγγραφής τους το Γενάρη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, και υπογράμμισε τα εξής:

Α. Κάναμε μια σειρά παρεμβάσεων στη Βουλή για να επιτύχουμε έντιμη εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε στις 4 Μαϊου.

Β. Είναι ένας νόμος που προτάσσει το δικαίωμα μετεγγραφής παραγνωρίζοντας κατά κάποιο τρόπο τις δυνατότητες των τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Γ. Θέλω να σας πω ότι εδώ στη Θεσσαλία που είμαι, ενώ πηγαίνω σε δημοτικά, σε νηπιαγωγεία, σε γυμνάσια, έρχονται άνθρωποι και μου λένε για τις μεταγραφές, για τα παιδιά τους.

Δ. Πρέπει να βοηθήσουμε όχι αυτούς που κάνουν κέφι να πάνε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, αλλά αυτούς που δεν μπορούν να συντηρήσουν δυο και τρία σπίτια, και από την άλλη, πρέπει να επιτρέψουμε στα τμήματα να λειτουργούν.

Το παράδειγμα με τη ζάχαρη

Ε. Δίνω ένα παράδειγμα που μου αρέσει. Ένας διανοούμενος το έχει δώσει. Καφές με μία, ή δυο, ή τρεις κουταλιές ζάχαρη είναι καφές. Καφές με ένα κιλό ζάχαρη είναι ζάχαρη. Δεν είναι καφές. Εάν ένα τμήμα αντέχει, μάλλον, προβλέπεται να πάρει 150, αντέχει στα ακραία όρια κάνοντας φροντιστήρια και εργαστήρια και το καλοκαίρι, άλλους 200. Αν, όμως, του στείλεις 1.000, το τμήμα δεν θα λειτουργήσει. Δεν θα πάρει κανέναν.

Ζ. Άρα λοιπόν εμείς κάναμε παρεμβάσεις στη Βουλή όπου είπαμε το δικαίωμα όπως το όρισε ο νόμος δικαίωμα, γιατί ήταν πάντα δυνατότητα, τώρα ο νόμος 4 Μαΐου το είπε δικαίωμα, το δικαίωμα αυτό έστω το έχουν οι φτωχοί και οι μεσαίοι που ταλαιπωρούνται.

Η. Δεν το έχουν τα παιδιά των πλουσίων ή όσοι θέλουν να πάνε να σπουδάσουν όπου τους αρέσει περισσότερο.

Θ. Μόνο αυτοί που δεν μπορούν. Και αυτοί οι οποίοι ασκώντας αυτό το δικαίωμά τους καταφέρνουν να ζήσουν με ένα ή δυο σπίτια και όχι με τρία ή περισσότερα.

Ι. Αυτό πιστεύουμε, όπως λένε και οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι, αυτή η ρύθμιση που κάναμε προχθές ίσως μειώσει τον αριθμό. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία γιατί το Υπουργείο Παιδείας θα δέχεται τις αιτήσεις και θα σας ενημερώνω κάθε μέρα.

Κ. Οι μεταγραφές θα ζητηθούν από τους ενδιαφερομένους φοιτητές τώρα, οι αποφάσεις θα βγούνε με άνεση. Όπως κάθε χρόνο συντελούνται οι μεταγραφές τον Ιανουάριο, έτσι και φέτος. Το πρώτο εξάμηνο τα παιδιά θα το κάνουν εκεί που μπήκαν. Άρα θα έχουμε χρόνο και εμείς και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα και πώς θα το λύσουμε.

Σχόλια (36)

 
marina
03 Οκτ 2014 14:49

mas koroideuei o loberdos? mas elege oti to eksamhno dn 8a xanotan k oti oi metagrafes 8a ginontoustan sthn asrxh kai twra ta alazei?

