Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 12.848 οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Δημοσίευση: 18/10/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Κρατήσαμε ανοιχτή τη γραμμή για την υποβολή των αιτήσεων, δεν άλλαξε η εικόνα από χτες. Την κρατήσαμε ανοιχτή μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, στις 12 το μεσημέρι έδωσα την εντολή να κλείσει. Και την κρατήσαμε ανοιχτή γιατί προς έκπληξή μας χτες δεν είχαμε την τελευταία μέρα σχεδόν καμία σοβαρή αλλαγή. Δηλαδή έχουμε 13.428 κωδικούς και πραγματικές αιτήσεις 12.848, δηλαδή έχουμε μια απόκλιση αρκετά σοβαρή, σε σχέση με αυτούς που πήραν κωδικό για να μπουν στο σύστημα και να κάνουν αίτηση και με αυτούς που τελικά έκαναν».
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, και υπογράμμισε τα εξής:

-Ο αριθμός είναι τελικά κατώτερος του αναμενομένου, άρα είναι ευκολότερο το πρόβλημα. Υπολογίστηκε ότι από αυτούς κάποιοι έχουν κάνει αίτηση βάσει της ρύθμισης που εγώ έκανα για τις φτωχές οικογένειες.
-Η δική μου ρύθμιση δεν ήταν χωρίς περιορισμούς, είχα πει 10% περιορισμός. Άρα να υπολογίζετε ότι θα είναι λιγότερες τελικά οι περιπτώσεις των μετεγγραφών. Επίσης έχουμε εικόνα από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο.
-Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα Ίδρυμα το οποίο να δέχεται μεγάλο κύμα, ούτε κανένα Ίδρυμα από το οποίο να φεύγει κόσμος που να του απειλεί την ύπαρξη του.
-Από ορισμένα Πανεπιστήμια φεύγουν, αλλά δεν φεύγει αριθμός που να κλονίζει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και αν αυτό συγκριθεί και συσχετιστεί με το γεγονός ότι δώσαμε περισσότερες θέσεις στα Πανεπιστήμια σε φοιτητές στα περιφερειακά φέτος, τότε νομίζω ότι είμαστε στα ίδια.
-Υπήρχε η δυνατότητα να ασκηθεί το δικαίωμα της μεταγγραφής όπως υπολόγιζαν οι στατιστικές των Πανεπιστημίων από 40.000 φοιτητές, αλλά δεν το άσκησαν.
- Οι αιτήσεις είναι οι κλασικές και πέρσι τόσες ήταν, αλλά τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πήραν 1.300, αλλά οι αιτήσεις τόσες ήταν τελικώς.
    -Παρ' ότι δόθηκε δικαίωμα και μια μεγάλη χαλαρότητα στα κριτήρια, τελικά δεν υπήρξε μεγαλύτερος αριθμός και από τη μια πλευρά πρέπει κάποιοι να αναλογιστούν τι είναι αυτά που έλεγαν για μας όλο το καλοκαίρι, από την άλλη εμείς που ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα πιστεύουμε στη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δουλέψαμε μαζί τους, δεν κάναμε του κεφαλιού μας τους ακούγαμε, μας άκουγαν, σκεφτήκαμε διάφορα πράγματα κατά καιρούς προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις και τελικά δώσαμε καλές λύσεις.
-Σε ότι αφορά τους υποψηφίους των παρελθόντων ετών με το 10%, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε πως δεν θα περιληφθεί στις μετεγγραφές, αφού το λέει ο νόμος που ψηφίστηκε 4 Μαΐου.
-Ο νόμος το όριζε πεντακάθαρα. Και τώρα που μιλάμε για σχεδόν 13.000 αιτήσεις, δεν είναι μικρός ο αριθμός. Πέρσι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πήραν 1.300 επαναλαμβάνω. Είναι πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός. Απλώς είναι διαχειρίσιμος.
-Αυτή είναι η διαφορά. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τώρα να ανοίξουμε τις σχετικές ρυθμίσεις κι άλλο.
    -Εμείς πιστεύουμε ότι διασώθηκαν και οι δύο στόχοι, επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι και να μπορεί ένας άνθρωπος που έχει οικονομικά προβλήματα να σπουδάσει το παιδί του και ταυτόχρονα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να λειτουργούν.
-Γιατί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κ. Φορτσάκης μας έδωσε ένα παράδειγμα, μας λέει «μας πιέζετε πάρα πολύ, αλλά για σκεφτείτε, ένας πιλότος που έχει ένα αεροπλάνο που χωράει 200 επιβάτες θα το πετάξει αν μπουν 400; Δεν θα το πετάξει».
-Άρα υπάρχει ένα όριο. Επειδή ο αριθμός είναι διαχειρίσιμος, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να βάλουμε κι άλλους. Εκείνο που πρέπει να κρατήσετε εσείς είναι αυτό που υπόσχομαι, μέσα στην εβδομάδα αυτή να στείλουμε όλα τα στοιχεία στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Τώρα θα δουλέψουμε από Δευτέρα πάρα πολύ ώστε Τετάρτη με Πέμπτη να στείλουμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τις αιτήσεις μετεγγραφών και να τους παρακαλέσουμε να τρέξουν τις διαδικασίες παρ' ότι δεν έχουν επαρκές διοικητικό προσωπικό, να τελειώνουμε γρήγορα. Να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά».

