ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ στηρίζει τις Πρυτανικές αρχές

Το Συμβούλιο Ιδρύματος συστρατεύεται με τις Πρυτανικές Αρχές στην προσπάθειά τους για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος
Δημοσίευση: 18/10/2014
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Alt Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Title Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ μετά τη συνεδρίασή του της 17ης Οκτωβρίου 2014 στην οποία συμμετείχαν ο Πρύτανης και Αναπληρωτές Πρύτανη συζήτησε –μεταξύ άλλων – τα σοβαρά και φλέγοντα ζητήματα της φύλαξης και καθαριότητας των υποδομών του Πανεπιστημίου σε κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης, ανακοίνωσε ότι:

Α.Συστρατεύεται με τις Πρυτανικές Αρχές στην προσπάθειά τους για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Β. Το πανεπιστήμιο είναι δημόσια περιουσία, ανήκει στους Έλληνες πολίτες και πρέπει να προστατεύεται αναλόγως, ακόμη και με προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο.

Γ. Κρίνεται απαραίτητο να εκπονηθεί και υλοποιηθεί σύστημα ελέγχου της πρόσβασης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Δ. Το Συμβούλιο Ιδρύματος στηρίζει τις Πρυτανικές Αρχές σε δράσεις που έχουν στόχο την άμεση λύση, με προσφυγή στις απολύτως απαραίτητες απευθείας αναθέσεις, του οξύτατου προβλήματος καθαρισμού των πανεπιστημιακών χώρων μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και ανάληψης του έργου από αναδόχους. Αυτό απαιτεί η άμεση αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που συνδέεται με την προστασία της δημόσιας υγείας και της νεολαίας μας.

Ανακοίνωση/δήλωση της Ευγενίας Μπουρνόβα, μέλους του ΣΙ του ΕΚΠΑ,

“Διαφώνησα με την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης ιδίως στο σκέλος της που αφορά την φύλαξη του ΕΚΠΑ και την πρόσφατη πρωτοβουλία του πρύτανη δηλώνοντας «Η εύρυθμη λειτουργία και το αίσθημα της ασφάλειας των μελών της πανεπιστημιακής δεν εξασφαλίζεται με την προσφυγή στα σώματα ασφαλείας για προληπτικούς λόγους».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