 
ολγα
03 Οκτ 2014 15:16

Και ποιός σου είπε κύριε υπουργέ ότι τα παιιδιά που πέτυχαν με το 1ο% είναι παιδιά πλουσίων ?Αυτά δεν έχουν ανάγκη να βρεθούν κοντά στα σπίτια τους ή με τα αδέρφια τους? Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά πόσο πρόχειρα λειτουργείτε!΄Ερχονται εκλογές ούτε αυτό σας τρομάζει?Τι είδους άνθρωποι είστε όλοι εσείς τελικά! Αίσχος!

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ
03 Οκτ 2014 15:25

Δηλαδή μας λέτε να νοικιάσουμε σπίτι ή ξενοδοχείο ,
να φοιτήσουν τα παιδιά στο ΑΕΙ που πέρασαν και να παρακολουθήσουν μαθήματα ,να δόσουν εξετάσεις και αφού μεταγραφούν να αρχίσει νέος αγώνας για να κατοχυρώσουν τα μαθήματα αυτά.
Τελικά κάθε μέρα κι ένα καινούργιο πρόβλημα μέσα στα τόσα μας προσθέτετε !
Έλεος πια με το "σήριαλ" των μεταγραφών!
Αν θέλετε να πάρετε πίσω το νόμο κάντε το , ακυρώστε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων και βάλτε τους υποψηφίους να ξανακάνουν μηχανογραφικό!
Ξεκαθαρίστε επιτέλους το τοπίο!
Αισθάνομαι ότι προσπαθείτε κάτι να μας πείτε με όλες αυτές τις δηλώσεις σας κάθε λίγο και λιγάκι.
Πείτε το ή αλλιώς προχωρήστε τις μεταγραφές γρήγορα ώστε όσοι τις δικαιούνται να μη χάσουν το εξάμηνο ακόμη κι αν παρακολουθούν άτυπα στο ΑΕΙ που θα μεταγραφούν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας!
Το ότι ο νομοθέτης του νόμου του Μαίου κι όλοι στη βουλή που τον ψήφισαν ήταν "αδιάβαστοι" και ανεύθυνοι δε σας δίνει το δικαίωμα να μας εμπαίζετε !

 
marina
03 Οκτ 2014 16:16

mas koroideuei o loberdos? prwta elege oti oi foitites den 8a xasoun to esamino kai twra ta alazei?

 
gonios
03 Οκτ 2014 16:55

Οι μεταγραφές θα ζητηθούν από τους ενδιαφερομένους φοιτητές τώρα, οι αποφάσεις θα βγούνε με άνεση. Όπως κάθε χρόνο συντελούνται οι μεταγραφές τον Ιανουάριο, έτσι και φέτος. Το πρώτο εξάμηνο τα παιδιά θα το κάνουν εκεί που μπήκαν. Άρα θα έχουμε χρόνο και εμείς και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα και πώς θα το λύσουμε.
TI ALLO NA PO !

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
03 Οκτ 2014 18:49

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ . ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΝΟΜΟΣ . ΘΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

 
Τροπολογία 10% τώρα
03 Οκτ 2014 21:49

Να περάσει τροπολογία ΑΜΕΣΑ για να μπορούν και οι φοιτητές που πέρασαν με το 10% να καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής και να μη χάνουν χρόνο.
Το αίτημα είναι καθολικό, όλα τα κόμματα συμφωνούν.
Δεν αντέχουμε να συντηρούμε επί πλέον 2 και 3 σπίτια.

 
Γ.Κ
03 Οκτ 2014 22:17

Άμα θυμηθούμε τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας για « ελεύθερες και αυτόματες μετεγγραφές πολύτεκνων και τρίτεκνων » και ότι « ένας έντιμος πολιτικός δεν είναι Μαυρογιαλούρος» θα βγάλουμε μόνοι μας τα συμπεράσματά μας γα την διοίκηση του υπουργείου παιδείας!!!

