ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

«Δεμένα» τα χέρια της Αστυνομίας όταν απειλείται η ζωή των μαθητών στο διαδίκτυο

Ο εισαγγελέας επειδή δεν μπορεί να κάνει άρση απορρήτου για απειλή κατά της ζωής, πηγαίνει στο αρχείο
Δημοσίευση: 15/10/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, παρουσία της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Βουλευτών, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης.   Είπε:
- Για τις απειλές ζωής μαθητών στο διαδίκτιο τι μπορούμε να κάνουμε;
- Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τη μήνυση, να τη στείλουμε στον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας επειδή δεν μπορεί να κάνει άρση απορρήτου για απειλή κατά της ζωής, πηγαίνει στο αρχείο.
- Άρα, δεν μπορείτε να μάθετε ποιος είναι πίσω από μια απειλή ζωής.
-Εάν σας πουν ότι σε τρεις ώρες θα σας εκτελέσουν, θα έρθετε πάνω, όπως έγινε προ δύο ημερών και δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι, διότι ο νόμος δεν μας δίνει άρση απορρήτου στην απειλή ζωής.
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε. Εάν πρόκειται για απειλές παιδιών εναντίον παιδιών;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας): Το ίδιο ισχύει. Μόνο για παιδική πορνογραφία κάνουμε άρση απορρήτου επικοινωνιών. Άρα για το bullying που λένε, δεν μπορούμε να κάνουμε άρση απορρήτου επικοινωνιών, διότι ο νόμος δεν μας το επιτρέπει. Εάν αλλάξει η νομοθεσία, εμείς με πολλή χαρά να κάνουμε και στο bullying, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Τι ζητάτε να αλλάξει, δηλαδή;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας): Να μπει στο ν. 2225 πού κάνουμε άρση απορρήτου, να βάλουμε και στην απειλή ζωής. Είναι ο ν. 2225/94, όπου εκεί μπορεί να μπει μια λέξη. Είναι το μόνο και το έχω γράψει “SOS”. Θα έρθετε, κύριε Κουράκη, αύριο στην υπηρεσία και εγώ θα σας πω «Κύριε Κουράκη, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι». Είμαι με τα «χέρια ψηλά». Εγώ θέλω όλο τον κόσμο να τον εξυπηρετήσω. Αλλά φανταστείτε κάθε μέρα πόσους δέχομαι πολίτες, οι οποίοι έχουν απειλή κατά της ζωής τους και τους λέω «δεν μπορώ» ή «μπορώ, αλλά δεν μπορώ». Αυτό λέω.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή ακριβώς μιλάμε για παιδιά και τα παιδιά έχουν την τάση να μεγεθύνουν την απειλή και όταν την εκστομούν και όταν τη δέχονται, τη βλέπουν με τα μάτια τους ως τεράστια, ενημέρωση του γονιού που έχει τον «νταή» γιό που απειλεί το άλλο το παιδί, μπορείτε να κάνετε; Δηλαδή ότι απλώς «έχουμε τα ηλεκτρονικά ίχνη ότι ο γιός σου απειλεί ότι θα ξεκάνει τα άλλα παιδάκια»; Ούτε αυτό μπορούμε να κάνουμε;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας): Θα σας απαντήσω. Για να βρω ηλεκτρονικά ίχνη ότι ανήκουν στο χ, ψ, δ άτομο, πρέπει να κάνω άρση απορρήτου. Άρα, ο νόμος δεν με αφήνει να κάνω τίποτα.
 Θα σας πω τι κάνουμε εμείς τώρα. Από τη στιγμή που βλέπω ότι ο νόμος μας απαγορεύει, πηγαίνουμε στα σχολεία, συνεννοούμαστε με τους διευθυντές των σχολείων  -μέρα παρά μέρα έχουμε τέτοια περιστατικά- και κάνουμε τον Sherlock Holmes. Δηλαδή τι κάνουμε; Μιλάμε στα παιδιά καλά, όμορφα, λέμε «Παιδιά, η πλάκα τελείωσε τώρα. Όποιος έχει κάνει αυτή την καζούρα, σας παρακαλώ πολύ, να το βγάλει». Ε, σε λίγες ώρες το βγάζει. Άρα, πάμε με το καλό και έχουμε κάνει μια τέτοια συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων η οποία πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Δηλαδή, δεν έχω προβλήματα. Δηλαδή, δεν μπορώ να πω ότι έχω πρόβλημα bullying και λέω ότι η χώρα μας δεν είναι χώρα του bullying. Το λέω και το δηλώνω. Δεν μου αρέσει την καζούρα να την ποινικοποιήσω σε bullying.  Έχουμε δέκα περιπτώσεις, τις οποίες και τις δέκα τις έχουμε βγάλει. Άρα, με απλά λόγια το bullying –το παιδικό, μιλάω πάντα-  στη χώρα μας δεν υπάρχει. Είναι δέκα περιπτώσεις στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Άρα, είναι ένα ποσοστό, το οποίο δεν είναι αξιόλογο να λέμε «η χώρα της τρομοκρατίας και του bullying» η χώρα μας. Δεν είναι χώρα του bullying.