 

Σχόλια (11)

 
Γ.Κ
18 Οκτ 2014 21:19

Ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός λέει σε συνέντευξή του «…οι πολύτεκνοι είναι οι λιγότεροι. Και ίσως η κοινωνική εκείνη κατηγορία που πρέπει να προστατευθεί περισσότερο, δημιουργεί μικρότερο πρόβλημα, οι πολύτεκνοι ».

Οι πολύτεκνοι ,αν και η κατηγορία στην οποία ανήκουν συνταγματικά οι μετεγγραφές, είναι μόλις το 14% των αιτούντων μετεγγραφή!
Δεν υπάρχει πλέον καμιά απολύτως δικαιολογία, είναι η στιγμή την οποία το υπουργείο πρέπει να διευθετήσει το θέμα των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών των προηγουμένων ετών και να άρει την αδικία που κρατάει τόσα χρόνια!

Είναι το πολύ 723 φοιτητές πολύτεκνων και υπερπολύτεκνων οικογενειών από 4 ακαδημαϊκά έτη. Για τους φοιτητές αυτούς το υπουργείο παιδείας έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται από τις περσινές μετεγγραφές (τόπος κατοικίας, τόπος σπουδών, έτος σπουδών, κατά κεφαλήν εισόδημα , βούληση μετεγγραφής) .

Πρέπει η ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει να κάνει ότι δεν ακούει και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα σε συνεργασία με την ΑΣΠΕ για την προστασία που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ η πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη οικογένεια από το κράτος βάση του συντάγματος.

 
Δ. Μανουσάκη
18 Οκτ 2014 21:59

Όλες οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των μετεγγραφών είχαν υπολογιστεί με βάση πληθυσμιακά κριτήρια (ποσοστό τρίτεκνων, ποσοστό ορφανών) και δεν ήταν βασισμένες στους κανόνες των μετεγγραφών:
(α) Οι εκτιμήσεις δεν είχαν λάβει υπόψη τις αντιστοιχίες τμημάτων (δηλ. τις ομαδοποιήσεις τμημάτων μεταξύ των οποίων επιτρέπονται μετεγγραφές).
(β) Οι εκτιμήσεις δεν είχαν λάβει υπόψη ότι κάποιες ομαδοποιήσεις τμημάτων περιελάμβαναν μόνο τμήματα σε κεντρικά ΑΕΙ, και άλλες μόνο τμήματα σε περιφερειακά ΑΕΙ.
(γ) Ο αριθμός των εισακτέων, και στη συνέχεια οι εκτιμήσεις των μετεγγραφών, δεν είχαν λάβει υπόψη τις αποκλίσεις που υπάρχουν στις βάσεις των σχολών.

Έχουν υπάρξει ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη στον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων, π.χ. έχουν υπάρξει περιπτώσεις που, σε ομάδες αντίστοιχων τμημάτων, πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των εισακτέων στα τμήματα με τις υψηλότερες βάσεις, και μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων σε τμήματα με χαμηλή βάση, μεταξύ αντίστοιχων τμημάτων. Με τις αναμενόμενες μετεγγραφές από τα τμήματα με χαμηλή βάση προς τμήματα με υψηλή βάση, κάποια τμήματα ΑΕΙ θα βρεθούν με τραγικά υψηλούς αριθμούς εισακτέων.

Ας αναρωτηθούμε: Μπορεί ένα υπουργείο να σχεδιάσει με αξιόπιστο τρόπο τον αριθμό των εισακτέων σε εκατοντάδες τμήματα ΑΕΙ της χώρας; Εάν καμμία χώρα δεν το έχει καταφέρει, γιατί νομίζουμε ότι εμείς μπορούμε;

 
Αντώνης
18 Οκτ 2014 23:06

1. Υπουργέ, πιο έντιμο θα ήταν να ζητήσετε από τα παιδιά συγνώμη, που πολλά συμπλήρωσαν το Μηχανογραφικό στα τυφλά... καταλάβετε το!