Είναι ντροπή να τροποποιούν το καθεστώς των μετεγγραφών μετά την συμπλήρωση του μηχανογραφικού και να δίνουν αυθαίρετες ερμηνείες σε νόμους. Παίζουν με το μέλλον πολλών φοιτητών χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Όλο πρόχειρες ψευτοαναλύσεις για να λέμε ότι κάτι κάνουμε, χωρίς βέβαια να κάτσουμε να ιεραρχήσουμε και να ορίσουμε από την αρχή θέματα και καταστάσεις.

Σε ότι αφορά την αναδρομική ισχύ ο αριθμός είναι γνωστός από τις περσινές μετεγγραφές, είναι για πχ 723 πολύτεκνοι φοιτητές μοιρασμένοι σε 4 ακαδημαϊκά έτη, τα στοιχειά τους τα έχει το υπουργείο και με κάθε λεπτομέρεια (τόπος κατοικίας, τόπος σπουδών, έτος σπουδών, κατά κεφαλήν εισόδημα , βούληση μετεγγραφής), παρόλο που υπάρχει νομικό-συνταγματικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να βασιστεί μια τέτοια απόφαση θα φροντίσει κάποιος για αυτούς;; Ή είναι τόσο μεγάλος αυτός ο αριθμός που το κάνει απαγορευτικό για το υπουργείο και τα τμήματα υποδοχής;; ενδιαφέρον θα είχε να δούμε πόσοι και ποιοι θα πάρουν μετεγγραφή ως δημόσιοι υπάλληλοι και ως αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατά πόσο διαφανείς θα είναι οι διαδικασίες αυτές.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει καταντήσει ένα μεγάλο παζάρι σε βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους. Η μεταφορά της θέσης επιτυχίας σου στο πιο κοντινό αντίστοιχο τμήμα σου τι παράλογο έχει? Ειδικά αυτή την περίοδο όπου ένα άλλο σπίτι είναι το λιγότερο απαγορευτικό στην μέση οικογένεια. Παράλογο σε εμένα ακούγεται το γεγονός ότι το υπουργείο συνεχίζει πεισματικά να αρνείται να δώσει αναδρομική ισχύ στις μετεγγραφές των πολυτέκνων.

 
Σολων Φιλόπουλος
03 Οκτ 2014 22:35

Η ανικανότητα στο απόγειο της? ή καθυστέρηση για εσκεμμένη "ομηρεία". Τελικά οι γονείς θα αναλάβουμε το κόστος της καθυστέρησης, στο υπουργείο όμως να είναι σίγουροι ότι θα αναλάβουν άμεσα το πολιτικό κόστος. Είναι πράγματι αστείο να λες ότι είσαι γνώστης της ανώτατης εκπαίδευσης και να προτείνεις το πρώτο εξάμηνο να σπουδάσεις σε ένα ίδρυμα και μετά να συνεχίσεις σε άλλο.

 
Ιάκωβος
03 Οκτ 2014 22:59

Αφού εξακολουθείτε και δίνεται βάση στα όσα σας τάζει ο Λοβέρδος λίγα είναι αυτά που σας κάνει

 
Μ.Γ
03 Οκτ 2014 23:26

Όχι κύριε Υπουργέ,
Τώρα θα γίνουν οι μεταγραφές όπως διαβεβαιώσατε τους ενδιαφερόμενους και με αυτό το δεδομένο κατέθεσαν τα μηχανογραφικά τους.
Δεν θα χαθεί το εξάμηνο.
Δεν είναι εφικτό να πάνε οι φοιτητές να φοιτήσουν για ένα εξάμηνο στις σχολές που πέρασαν και να περιμένουν να γίνουν οι μεταγραφές για να γυρίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Ποιος το σκέφτηκε αυτό? Απορώ.
Όταν καταθέσατε και ψηφίσατε την τροπολογία δεν είχατε την "άνεση" να το σκεφθείτε?
Μήπως οι σύμβουλοί σας και οι κ.κ. Βουλευτές που ψήφισαν δεν είχαν την "άνεση" να το σκεφθούν?
Μην εμπαίζετε τους πολίτες αυτής της χώρας, φθάνει πια η προχειρότητα.