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό

Ένα περιστατικό θα σας πω, για να καταλάβετε τις αγωνίες που περνάμε 24 ώρες το 24ωρο.  Ήμουν σε ένα συνέδριο στη Νέα Υόρκη και με ενημέρωσαν από το FBI ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα με ένα δωδεκάχρονο κορίτσι το οποίο αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο σε ένα chat. Άμεσα βλέπω στο κανάλι στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι να αυτοτραυματίζεται – δεν μπορώ να σας πω τον τρόπο για ευνόητους λόγους. Οι Αξιωματικοί που ήταν στην Υπηρεσία πήραν τη σκυτάλη και σε 8 λεπτά είχαμε εντοπίσει το ηλεκτρονικό ίχνος, πράγμα πρωτόγνωρο και θα σας εξηγήσω αργότερα για ποιο λόγο είναι πρωτόγνωρο, κατόπιν ενημερώνεται η Διεύθυνση της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛΑΣ, παράλληλα το ΕΚΑΒ και φτάνουν σε παραλιακή ζώνη οι Αστυνομικοί. Χτυπούν το κουδούνι, βγαίνουν έντρομοι οι γονείς στις 03.20’ τα ξημερώματα, τους ρωτούν «που είναι το παιδί σας;» Απαντούν «κοιμάται στο δωμάτιό του». Τους παρακάλεσαν να διαπιστώσουν εάν πράγματι κοιμόταν το παιδί και λίγες στιγμές μετά ακούστηκαν οι κραυγές ενώ παράλληλα ερχόταν το ασθενοφόρο.
    Το παιδάκι ζει. Εντατική μονάδα, άμεση εισαγωγή και μετά από 14-15 ημέρες το κοριτσάκι βγήκε. Για αυτήν την υπόθεση το FBI μας βράβευσε για την αμεσότητα και την ταχύτητα της Υπηρεσίας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η κάθε μια αυτοκτονία είναι και μια αγωνία για την Υπηρεσία. Δεν «ξεπετάμε» τις υποθέσεις, εδώ μιλάμε για αγωνίες παιδιών, υπάρχει ειδική ομάδα που 24 ώρες το 24ωρο είναι on time και μαζί τους είμαστε εμείς, μια ομάδα ανθρώπων η οποία είναι στην καταστολή της αποτροπής αυτοκτονιών. Επίσης, έχουμε υπηρεσιακές δράσεις σε ένα μεγάλο φαινόμενο, αυτό της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας. Αυτό μας απασχολεί και είναι το πρώτο τη τάξει μέλημά μας, η Υπηρεσία μας προμηθεύτηκε ένα ειδικό λογισμικό, ένα πρόγραμμα το TLO. Τι κάνει αυτό το πρόγραμμα; Σαρώνει όλο τον Ελλαδικό χώρο στο διαδίκτυο. Ότι περνάει μέσα από τα κανάλια, σαρώνεται και σε περίπτωση εντοπισμού κακόβουλου υλικού/παιδικής πορνογραφίας, «τσιμπάει» το αρχείο μόνο του και ενημερώνει το χειριστή ότι μεταφέρεται υλικό παιδικής πορνογραφίας. Είναι ένα ειδικό σύστημα. Στη συνέχεια παίρνουμε το ηλεκτρονικό ίχνος αυτού που μεταφέρει, αριθμό, σχηματίζεται δικογραφία και εν συνεχεία κάνουμε τις έρευνές μας και την ψηφιακή ανάλυση.
