Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

10.170 οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή μέχρι στις 12 μ.μ.

Δημοσίευση: 14/10/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέχρι στις 12 το μεσημέρι σήμερα οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή ανήλθαν στις 10.170, ενώ ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που ζήτησε κωδικό ‘έφτασε 12.035.

Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι μετεγγραφές θα κυμανθούν μεταξύ 15 και 20.000 και όχι 40.000 που ανακοίνωναν , αυθαιρέτως, εκπαιδευτικοί παράγοντες.

Για το θέμα των μετεγγραφών ρωτήθηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου από τους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Άρα με το δεδομένο ότι την Παρασκευή λήγει η σχετική προθεσμία, αρχίζουμε πια και αποκτούμε εικόνα του προβλήματος. Φυσικά θα σας δώσουμε την Παρασκευή το απόγευμα, ή την Δευτέρα τα στοιχεία με πιο συγκεκριμένο τρόπο. Δηλαδή όχι μόνο πόσοι ζήτησαν μετεγγραφή, αλλά και σε ποιο πανεπιστήμιο, ποιας πόλης και ποιο τμήμα ζήτησαν ακριβώς για να μετεγγραφούν.

ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΑΝΕΒΑΖΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ στις 40.000

Έγινε μια στατιστική από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με βάση τη νομοθεσία της 4ης Μαΐου, στον αριθμό των 40.000 δικαιουμένων.

Μας το είχε αναφέρει αυτό, ήμουνα εγώ και ο κ. Δερμεντζόπουλος στην Αλεξανδρούπολη με τον κ. Ρέμελη, απερχόμενο τότε ή απελθόντα δεν θυμάμαι, και τον κ. Καραμπίνη τον νυν Πρύτανη. Και μας είπε ότι στις δικές τους στατιστικές, ένας επιστήμονας συνεργάτης τους έδινε τον αριθμό των δικαιωμάτων, γιατί όπως ξέρετε ο νόμος της 4ης Μαϊου έδωσε δικαίωμα μετεγγραφής και όχι δυνατότητα.

Όπως ίσχυε μέχρι φέτος. Ο αριθμός αυτός ήταν πάρα πολύ μεγάλος. Δηλαδή με 77.000 περίπου κ. Κυριαζή εισερχομένους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ο αριθμός ήταν αριθμός κατάρρευσης. Ναι, αλλά πόσοι θα ασκούσαν το δικαίωμα δεν το ξέραμε. Έχω δικαίωμα, αλλά δεν το ασκώ.

Άρα αρχίσαμε τις εκτιμήσεις. Σε ορισμένους από εδώ που με είχαν ρωτήσει και τους ευχαριστώ, τι πιστεύεις, έλεγα, εγώ δεν πιστεύω τίποτα γιατί δεν ξέρω. Το Υπουργείο εκτιμά δια του κ. Κυριαζή ότι μπορεί γύρω στις 15.000 να πάει.

Ένας πολύ έγκυρος αρθρογράφος στην Καθημερινή και εξαιρετικός κύριος έγραφε για 20.000 εκτίμηση πρωτοσέλιδο. Δεν μου φαινόταν περίεργο αυτό που έγραφε. Ο Νίκος Ξυδάκης τον οποίο διαβάζω έγραφε 20.000. Δεν ξέρω πώς του προέκυψε το νούμερο, δεν ήταν παράλογο. Δεν είναι παράλογο.

Ορισμένοι ανέβαιναν παραπάνω. Παίρνανε τις ανηφόρες και λέγανε ό,τι θέλανε. Εμείς πιστεύαμε στη δύναμη των πραγματικών αριθμών και όχι των εκτιμήσεων και περιμέναμε. Είχαμε την ιδέα, είχα την ιδέα, με συμβουλή που μου έγινε, πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω την ημέρα της εγγραφής να κάνουν οι φοιτητές δήλωση προθυμίας

Εγώ θέλω να πάρω μετεγγραφή. Εκεί είχαμε αριθμούς συμβατικούς με τις δυνατότητες. Και αριθμούς ασύμβατους με την πραγματικότητα.

Δηλαδή 80% των φοιτητών να δηλώνουν σε ένα τμήμα καίριο, Δημοκρίτειο, Νομική Σχολή την οποία σεβόμαστε και πάρα πολύ.