Σαν απάντηση στην ιστορία με τη ζάχαρη, σας παραθέτω το μύθο του Λύκου με τα πρόβατα. Έτσι όπως το πάτε δεν θα βρίσκετε κανέναν να σας πιστεύει.
Παρακαλώ αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεών σας και των λόγων σας.

 
Γιάννης
03 Οκτ 2014 23:31

Η αθλιότητά σου αγαπητέ Λοβέρδο, δεν άργησε. Γνωρίζουμε ότι τα λόγια σου δεν βγαίνουν από το μυαλόσου, αλλά είναι λόγια του γλωσσοπλάστη Βενιζέλου. Όσο δεν θα μάθεις να είσαι ο εαυτός σου, τόσο θα βυθίζεσαι στην αθλιότητα. Καλά κάνεις όμως, άλλως θα χάσεις και το 12χίλιαρο μισθό σου και από ότι ξέρω τον έχεις πολύ ανάγκη. Η στροφή σου αυτή είναι και το τέλος σου. Άλλος ένας Άδωνις είσαι. Ναί σε ταυτίζω με τον βιβλιοπώλη γιατί έδειξες το επίπεδό σου. Μην χάσεις τον μισθό σου λοιπόν. Στείλε τα παιδάκια για τρείς μήνες, να βρούν σπίτι, να κουβαλήσουν έπιπλα, μετά να τα ξανακουβαλήσουν,,,,,,,

 
ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗ
03 Οκτ 2014 23:57

Το πρόβλημα το έχουν ήδη πολλές φορές συζητήσει και τη λύση επίσης (επιπλέον χρηματοδότηση)
ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ "ΑΝΕΣΗ" ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΕΙ
Αν θέλετε προσφέρομαι αμισθί να βοηθήσω τις διαδικασίες να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα. Γιατί χρήματα να δώσω για 4 μήνες στη Λάρισα δεν έχω που πέρασε ο γιός μου, ούτε καν για να ζήσω στην Αθήνα (σημειωτέον έχω άλλα δυο παιδιά), αλλά ούτε σας επιτρέπω να σπαταλάτε χωρίς νόημα το χρόνο του παιδιού μου

 
babisg
04 Οκτ 2014 02:08

..είναι δυνατόν. Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς...γιατί ΔΕΝ τα έλεγε αυτά όταν έκαναν τα παιδιά μηχανογραφικό; Τι κάθονται και τον ακούν; Γιατί η αντιπολίτευση, τα κόμματα δε λένε τίποτα;

 
.....
04 Οκτ 2014 03:26

Σχετικα με αυτο που δηλώσατε για τις μετεγγραφες...εγω περασα στην ιατρικη ιωαννινων και θελω να παρω μετεγγραφη για την ιατρικη αθηνων...πηγα λοιπον στην ιατρικη Αθηνων και απεκτησα καρτα εργαστηριων και μου ειπαν οτι μπορω να παρακολουθω στο εκπα μεχρι να παρω τη μετεγγραφη! Εγω τωρα τι να κανω ? Να παω να παρακολουθησω τα μαθηματα στα ιωαννινα??Με τι λεφτά ?Και για ποιο λόγο? Τωρα τα ανακοινώνετε αυτα? Όλοι οι δικαιούχοι μετεγγραφής έχουμε απογοητευτεί ... Τωρα εγω πρέπει να παω στα Ιωάννινα και να ενοικιάσω σπιτι για 3 μηνες?Εεε όχι ...δεν θα το κάνω ..Διοτι δεν προκειται να υποχρεωσω τους γονεις μου να δωσουν 1000 ευρω το λιγοτερο για 3 μηνες στα Ιωαννινα ενω εσεις θα μετρατε με ΑΝΕΣΗ (4 μηνες) τις αιτησεις για τις μετεγγραφες!!