ΣΧΟΛΕΙΑ
Σχετικά με τη δράση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα σχολεία ο κ. Σφακιανάκης είπε τα εξής:
Α. Ο κόσμος διψάει για ενημέρωση. Φανταστείτε ότι το διαδίκτυο σήμερα είναι ένα μέσον που όλοι χρησιμοποιούμε. Εμείς σαν Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνουμε αγώνα δρόμου για να μάθουν πάνω από για τα παιδιά μας και μετά εμείς, τους κανόνες για το διαδίκτυο. Όπως λέμε στα παιδιά όταν είναι δύο, τριών, τεσσάρων ετών, μην ακουμπάς την πρίζα με βρεγμένα χέρια, γιατί θα σε σκοτώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, ακριβώς το ίδιο και λίγο χειρότερο είναι το διαδίκτυο. Εάν δεν μάθεις τους κανόνες σε ένα μικρό παιδί τριών, τεσσάρων, πέντε, έξι, επτά ετών στα δέκα θα βγάλουμε ένα φοβικό παιδί, με αποτέλεσμα να έχουμε θέματα και προβλήματα κοινωνικοποίησης του. Έτσι, λοιπόν, βλέποντας το μέλλον και πάνω απ' όλα βλέποντας ότι μέσα από το διαδίκτυο χτίζουμε τη νέα κοινωνία, επενδύσαμε σε αυτό και πάνω απ’ όλα επενδύουμε στα παιδιά μας.
Β. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προ επταετίας άρχισε αυτή την πρόληψη μέσω των ημερίδων και πιστέψτε με, ότι πριν τρεις μέρες συγκινήθηκα βαθιά γιατί η Europol, η ευρωπαϊκή αστυνομία μας πρότεινε, μέσα από αυτά που βλέπει καθημερινά, να εκπαιδεύσει η ελληνική αστυνομία και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους ευρωπαίους αστυνομικούς και τις ιδιωτικές εταιρείες πάνω στο Cyber security και πιστωτικές κάρτες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι η χώρα μας θα αναλάβει την εκπαίδευση όλης της Ευρώπης πάνω στην ασφάλεια πιστωτικών καρτών, το πιο σύγχρονο μέσο συναλλαγής στον κόσμο. Είναι μεγάλη τιμή που μας πρότειναν. Η ηγεσία μας απεδέχθη την πρόταση και σε λίγες μέρες αναμένουμε τυπικά την απάντηση από την Europol στο κομμάτι αυτό. Καταλαβαίνετε ότι έχουμε φύγει από τα σύνορα της χώρας μας και είμαστε πλέον αναγνωρισμένοι σε ένα διεθνές επίπεδο.
Επίσης, σήμερα το πρωί ήρθε στην υπηρεσία μας εκπρόσωπος του Cameron, του Πρωθυπουργού της Αγγλίας και μου έδωσε πρόσκληση να παρευρεθούμε σε ένα συνέδριο που κάνει ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας κατά της παιδικής κακοποίησης, σαν μια από τις καλύτερες αστυνομίες στον κόσμο.
Γ. Έτσι, λοιπόν, ξεκινάω να σας πω τι κάνει η υπηρεσία μας και τι μέτρα λαμβάνουμε αρχικά μέσω των καινοτόμων δράσεων που διοργανώνουμε σε όλη τη χώρα. Πρώτο και σημαντικό κομμάτι είναι το Cyberkid.gr. Είναι ένας διαδικτυακός κόμβος, που αναπτύχθηκε στις 7 Μαΐου 2014 και πιστέψτε με, ότι σήμερα έχουμε 820.000 θεάσεις μέσα από τον κόμβο αυτό.

Αυτός ο κόμβος μέσα περιέχει ότι πρέπει να ξέρει ένα παιδί και ένας γονιός για το διαδίκτυο. Παράλληλα μπορούν και οι δύο να εκπαιδευτούν, μπορούν μέσα από το CYBERKID.GR να παίξουν παιχνίδια. Έχουμε κάνει παιχνίδια τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή, γιατί εμένα μου ήταν αδιανόητο το 2014 να παίζει το παιδάκι σας «ντύνω κουκλες» και δίπλα να είναι ο παιδόφιλος και να κάνει πάρτι και να έχω 10 περιπτώσεις παιδιών  που αποπλανήθηκαν  από συμπατριώτες μας στο «ντύνω κούκλες» και στη συνέχεια εύρισκε η μητέρα το παιδάκι με το λαπ τοπ αγκαλιά στην τουαλέτα με τα εσώρουχα να φωτογραφίζεται με το λαπτοπ και να το παίρνει ο παιδόφιλος.  Από την Αθήνα ήταν ο παιδόφιλος, τον εντοπίσαμε. Δέκα περιπτώσεις κατεγράφησαν και από τότε και μετά κάναμε μια έρευνα πολύ μεγάλη και είδαμε ότι  χρήζει άμεσης ανάγκης να δημιουργήσουμε το ίδιο παιχνίδι με τις ίδιες συνθήκες  για να παίζουν τα παιδιά μας με απόλυτη ασφάλεια. Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί 820.000 στο «ντύνω κούκλες». Τα παιδάκια «ντύνουν κούκλες» μέσα στο δικό μας portal sto cyberkid.gr. Έχουμε και άλλα παιχνίδια, είναι μεγάλη αρκετά η ομάδα των παιχνιδιών και οι γονείς εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομίας γιατί είναι ένας κόμβος με απόλυτη ασφάλεια.