Εγώ είμαι και νομικός και ξέρω τη σχολή αυτή απ’ έξω. Είναι μια εξαιρετική σχολή. Ίσως είναι η καλύτερη. Είναι ένα από τα καλύτερα τμήματα που διαθέτουμε στη χώρα, γιατί συνεκτιμάς τα πλεονεκτήματά του. Έχει πολύ πανεπιστημιακό χώρο και ύφος η σχολή αυτή.

Με 80% μετεγγραφές την κατέστρεφες. Και αυτό δεν ήταν στη βούληση κανενός ούτε του κ. Αρβανιτόπουλου που πήρε την πρωτοβουλία. Έτσι κάναμε την παρέμβαση για την έντιμη εφαρμογή ορίζοντας πράγματα που δεν είχαν διευκρινιστεί.

Ξέρετε ο κ. Αρβανιτόπουλος με τον οποίο συνεργάζομαι και μιλώ διαρκώς όταν τον ρώτησα πώς καταλήξατε σε αυτή την πρόταση στη Βουλή, μου είπε ότι λίγους μήνες πριν, πράγματι το ήξερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήργησε τη δυνατότητα του 10% για την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Τη βρήκε αντισυνταγματική. Είναι ακριβώς η ίδια διάταξη. Αυτή η διάταξη με τις ίδιες κατηγορίες, μεταφέρθηκε στο πεδίο των μετεγγραφών. Και οι δικές τους στατιστικές δεν δίνανε τον αριθμό που ο διάλογος έδωσε.

Εμείς, όπως είπα και στην εισαγωγή μου με διαρκή διάλογο με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, κάθε εβδομάδα σκεφτόμασταν και κάτι, να το πάμε έτσι, να το πάμε αλλιώς. Ο ένας συμφωνούσε, ο άλλος διαφωνούσε, αλλά ο διάλογος είναι πάντα καλός. Μέσα από το διάλογο λύνεις προβλήματα και δεν γεννάς.

Τον προστατεύσαμε κιόλας αρκετές φορές, όχι όλες, από κουτσομπολιά και καταλήξαμε σε μια έντιμης εφαρμογής παρέμβαση στη Βουλή, όπου ορίσαμε ότι ο νόμος περί μετεγγραφών είναι για τους ταλαιπωρημένους οικονομικά. Δεν είναι για τα κέφια κανενός. Δηλαδή, έχει ο μπαμπάς, πάω Θεσσαλονίκη.

Πρέπει να μπορείς να πας Θεσσαλονίκη, γιατί η ρύθμιση έχει να κάνει με εκείνους που δυσκολεύονται οικονομικά και για μας, για το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να συνδυαστούν δυο ανάγκες.

Η αντιμετώπιση της φτώχιας και των οικονομικών δυσκολιών και των μεσαίων στρωμάτων και των πολύ φτωχών από τη μια και από την άλλη η δυνατότητα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να λειτουργούν. Δεν ξέρω εάν τα έχουμε καταφέρει. Δεν το ξέρω.

Ούτε σπεύδω βάσει του αριθμού που σήμερα έχουμε να σας μεταφέρω συμπεράσματα. Εμείς παρακολουθούμε.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν οι τέσσερις πρώτες μέρες και μένουν τρεις και ότι αν δούμε –κ. Κυριαζή διορθώστε με αν κάνω λάθος- τη Δευτέρα χτες και την Τρίτη σήμερα, ο αριθμός πέφτει.

Ενώ την περασμένη Παρασκευή και την Πέμπτη ο αριθμός ήταν σε έξαρση, δηλαδή οι αριθμοί ανέβαιναν.

Μπορεί να ανέβουν αύριο. Ποιος το ξέρει; Ούτε εσείς ούτε εγώ το ξέρουμε.

Αλλά πάντως βλέπεις μια ροή, πολύ έντονη τις πρώτες μέρες και λογική χτες και σήμερα. Προσέξτε, είναι αιτήσεις, δεν είναι πραγματοποίηση μετεγγραφής.