Αναλυτικα ειπατε..«Οι μεταγραφές θα ζητηθούν από τους ενδιαφερομένους φοιτητές τώρα, οι αποφάσεις θα βγούνε με άνεση. Όπως κάθε χρόνο συντελούνται οι μεταγραφές τον Ιανουάριο, έτσι και φέτος. Το πρώτο εξάμηνο τα παιδιά θα το κάνουν εκεί που μπήκαν. Άρα θα έχουμε χρόνο και εμείς και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα και πώς θα το λύσουμε»

Στην εκπομπη της κ.Τσαπανιδου ειχατε πει οτι δεν προκειται να χαθει το εξαμηνο και μεσα σε 1 εβδομαδα αναιρειτε αυτη την δηλωση...Με ολο τον σεβασμο , δεν νομιζετε οτι το θεμα των μετεγγραφων εχει περασει σε δευτερη μοιρα?Παίζετε με το μέλλον μας ...Γιατι δεν καταλαβαινετε τις ανησυχιες μας?

Ελπίζω αυτό το μήνυμα να το διαβάσετε ..
Στο χέρι σας είναι να το διαβασετε και να ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ..Εσείς θα επιλέξετε...Απο την άλλη μπορείτε με ενα κλικ να το διαγράψετε και να αγνοήσετε τη δική μου φωνή , καθως και πολλών άλλων συμφοιτητων μου...

 
αχαριστος Λαος
04 Οκτ 2014 10:15

To Λοβέρδο και οχι ο Λοβέρδος είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση που θέλει κατανόηση και θαλπωρή, δεν θα το επεκτείνω για ανθρωπιστικούς λόγους.
Η κυβέρνηση (βενιζέλος) θέλει να δείξει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο, τα ΑΜΕΑ έχουν δικαίωμα στην κοινωνία μας. Μην τα πυροβολείτε, αχάριστοι.

 
ΔΕΠ
04 Οκτ 2014 14:14

Mια λεπτομερεια !!!!
Αν οι μεταγραφές βγουν "με την ΑΝΕΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ", Ιανουαριο....τοτε οι υπο μεταγραφή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ 15/1-25/2.....ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.....ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ!!!

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

 
nikos
04 Οκτ 2014 18:29

τι παει να πει ;
δε μπορουν να μετεγγραφουν στο αει ιδιας περιφερειας
πρεπει να κινηθουμε νομικα
η δικαιοσυνη τι κανει;

 
10% επιτυχόντες
04 Οκτ 2014 20:48

Ο έντιμος πολιτικός δεν διορθώνει μόνο τα λάθη του, αλλά και τα λάθη προηγούμενων πολιτικών.
Κύριε Υπουργέ, προχωρήστε με την κατάθεση τροπολογίας για τους επιτυχόντες με το 10% ώστε να καταθέσουν αίτηση και αυτοί μαζί με το 90%.
Δεν ξανάγινε διάκριση στις μετεγγραφές των επιτυχόντων του ίδιου έτους.
Ο νόμος ισχύει για όλους τους επιτυχόντες του 2014.
Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους δεν χρωστούν τίποτε να ταλαιπωρούνται.
Βάλτε προθεσμίες στα Πανεπιστήμια να τελειώσουν σύντομα.
Αν θέλετε μπορείτε να τελειώσετε τις μετεγγραφές έως τα μέσα Νοεμβρίου το αργότερο.
Οι φοιτητές που πέτυχαν με το 10% ΚΑΙ επέλεξαν να φοιτήσουν στη νέα τους θέση έχουν ήδη διαγραφεί από την προηγούμενη θέση τους ΚΑΙ όσοι από αυτούς δικαιούνται μετεγγραφή έχουν μείνει ξεκρέμαστοι.
Ο αριθμός που δικαιούνται τελικά μετεγγραφή είναι μικρός.
Δεν μπορούν να πληρώνουν σπίτια και ξενοδοχεία ως τον Φεβρουάριο.

 
maria
04 Οκτ 2014 20:56

αν ο υπουργός φάσκει και αντιφάσκει σε διάστημα μιας εβδομάδος θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά και τον σημερινό λόγο του κ. Σαμαρά.........

