ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μετεγγραφές μαθητών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δημοσίευση: 06/10/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατόπιν ερωτημάτων που υποβάλλονται στο υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις μετεγγραφές μαθητών από τα Γενικά σε Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα, η Διεύθυνση Σπουδών Δ.Ε, με έγγραφο προς της Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα Λύκεια ενημερώνει τα εξής:

Α. Σύμφωνα με την παρ. 3, αρ. 1 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193): «Στην Α` Τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις, οι κά¬τοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου. Στη Β` Τάξη εγγράφονται οι προαγόμενοι από την Α` Τάξη του Γενικού ή του Επαγγελματικού Λυκείου. Στη Γ` Τάξη εγγράφονται οι προαγόμενοι από τη Β` Τάξη του Γενικού Λυκείου».

Β. Επιπλέον, σύμφωνα με την παρ. 2, άρ. 7 του ιδίου νόμου: «Στο Δευτεροβάθμιο Κύκλο Σπουδών» στα Ημερήσια ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν οι Α`, Β` και Γ` τάξεις. Στην Α` τάξη εγγράφονται χωρίς εξετάσεις, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου. Στη Β` τάξη εγγρά-φονται οι προαγόμενοι από την Α` τάξη του Γενικού ή του Επαγγελματικού Λυκείου. Στη Γ` τάξη εγγράφονται οι προαγόμενοι από τη Β` τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου. Οι προαγόμενοι από την Α` Τάξη του Επαγ¬γελματικού Λυκείου δικαιούνται να εγγραφούν στη Β` Τάξη του Γενικού Λυκείου».

Γ. Επίσης, σύμφωνα με το άρ. 30 του Π.Δ. 60/2006 (Α΄ 65): «(…) Κατά την εφαρμογή των διατάξεων αυτών στα Εσπερινά Ενιαία Λύκεια, όπου αναφέρεται Α΄ τάξη νοούνται οι τάξεις Α΄ και Β΄ του Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου και όπου αναφέρεται Β΄ ή Γ΄ τάξη νοείται Γ΄ ή Δ΄ τάξη αντίστοιχα του Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου». '

Δ. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρ. 21 της υπ΄αριθ. 141641/Γ2/2014 (Β’ 2470) Υπουργικής Απόφασης: «Κατά την εφαρμογή των διατάξεων αυτών στα Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, όπου αναφέρεται Α΄ τάξη νοείται η Α΄ τάξη των Ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων, όπου αναφέρεται Β΄ τάξη νοείται η Β΄ τάξη των Ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων και όπου αναφέρεται Γ΄ και Δ΄ τάξη νοείται η Γ΄ τάξη των Ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων».

Ε. Τέλος, εγγεγραμμένοι μαθητές σε ΕΠΑ.Λ. ή σε ΓΕ.Λ. αντίστοιχα, δύνανται να μετεγγραφούν στις προαναφερόμενες τάξεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Ακολουθεί σχετικός πίνακας προς διευκόλυνσή σας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