Γιατί ο νόμος έχει θέσει προϋποθέσεις, όσο γενναιόδωρος κι αν ήταν, έχει κάποιες προϋποθέσεις και έχει και τις προϋποθέσεις που προσθέσαμε εμείς. Δεν εκτιμήθηκε η δική μου προσθήκη αλλά ήμουν πρώην Υπουργός Υγείας ότι η βεβαίωση αναπηρίας θα δίνεται από το ΚΕΠΑ όχι από φιλαράκι γιατρό. Θα δίνεται από το ΚΕΠΑ.

Για να δούμε, οι αιτούμενοι έχουν και τις νόμιμες προϋποθέσεις; Πρώτα απ' όλα όμως πρέπει να δούμε τον τελικό αριθμό και μετά θα συζητήσουμε σας το υπόσχομαι με τρόπο καθολικό που θα αφορά όλους σας και όχι διαρροή πληροφοριών αν υπάρχουν θέματα μη αντιμετωπίσιμα.

Εδώ στο διάλογο φυσικά τα παραπονούμενα Πανεπιστήμια ήταν όλα ή τα περισσότερα. Άλλα γιατί χάνουν κόσμο, άλλα γιατί δεν έχουν τι να τον κάνουν τον κόσμο. Ήταν όλοι ή έστω η συντριπτικά περισσότεροι Πρυτάνεις και Πρόεδροι διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να δείτε λιγάκι τον τρόπο που σκέφτονταν και που σκέφτονται.

Σου λέει «ο νόμος μου δίνει από τις εισαγωγικές εξετάσεις αυτό τον αριθμό» προστίθενται και αυτοί που προστίθενται και γίνονται τόσοι. Αν έρθουν από τις μετεγγραφές και άλλοι τόσοι, ας πούμε τα καταφέρνω αφού και το Υπουργείο δέχεται ότι αυτός ο νόμος δεν μπορεί να ισχύσει για πολύ.

Αν έρθει όμως ένας τετραπλάσιος αριθμός τι θα κάνω;». Αυτή είναι η στάση των Ιδρυμάτων και τη θεωρούμε απολύτως, μα απολύτως σωστή. Στη δε ανάπτυξη του διαλόγου οφείλω να σας πω ακούγονταν και διάφορα μάλιστα από τους ίδιους ανθρώπους ορισμένες φορές.

Από τη μία «γιατί κάνεις πολλές μετεγγραφές», λες και είχαμε κάνει εμείς το νόμο της 4ης Μαΐου, από την άλλη «γιατί αποκλείεις αυτούς;». Και από τη μια «γιατί δεν κάνεις κι άλλες;» και ταυτοχρόνως «γιατί δεν τις κάνεις και γρήγορα;».

Δηλαδή ας πούμε ότι όποιος μιλάει έχει πάντα δίκιο και ό,τι λέει πρέπει να του απαντάς και πρέπει να κάνεις και υπομονή. Θα κάνεις υπομονή.

Η πολιτική αυτό επιβάλλει. Αλλά νομίζω ότι οι χειρισμοί μέχρι στιγμής μπορεί και να θεωρηθούν αποτελεσματικοί και αν όχι πάντως η μέθοδος προσέγγισης με το διάλογο με τα Ιδρύματα μέχρι στιγμής έχει αποδώσει πολύ θετικά αποτελέσματα. Εν κατακλείδι αξιολογήσεις και αντιμετωπίσεις μετά την Παρασκευή.

Μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε όπως πάνε και ο καθένας βγάζει συμπεράσματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, πολλά τα θέματα μάλλον πιο σύντομα από τις μετεγγραφές θα ξεκινήσω. Η τελευταία σας αποστροφή μου δημιούργησε την αίσθηση ότι μάλλον έχετε θέσει κάποιο όριο αριθμού μετεγγραφών που μπορούν να γίνουν, δηλαδή αν μπορείτε να μας πείτε μέχρι πόσες αιτήσεις μετεγγραφής κρίνετε ότι θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε.