 
ευθυμιος
04 Οκτ 2014 21:12

Χιλιες φορες τ'αλλαξε ο λοβερδος. Παει το εξαμηνο. Για τους δικους τους εχουν παντα θεσεις

 
Αγανακτισμένη μητέρα
04 Οκτ 2014 22:18

Η αναξιοπιστία σε όλο της το μεγαλείο!!!!!
Γιατί κ. Υπουργέ να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές τον Ιανουάριο;
Εσείς από το καλοκαίρι μας λέγατε ότι οι διαδικασίες των μετεγγραφών θα ήταν αυτόματες, ότι ούτε καν θα χρειαστεί να μετακινηθούν οι φοιτητές, ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο και τώρα τα αναιρείτε όλα αυτά;
Ξέρετε ότι το κόστος διαβίωσης για 4 μήνες σε άλλη πόλη είναι το λιγότερο 2000 ευρώ; Θα μας τα δώσετε εσείς αυτά τα χρήματα; Γιατί εμείς σαν οικογένεια αδυνατούμε να τα καλύψουμε. Σε περιόδους τόσο δύσκολες με τα χαράτσια να τρέχουν και τα οικονομικά μας εξαθλιωμένα μη μας καταστρέφεται άλλο.
Και αφού οι σχολές και τα τμήματα αφήνουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, και μόλις ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές, να κατοχυρώσουν τις παρουσίες και να δώσουν εξετάσεις, εσείς γιατί τα φρενάρετε όλα αυτά;
Αντί να συντομεύσετε τις διαδικασίες εσείς τις επιμηκύνετε. Το μόνο που κερδίζετε είναι η αγανάκτηση του κόσμου.
Σκεφτείτε το!!!!!!

 
Σπυρος κολιας
05 Οκτ 2014 08:50

Καλημέρα κ υπουργέ. Είστε αφρερεγγυος αλλαζετε γνώμη κάθε μέρα και δεν μπορούμε να σας παρακολουθησουμε. Ο νόμος για τις μεττεγγραφες ψηφίστηκε Απο όλους σας και αν διαφωνουσατε να τον διορθωνατε έστω την ύστατη ώρα πριν το μηχανογραφικο. αναλάβατε τις ευθύνες σας να μη χαθεί το εξάμηνο όπως σαφώς δημόσια επανειλημμένως είχατε δεσμευθεί. Αν έχει μείνει λίγη σοβαρότητα πρέπει αυτό να ξεκαθαριστεί αμεσα

 
olga
05 Οκτ 2014 14:13

Tα υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται λεει απο κάτω.Δεν γνωρίζω αν φτάνουν τα υβριστικά σχόλια!!!!Κύριε υπουργέ με βάλατε στη διαδικασία να ξενοικιάσω το σπίτι της κόρης μου διότι είχα σύγουρη τη μεταγγραφή με τα λεγόμενά σας του γιού μουμε το10%.Τώρα εκπαιδευτικός εγώ και με τομισθό πίνας που μας καταντήσατε αλλά και με τον άντρα μου άνεργο καλούμε να σπουδάσω δύο παιδιά σε διαφορετικές πόλεις.Χθές νοίκιασα στη κόρη μου και αύριο σε άλλη πόλη στο γιο μου.Τώρα πώς θα τα βγάλω πέρα?Ή θα μου πληρώσετε εσείς το ενοίκιο? Θεωρώ χρέος μου να σπουδάσω τα παιδιά μου και πρέπει να θεωρείται και απο την πολιτεία αυτονόητο ότι θα μου το επιτρέψει.Όμως δεν είμαι καλά.΄Εχω γίνει κομμάτια απο τα προβλήματα! Είμαι στα όρια αυτοκτονίας.Σας θεωρώ συνυπεύθυνο για όλα αυτά.Αυτό θέλετε ανθρώπους να σέρνονται?Πώς θα πάω αύριο να διδάξω στα παιδιά?Πως θα σπουδάσω τα παιδιά μου? Πως θα συνεχίσω να ζω?Πώς θα συντηρώ 3 σπίτια?Τουλάχιστον αφήστε και φέτος το 10% να έχει δικαίωμα μεταγγραφής .Τι θέλετε πια άλλο.Βάλτε ένα φρένο στη αναξιοπιστία σας.Μας έχετε τελειώσει !!!!!