Επίσης έχουμε αναπτύξει μια εφαρμογή η οποία λέγεται cyber expert,  είναι ένα παιχνίδι όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και μέσα από εκεί να δει κατά πόσο γνωρίζει το διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν τα παιδιά μας απαντούν σε ερωτήσεις μέσα από το παιχνίδι αυτό και εφόσον απαντήσουν σωστά τους δίνεται η δυνατότητα να ξέρουν πόσο είναι μυημένοι σωστά στο διαδίκτυο.
Επίσης, έχουμε δημιουργήσει μια εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ το cyberkid,  όπου μπορεί ο κάθε γονιός να το κατεβάσει και να το έχει σαν φύλακα δίπλα του γιατί εκτός των παιχνιδιών, εκτός των ενημερώσεων, εκτός του τι συμβαίνει τώρα στο διαδίκτυο που έχουμε καθημερινές ενημερώσεις, υπάρχει και το cyberalert. Είναι μια παγκόσμια πατέντα που γι’ αυτό επιβραβευτήκαμε στην Europol , όπου πατώντας το cyber alert  επικοινωνείς σε πραγματικό χρόνο με αξιωματικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 24 ώρες το 24ωρο και λες το θέμα που έχεις, το πρόβλημά σου. Άρα όταν το παιδάκι νιώσει άβολα, παίρνει τηλέφωνο και μας ενημερώνει είτε για κακοποίηση είτε για σεξουαλική παρενόχληση είτε για οτιδήποτε δει και αισθάνεται περίεργα. Έχουμε 3.150 κλήσεις. Στο κομμάτι αυτό θέλω να σας πω ότι πολλές υποθέσεις πλέον εξιχνιάζονται γιατί τα παιδιά μας δίνουν πληροφόρηση. Χθες στο δελτίο τύπου είχαμε μια υπόθεση, η οποία αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση 8 ατόμων σε μία ανήλικη 12χρονη μέσα από το cyber alert. Μέσα από αυτές τις δράσεις έχουν ξεκλειδώσει τα χέρια των παιδιών μας και μιλάνε με αξιωματικούς, επιστήμονες, οι οποίοι είναι όλο το 24ωρο και έχουν μια θέση υπεύθυνη και προσπαθούμε και τους λύνουμε τα θέματα και παράλληλα τα παιδιά και οι γονείς αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια. Όποτε θέλουν παίρνουν.
Επίσης, άλλη μία δράση πολύ μεγάλη είναι η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν, όπως είναι το cyber bulling,  όπως είναι οι απάτες, όπως είναι διάφορα μεγάλα θέματα στο διαδίκτυο, το οποίο παίζει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επίσης, έχουμε κάνει έναν κόμβο για ψηφιακές απειλές. Όταν συμβαίνει κάτι τώρα και το διαπιστώσουμε ενημερώνουμε μέσω δελτίου τύπου τα μέσα και κατ’επέκταση όλη την ελληνική κοινωνία για την απειλή που έρχεται. Έτσι λοιπόν είμαστε ένα κλικ πιο μπροστά από τους απατεώνες, γιατί αν ξέρεις τι θα έρθει σε λίγες ημέρες στη χώρα, προλαμβάνεις να κάνεις τις πράξεις που πρέπει.
Έχουμε κάνει 10 θεματικές ενότητες  που μέσα σε αυτές τις ενότητες βγάλαμε φυλλάδια για την ενημέρωση που αφορά την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν στις ημερίδες που κάνουμε ανά τη χώρα μοιράζουμε τα φυλλάδιά μας που είναι γραμμένα από επιστήμονες και στη συνέχεια ο κόσμος ενημερώνεται μέσα από το κομμάτι αυτό.