Με βάση δηλαδή τις δυνατότητες των Πανεπιστημίων και αν με αυτή την έννοια προτίθεστε να προβείτε σε μια άλλη παρέμβαση. Αν παραδείγματος χάριν είναι πάνω από 20.000 οι αιτήσεις που μπορούν να ικανοποιηθούν, είναι σε θέση τα Πανεπιστήμια να ανταποκριθούν ή έχει μπει κάποιο όριο στη συζήτηση που έχετε κάνει με τα Πανεπιστήμια;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μιλάμε για έτοιμη εφαρμογή. Μα η ποσότητα ορισμένες φορές δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Δεν εμφανίζεται όμως μια ποσότητα σαν κι αυτή που αρκετοί είχαμε σκεφτεί ή είχαν σκεφτεί.

Εγώ ήμουν μετριοπαθέστερος επειδή δεν ήξερα ρωτούσα το Υπουργείο, ό,τι μου έλεγε το Υπουργείο και όταν μου έκαναν ερωτήσεις έλεγα ότι το Υπουργείο λέει αυτά, οι εκτιμητές λένε εκείνα, οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι λένε ότι ότι μπορεί να είναι κι αυτό. Και ήδη επειδή εμείς δεχόμαστε τις αιτήσεις τώρα, αυτή η προσέγγιση των Υπηρεσιών του Υπουργείου και του κ. Κυριαζή, δε διαψεύδεται.

Δε λέω ότι επαληθεύεται, την παρασκευή θα τα πούμε. Άρα, δεν έχουμε κανένα λόγο να σκεφτόμαστε όπως λέτε.

Είμαστε ψύχραιμοι, αντιμετωπίσαμε από τις ύβρεις μέχρι τις διαβολές, τη σπέκουλα, το στήσιμο με ψυχραιμία και για μας καθήκον είναι να δίνουμε λύσεις, όχι να δημιουργούμε προβλήματα.

Για να δούμε λοιπόν ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός και για να δούμε την Παρασκευή όλα τα υπόλοιπα. Δε νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να πω.

Ετικέτες: 
Μετεγγραφές

Σχόλια (4)

 
ΕΦΗ
14 Οκτ 2014 20:00

Στο δημοτικό μας έλεγαν ότι δεν προσθέτουμε μήλα με πορτοκάλια, γιατί δεν έχει νόημα, αν και τα δυο είναι φρούτα. Ο αριθμός των αιτήσεων περιλαμβάνει:
Α) Τους φοιτητές με τα ειδικά κριτήρια, για τους οποίους μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα μετεγγραφούν οι 100 στους 100 (εφόσον υπέβαλαν μόνο αυτοί που δικαιούνται) και Β) Τους φοιτητές με τα οικονομικά κριτήρια, που μπορεί να υποβάλουν πολλαπλάσιοι από αυτούς που θα ικανοποιούν τη συνθήκη του 10% των οικονομικά ασθενέστερων και τελικά θα μετεγγραφούν. Επομένως η άθροιση των δυο κατηγοριών δεν οδηγεί σε κανένα συμπέρασμα και ατυχώς ή σκοπίμως χρησιμοποιείται από το υπουργείο

 
Επιτυχών μέσω του 10%
14 Οκτ 2014 21:51

Με βάση τα αποτελέσματα έως τώρα, φαίνεται ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα είναι κατά πολύ μικρότερος των προβλέψεων και ακόμη μικρότερος ο αριθμός αυτών που έχουν τις προϋποθέσεις για μετεγγραφή.
Άρα, υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής και οι φετινοί επιτυχόντες φοιτητές μέσω του 10% .
Ο αριθμός των επιτυχόντων με το 10% που θα υποβάλλει αίτηση θα είναι μικρός γιατί λίγοι φοιτητές άλλαξαν τη σχολή που πέρασαν (με διαγραφή) και από όσους αποφάσισαν και γράφηκαν στη νέα σχολή και ζητούν μετεγγραφή δεν έχουν όλοι τις προϋποθέσεις του νόμου.
Κύριε Υπουργέ, τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να διορθώσετε την αδικία, τη διάκριση και την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι επιτυχόντες φοιτητές μέσω του 10% .
Περιμένουμε να προχωρήσετε άμεσα και να ανοίξετε το σύστημα υποβολής αίτησης μετεγγραφής.

 
Χρυσόγελος Μανώλης
14 Οκτ 2014 22:20

Υπουργέ, κρίμα… λόγια – λόγια καθημερινώς και δημοσιότητα και κάθε λίγο αυτοδιαψευδόσαστε!

