Κλείνουν τμήματα σε ΕΠΑΛ

08/10/2014

Άκουσε το άρθρο

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής αποφάσισε το κλείσιμο τριών τμημάτων του ΕΠΑΛ Αλίμου και μάλιστα 2 τμήματα στην Γ΄ Λυκείου, ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, οδηγεί:

1) Σε μαρασμό ένα σχολείο, το οποίο πέφτει θύμα, όπως και πλήθος άλλων ανά την επικράτεια, του κυνισμού και της παντελούς παιδαγωγικής ανευθυνότητας της κυβερνητικής πολιτικής. Σημειώνουμε μάλιστα ότι, όπως ακριβώς συμβαίνει και αλλού (βλ. ΕΠΑΛ Πειραιά κα) για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος καταργούνται Τμήματα και διώχνονται μαθητές από το συγκεκριμένο σχολείο.

2) Στην εγκατάλειψη της εκπαίδευσης εκ μέρους μαθητών, καθώς σημαντικό τμήμα μαθητών των καταργημένων τμημάτων δεν πρόκειται να συνεχίσει σε άλλο σχολείο.

3) Στην παραγωγή νέων υπεραριθμιών συναδέλφων, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιέσεις και την εργασιακή ανασφάλεια.

Η ΕΛΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωση, ότι:

• Είναι γνωστό ότι η διάσπαση σε ομάδες προσανατολισμού, τομείς και κατόπιν σε ειδικότητες εκ των πραγμάτων οδηγεί σε όχι μεγάλα τμήματα, που το υπουργείο χαρακτηρίζει ολιγομελή.

• Η απόφαση να μην εγκριθούν τα εν λόγω τμήματα εντάσσεται σε μία απολύτως προβλέψιμη πλέον αντίληψη διοίκησης, η οποία αντιμετωπίζει τον μαθητή ως πρόβλημα κόστους.

• Η ίδια απόφαση, όπως όλες οι όμοιες στο παρελθόν, ελήφθη ατύπως, χωρίς κανένας υπεύθυνος να αναλάβει την ευθύνη με την υπογραφή του.

Η ΟΛΜΕ ζητά:

1. Ν’ ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Αττικής.

2. Να μην κλείσει κανένα τμήμα.

3. Να παραμείνουν οι μαθητές και οι συνάδελφοι στα σχολεία τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