Έχουμε τρία διεθνή συνέδρια από το 2011 μέχρι το 2014. Λειτουργήσαμε πληροφοριακό κέντρο στην έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου 37.000 πολίτες ήρθαν και αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και μέσα από εκεί έμαθαν κανόνες πλοήγησης στο διαδίκτυο. Κάνουμε αγώνα δρόμου για να μάθουν οι συμπολίτες μας πως θα πλοηγούνται με ασφάλεια στο ίντερνετ.
Επίσης, κάναμε από το 2012 μέχρι και το 2014 σεμινάρια και συνέδρια. Τα συνέδρια ήταν 102 που έχουμε κάνει. Συμμετείχαμε σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό και παράλληλα συνεργαζόμαστε και με άλλους φορείς όπως είναι στο εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής του Υπουργείου Οικονομικών, κατά της δορυφορικής πειρατείας, προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, κοινωνική ασφάλιση, με λίγα λόγια όλο το εγκληματικό πεδίο που υπάρχει μέσα στο διαδίκτυο και αφορά φοροδιαφυγή. 

 Επίσης για τα παίγνια ασχολούμαστε με την κυβερνο-ασφάλεια που είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα μας διότι ο εχθρός πλέον έρχεται από το διαδίκτυο. Συμμετείχαμε σε μια μεγάλη προσομοιωμένη διαδικτυακή επίθεση κατά τη διάρκεια των Εθνικών Εκλογών που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ενώ οι Εκλογές μας είχαν επιθέσεις, το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΕΛΑΣ ήταν μπροστά στο κομμάτι αυτό και τους προλάβαμε. Επίσης έχουμε κάνει πιλοτικά στην υπηρεσία μας ένα ειδικό σύστημα κατά το οποίο όταν ο πολίτης επισκέπτεται την υπηρεσία μπορεί να αξιολογήσει τις υπηρεσίες που του παρείχαμε. Έτσι λοιπόν, όποιος έρθει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την έξοδο υπάρχει μια ταμπλέτα που επάνω εκεί μέσα σε δύο λεπτά γράφει τις εντυπώσεις του, εάν εξυπηρετήθηκε και κατά πόσο από τους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ποια είναι τα παράπονά του.
    Με λίγα λόγια, είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί αυτό σε δημόσια υπηρεσία, είναι πιλοτικό, το φτιάξαμε εμείς και πιστέψτε με, ότι μέχρι τώρα πάμε πολύ καλά διότι ο κόσμος έχει τη δική του φωνή και όταν φεύγει πρέπει να γράφει πως του συμπεριφερθήκαμε. Μέσα από εκεί μαθαίνουμε. Στη συνέχεια, έχουμε τις ενημερωτικές ημερίδες όπου έχουμε κάνει όπως προείπα, 102 ημερίδες από το 2012 έως το 2014 και σχεδιάζουμε ακόμη 16 ημερίδες σε όλη την Επικράτεια. Στα σχολεία μας κάναμε το 2012 και το 2013, 450 ημερίδες ενώ σε είκοσι ημέρες σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Υπουργείο Παιδείας, ενημερώσαμε 1313 σχολικές μονάδες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, περνάμε στο μεγάλο κεφάλαιο της δράσης της Υπηρεσίας μας, γιατί ένα μέρος είναι η πρόληψη και ένα άλλο μέρος είναι η δράση.
    Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουμε κάνει δικογραφίες για 1028 κατηγορουμένους, εκ των οποίων οι 271 ήταν για παιδική πορνογραφία. Είχαμε 226 συλλήψεις εκ των οποίων οι 101 για παιδική πορνογραφία, είχαμε 5292 εισαγγελικές παραγγελίες οι οποίες εκτελέστηκαν και τέλος είχαμε 8963 εισερχόμενα από την INTERPOL, EUROPOL και διάφορες άλλες υπηρεσίες για εκτέλεση. Περνάμε τώρα σε ένα άλλο μεγάλο στοίχημα, την αποτροπή αυτοκτονιών. Δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν, ο κόσμος μεταλλάχθηκε και μεταλλάχθηκαν και οι αυτοκτονίες. Μέσα από το μεγάλο κεφάλαιο για εμάς, κατορθώσαμε τα τελευταία 8 χρόνια από το 2006 έως το 2014 να έχουμε αποτρέψει 1060 συμπολίτες μας από θάνατο. Περίπου 200 υποθέσεις πήγαν σε εντατικές μονάδες νοσοκομείων, φανταστείτε λοιπόν να μην βρίσκαμε αυτούς τους ανθρώπους και φανταστείτε να μην είχαμε φτιάξει αυτό το μηχανισμό.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.