Από τις Ελεύθερες και Αυτόματες Μετεγγραφές για τους πολύτεκνους και που ούτε θα χρειασθεί να πάνε να κάνουν εγγραφή εκεί που πέρασαν… πάμε στο χαμένο εξάμηνο και να φοιτήσουν το Α` εξάμηνο εκεί που πέρασαν!

Σας ζητούσαμε αρχές Ιουλίου την έκδοση της Υ.Α ώστε τα παιδιά μας, να μην συμπληρώνουν στα τυφλά το Μηχανογραφικό τους… και εσείς μας λέγατε, δεν χρειάζεται είναι σαφής ο νόμος…, η Υ.Α θα έχει μόνο διαδικαστικά θέματα με προθεσμίες και δικαιολογητικά και εσείς μετά από λίγο αλλάξατε και το νόμο!

Και αυτό βεβαίως έγινε με σκοπιμότητα και με τη βοήθεια των δημοσιογράφων που μιλούσατε όλοι περί πλημμυρίδας και τους ανεβάζατε περί τους 40.000(!) και σε αυτό βοήθησε και η πρωτοβουλία σας περί της έκφρασης επιθυμίας μετεγγραφής των εγγραφόμενων χωρίς καν να ρωτούνται, δικαιούστε βάσει του νόμου Μετεγγραφή;…

Το 1979 δόθηκαν στους πολύτεκνους οι Μετεγγραφές, για δημογραφικούς λόγους (με 148.000 γεννήσεις), ίσχυσαν επί 32 συναπτά έτη χωρίς προβλήματα όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις και το 2010 τις κατήργησε η παινεμένη κυρία της Φωτοτυπίας, γιατί οι 3500 πολύτεκνοι (που ήταν το 30% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων) δημιουργούσαν συνωστισμό στις Σχολές! Τις κατήργησαν προσωρινά βεβαίως για να τις πάρουν από τους πολύτεκνους και να τις δίνουν όπου θέλουν με αδιαφανή κριτήρια…
Σήμερα δε το 2014 με 94.000(~80.000 Ελληνοπαίδων) γεννήσεις, ο υπουργός μας είπε στη συνέντευξη του: «… όπου ορίσαμε ότι ο νόμος περί μετεγγραφών είναι για τους ταλαιπωρημένους οικονομικά. Δεν είναι για τα κέφια κανενός…» και τσιμουδιά για δημογραφικό!!!. Συγχαρητήρια Υπουργέ…

Βεβαίως κανένας από τους δημοσιογράφους δεν ρώτησε τον Γ. Γραμματέα του υπουργείου τον κ. Κυριαζή, για τα ψεύδη που είπε την 1η Οκτωβρίου (ημέρα που ψηφιζόταν η τροπολογία των Μετεγγραφών) στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον Αντέννα… …, όταν τον ρώτησαν ότι δέχονται πολλά τηλέφωνα (στον Αντέννα) με παράπονα και διαμαρτυρίες από περυσινούς, για το 10%, αλλά και παλαιοτέρων ετών φοιτητές, που τους αποκλείουν από τις φετινές Μετεγγραφές… απάντησε ο κ. Κυριαζής: … Όσοι πέρυσι φοιτητές, ζήτησαν Μεταφορά θέσης και ικανοποιούσαν το εισοδηματικό όριο των 9.000€ το κατά κεφαλήν εισόδημα… πήραν όλοι(!), γιατί λοιπόν δεν έκαναν πέρυσι αίτηση αυτοί που διαμαρτύρονται τώρα, δεν ξέρω γιατί δεν έκαναν;…
Κύριε Κυριαζή… Έλεος! Δηλαδή οι 723 πολύτεκνοι είναι ψεύτες και δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Μα τον αριθμό των 723 οι υπηρεσίες του υπουργείου μας τον γνώρισαν, ορίστε το έγγραφο…

Αυτοί όλοι δεν πήραν Μετεγγραφή, γιατί είχαν κατά κεφαλή εισόδημα κάτω των 9.000€ κ. Γενικέ καταλάβετε το!
Τόσα έγγραφα έχουμε στείλει στο υπουργείο για την αδικία που υφίστανται εδώ και 4 χρόνια αυτά τα παιδιά, ουδείς τα διαβάζει. Πόσες φορές κ. Γενικέ, σας ζητήσαμε συνάντηση για να σας ενημερώσουμε και ουδεμία απάντηση; Πόσες φορές σας είπαμε ότι μέσα σε αυτά τα 723 παιδιά , βρίσκονται και παιδιά υπερπολυτέκνων οικογενειών και με 7, με 9, ακόμη και με 13 αδέλφια; Φαίνεται πως πρέπει να θρηνήσουμε και πάλι κάποια θύματα με μαγκάλια, για να συγκινηθείτε… και να γίνει και πάλι ονομαστική τροπολογία!