 
marina
05 Οκτ 2014 15:05

το αγρινιο δεν ειναι η σωστη εδρα
για σπουδες πολυτεχνικων τμηματων
γιατί κωφευει το υπουργειο;

 
Θανάσης
05 Οκτ 2014 19:39

H ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Κ. Λοβέρδο, τώρα ανακαλύψατε ότι τα πανεπιστήμια δεν αντέχουν απεριόριστο αριθμό μεταγραφών?

 
Κατερίνα
05 Οκτ 2014 20:12

δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοθαυμάσει: την αναξιοπιστία και την αναλγησία του υπουργού ή την αθωὀτητα και την έλλειψη μνήμης των σχολιαστών\διαμαρτυρομένων που εκπλήσσονται και πέφτουν από τα σύννεφα ανακαλύπτοντας την Αμερική; Χαρακτηριστικό των κυβερνώντων μας είναι η σταθερή , αναλλοίωτη και all time ασυνέπειά τους καθώς και η επιδίωξή τους να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους κατά απόλυτη προτεραιότητα!

 
Αλεξάνδρα
05 Οκτ 2014 23:19

Θεωρώ μεγάλη αδικια το οτι φοιτητές που περασαν στα πανεπιστήμια της Ελλαδασ με βασει τισ εξετάσεις ομογενών δεν εχουν δικαίωμα μεταγραφής ! ειναι ανικουστο.Ειμαστε και εμεισ ελληνεσ πολιτεσ εχουμε δικαιωματα.οι γονεισ μου διαμενουν στην κυπρο εχω περάσει στην κομοτηνη και ο αδερφοσ μου σπουδαζει στην θεσσαλονικη και δεν εχω διακιωμα μεταγγραφησ ποιοσ ο λογοσ πρεπει να γινει αντιληφθώ οτι εμεισ ποθ διαμενουμε οχι σε αλλη πολη αλλα σε αλλη χωρα ειναι ποιο δυσκολο για μασ να τα βγαλουμε περα οικονομικα.Ο κ.υπουργοσ πρεπει να στηριξει την ομογενεια οπωσ την στηριζουμε και εμεισ απο μακρια......ειμαι βαθυτατη απογιητευμενη.

 
ΝΙΚΟΣ
06 Οκτ 2014 16:32

δηλαδη εγω που εχω ενα σαραβαλακι ασε τισ βενζυνες και τα δυοδια
πωσ θα παω λαρισα ? και με το κτελ θελω ενα εκατοσταρικο .
και αντε πηγα τι χαρτζιλικι να δωσω στο παιδι μου οσο για σπιτι πωσ
να ενοικιασω ? απλα αμα δεν εχεις χρημα μην σπουδασεις αυτο ειναι ολο.

 
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
07 Οκτ 2014 00:38

ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΔΩΣΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ .ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ 3ΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!ΤΟ 2015!ΠΕΡΑΣΑ <<ΚΑΛΑΜΑΤΑ >>ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ?ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑΜΑΤΑ? ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ?ΑΛΛΑ ..ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΜΕΣΩΣ!! ΖΗΤΩ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΑΘΗΝΑ!!ΓΙΑ ΠΙΩ ΚΟΝΤΑ..ΑΦΟΥ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ!!ΘΕΛΩ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ !!ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΛΛΑ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!!ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?ΠΟΣΑ ΧΙΛ?ΕΠΙΠΛΕΟΝ. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ?ΛΥΣΗ?ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ? ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