Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αξιοποίηση του ψηφιακού εξοπλισμού κατά την εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για το σχολ. έτος 2014-2015

Δημοσίευση: 13/10/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιμόρφωση για την παιδαγωγική αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού Ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος κάνει γνωστό στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί επιμόρφωση για την παιδαγωγική αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ειδικότερα των διαδραστικών συστημάτων, και καλεί:

Α. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να χρησιμοποιήσουν συστηματικά τον διαδραστικό πίνακα και τον συναφή εξοπλισμό για τη διδασκαλία συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων της Α΄ τάξης Γυμνασίου μέσα από την εφαρμογή στην τάξη, διδακτικών παρεμβάσεων που είναι αναρτημένες στον κόμβο του Ψηφιακού σχολείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dschool.edu.gr/ και στην ενότητα «ΝΕΑ».

Β. Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 135504/Γ1/28-08-2014 εγκυκλίου με θέμα «Επιμορφωτικές συναντήσεις και υποστήριξη των εκπαιδευτικών των 800 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με ΕΑΕΠ στην αξιοποίηση του ψηφιακού εξοπλισμού κατά την εκπαιδευτική διαδικασία», καλούνται οι Σχ. Σύμβουλοι και οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να παρέχουν αδιάκοπα την απαραίτητη υποστήριξη στους ανωτέρω εκπαιδευτικούς. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (10)

 
Θανάσης
14 Οκτ 2014 06:35

Στο εργαστήριο του σχολείου οι υπολογιστές είναι Pentium 4 , συνομήλικοι πλέον των μαθητών, και οι οθόνες CRT, μουσειακά είδη. Τα τροφοδοτικά έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ, και ένα ή δύο κάθε μήνα βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Χάρις στις προσπάθειες της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ και συναδέρφων Πληροφορικών το εργαστήριο λειτουργεί αξιοπρεπώς με GNU/Linux, αλλά γεγονός είναι ότι έχει κλείσει τον κύκλο ζωής του.
Για να αξιοποιήσεις ψηφιακό εξοπλισμό πρέπει πρώτα να τον διαθέτεις.

 
Ερώτηση @ Θανάση
14 Οκτ 2014 15:11

O Πληροφορικός βγαίνει από το πληροφορώ ; Γιατί αν αναφέρεστε στην Πληροφορική μιλάμε για Πληροφορικάριο, κατά το βιβλιοθηκάριος και ουχί βιβλιοθηκός !

 
Μάλιστα...
15 Οκτ 2014 20:06

Ο Θανάσης ο εκπαιδευτικός, λόγω και της ειδικότητάς του, προσπαθεί για να διδάξει το μάθημά του να συντηρήσει και να λειτουργήσει το εργαστήριό του βρίσκοντας λύσεις και αρωγή σε κοινότητες συναδέλφων του.
Ο Ερώτηση @Θανάση, από όλο αυτό που διάβασε, αναφέρει ότι δεν πρέπει ο Θανάσης να αναφέρεται ως Πληροφορικός αλλά ως Πληροφορικάριος, κατά το Βιβλιοθηκάριος....
Τελικά, το πώς θα βελτιωθούμε, ο καθένας το εννοεί με διαφορετικό τρόπο ... δυστυχώς.

 
costas b
15 Οκτ 2014 20:36

@ Ερωτήση @ Θανάση

Η Πληροφορική δεν είναι αποθήκη, ούτε βιβλιοθήκη.
Αν ήταν έτσι, τότε όσοι ασχολούνται με την Ιατρική θα ήταν Ιατρικάριοι;
Λοιπόν ούτε Πληροφορικάριος, ούτε και Πληροφορικός.

Καθηγητής Πληροφορικής, τεχνικός πληροφορικής κτλ

 
πληροφορικός
15 Οκτ 2014 22:36

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΘ-ΛΕΞΙΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ : πληροφορικός -ή -ό [pliroforikós] Ε1 : που ανήκει ή που αναφέρεται στην πληροφορική: Πληροφορικά συστήματα, λογικά συστήματα επεξερ γασίας της πληροφορίας. Πληροφορική τεχνολογία. [λόγ. πληροφορ(ική) -ικός]. Η λέξη ''πληροφορικάριος'' είναι για αγράμματους, δεν υπάρχει στα λεξικά. Σαν να λέμε ''χημικάριος''.

 
@costas b
15 Οκτ 2014 23:54

Οι πιο πολλοί ασχολείστε με τον προγραμματισμό. Προσπάθησε να βρεις την διαφορά στις λέξεις "πληροφορική" και "ιατρική" μήπως δεις τον αλγόριθμο. Για να σε βοηθήσω, ο ιατρός δεν λέγεται ιατρικάριος αλλά επίσης δεν λέγεται και ιατρικός ! (κατά το δικό σας : πληροφορικός)

 
Έλεος
16 Οκτ 2014 06:49

Η λεξιπλασία είναι σύμπτωμα σοβαρής πάθησης. Οι υπαρκτές λέξεις-όροι υπάρχουν στο λεξικό πχ. του ΑΠΘ. Οι ανύπαρκτες είναι λεξιπλασία ή αγραμματοσύνη στην ελληνική γλώσσα. Το λεξικό του ΑΠΘ γράφει πληροφορικός -ή -ό [pliroforikós] Ε1 : που ανήκει ή που αναφέρεται στην πληροφορική. Αν οι χημικοί αλλάξουν και το λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Τριανταφυλλίδη τότε τί τους θέλουμε τους φιλόλογους;

 
Θανάσης
16 Οκτ 2014 07:27

@ Ερώτηση @ Θανάση
Προγραμματιστικάριος - Αναλυτάριος - Διαχειριστάριος συστημάτων
Άντε γειά

 
Αθανάσης
22 Οκτ 2014 17:32

Φυσικάριοι, Μαθηματικάριοι, Φιλολογικάριοι, Θεολογικάριοι κλπ. -αριοι όλου του κόσμου ενωθείτε !!!

 
Φρίξος
23 Οκτ 2014 11:40

Γραμματική

Ηλεκτρονική - Ηλεκτρονικός
Πληροφορική - Πληροφορικός

Ιατρική - Ιατρός

Ποιο είναι το σωστό;

περί αλγορίθμου γραμματικής και συντακτικού:

στα επίθετα, δεν είναι ντετερμινιστικό το αυτόματο (DFA) παραγωγής του αρσενικού από το θυληκό.
Αν μη τι άλλο η παραπάνω γραμματική (κατά την επιστήμη των υπολογιστών) δείχνει μη ντετερμινισμό (NFA).

ένας ταπεινός Πληροφορικός

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.