Ας μας πει επιτέλους ο κ. Γενικός του Υπουργείου, τι έγινε πέρυσι τον Μάιο και διευκρίνιζε στις Γραμματείες με έγγραφό του: «... αναφορικά με τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη στους επιτυχόντες μεταφοράς θέσης με βάση το εισοδηματικό κριτήριο(παρ. 7, άρθρο 3 της Φ1/182016/Β3/28-11-2013,( 3030 Β΄)και αδυνατούν να προσκομίσουν για έλεγχο τα δικαιολογητικά για τα οποία είχαν δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της υποβολής της ηλεκτρονικής τους αίτησης, δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη εφόσον δεν επηρέασαν τη σειρά επιτυχίας τους.»
Τέτοιος έλεγχος θα γίνει και εφέτος και γιατί δεν δημοσιεύονται αυτά τα ονόματα που πήραν πέρυσι Μεταφορά θέσης όταν βοά ο κόσμος για τις αλχημείες που έγιναν;

Επίσης ο πολύτεκνος , ο τρίτεκνος κλπ, που κατάγονται από Κέα, Άνδρο, Κύθνο, Σέριφο , Σίφνο, Μήλο...… και θέλουν Παιδαγωγικό τμήμα, δεν θα μετεγγράφονται στην Αθήνα(1,5 ώρα), αλλά τους στέλνουν στη Ρόδο (να έλθει Πειραιά για να πάει σε 12 ώρες στη Ρόδο), καθότι η τροπολογία λέει εντός της περιφέρειας μετεγγράφεσαι σε αντίστοιχη σχολή εφόσον υπάρχει, όπως δηλαδή επί Διαμαντοπούλου!

Προτίμησαν να θυσιάσουν τις Μετεγγραφές των Δ.Υ και των αιρετών της Τ.Α, για να μην ικανοποιήσουν το αίτημα της ΑΣΠΕ για αναδρομικότητα... Και έτσι αρνούνται πεισματικά να μη δίνουν Μετεγγραφή σε παιδιά υπερπολυτέκνων οικογενειών και ας έχουν και 13 αδέλφια! Φαίνεται πρέπει να θρηνήσουμε και πάλι κάποια θύματα με μαγκάλια… για να γίνει και πάλι ονομαστική τροπολογία!

Κατά τα άλλα εκδικούνται την ενοχλητική ΑΣΠΕ, αφού δεν ζητείται πιστοποιητικό αυτής. Τώρα πως θα βρει τους πολύτεκνους ο υπουργός, βάση των ν.1910/44 και 3454/2006 ένας θεός ξέρει και τι ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις θα προκύψουν!..

Μητσοτάκη ακούς μην λες μετά για πλαστά δικαιολογητικά!.

 
ΝΤΟΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
15 Οκτ 2014 14:14

Οι μετεγγραφές γίνονται για τα παιδιά της Αθηνας και της Θεσσαλονίκης.Μη μας δουλεύουν ....αρκετά.Ως πολύτεκνη και μονογονεική οικογένεια με ιδιόκτητο σπίτι στην Αθηνα με στέλνουν στο Ρεθυμνο (σε ενοίκιο)γιατί είναι πιο κοντά στο τόπο κατοικίας και όχι στην Αθήνα. Για ποιό κοινωνικό κράτος μιλάμε.Ας πάρει το Υπουργείο Παιδείας τη λίστα από την Ομοσπονδία Πολύτεκνων Ελλάδος και ας ικανοποιήσει επιτέλους τα αιτηματά μας.Ζητάμε τα αυτονόητα .....αλλά για τους νοήμονες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