2. Οι περιφέρειες ήταν στο νόμο υπουργέ; Δεν τις άλλαξες με τις Υ.Α;;;

3. Ο πολύτεκνος, τρίτεκνος του Παιδαγωγικού από Άνδρο που τον στέλνεις στη Ρόδο(μέσω Πειραιά) και όχι στην ΑΘήνα... πως λέγεται;;;

4. Γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα αριθμό αιτήσεων ανά κατηγορία, τι φοβάστε; Προκαλώ...

5. Τελικά οι θέσεις του 10% με οικονομικά κριτήρια, είναι υπουργέ 300 ή 500 ή περίπου 5000;;;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις..

 
tower
19 Οκτ 2014 11:18

Οι στατιστικολόγοι των Πανεπιστημίων που έκαναν τις μελέτες για 40000 χιλ μετεγγραφές είναι ακόμη στην θέση τους και κάνουν μάθημα στις σχολές.

 
Κατερίνα
19 Οκτ 2014 13:06

Και τώρα θρίλλερ νούμερο δύο: Τι θα γίνει με το εξάμηνο;
Ακολουθήσαμε τις υποδείξεις του υπουργού πως το 1ο εξάμηνο θα φοιτήσουμε στη σχολή εισαγωγής μας, γνωρίσαμε απομακρυσμένες (από τα σπίτια μας) γωνιές της πατρίδας μας, ξαλαφρώσαμε το χειμαζόμενο οικογενειακό προϋπολογισμό από κανα δυο χιλιάρικα απολαμβάνοντας περιποιήσεις τρισάθλιων ξενοδοχείων (με ψυγειάκι -μίνι μπαρ) , γραφτήκαμε σε εργαστήρια και παρακολουθούμε ευσυνείδητα και ανελλιπώς, δηλώσαμε μαθήματα επιλογής, αιτηθήκαμε βιβλία και γενικά καταβάλλουμε κάθε είδους φιλότιμες προσπάθειες με την πίστη πως θα σώσουμε το εξάμηνο.
Θα ασχοληθεί κανείς με αυτό το θέμα, θα βρεθεί κανείς στο υπουργείο να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησαν οι δικές τους επιδέξιες μανούβρες στηριγμένες στα στοιχεία που έστελνε από την Κομοτηνή ο κ. και σε άλλα τοιαύτα; Ή, κατά το σύνηθες, θα πληρώσουμε τη νύφη εμείς που καλόπιστα (ή αφελώς;) ακολουθήσαμε τις υποδείξεις του κ. Λοβέρδου;

 
georgekyriag
19 Οκτ 2014 15:20

Αγαπητέ κ Λοβέρδο 19-10-2014

Παρακολουθώ καθημερινά τη μεγάλη σας προσπάθεια και την αγωνία σας στα θέματα της παιδείας ,ώστε να μπορέσετε να συγκροτήσετε διαδικασίες και ένα σύγχρονο και δίκαιο σύστημα .
Είμαι πατέρας 5 παιδιών, ιδιωτικός υπάλληλος ,μένω στην Νίκαια σε 83m2. Καθημερινή και δική μου προσπάθεια και αγωνία να δώσω αξίες και εφόδια στα παιδιά μου. Νιώθω όμως ότι καθημερινά τιμωρούμε και διώκομαι επειδή έχω 5 παιδιά (3 φοιτήτριες) και εισόδημα 28.000€.
Η 3η κόρη μου είναι δευτεροετής φοιτήτρια στην Αρχιτεκτονική Πατρών (2012-13) όπου πέρασε με την κανονική σειρά και με έξοδα 8.000€ ετησίως. Ο γιος μου είναι μαθητής στην τρίτη λυκείου με ότι συνεπάγεται.
Τα έξοδα κάθε μήνα με συνθλίβουν.
Μεταγραφή η 3η κόρη μου δεν πήρε γιατί θεωρούμαστε πλούσιοι εισοδηματικά κατά το σύστημα. Αντίθετα πήραν συμφοιτητές της και όχι μόνο με μεικτό οικογενειακό εισόδημα 6.000€ και 8000€ και όλη η Πάτρα όλη η Ελλάδα γελάει για το ποιοι παίρνουν .
Σε μια χώρα που φοροδιαφεύγει ,το ύψιστο κριτήριο στα πάντα είναι το εισόδημα!!!
Πως μπορείτε κ Υπουργέ να διορθώσετε αυτήν την αδικία ;
Τι έχω να πω στα παιδιά μου για Αξίες ,Σεβασμό ,Ιδανικά ,Ηθική;
Γιατί τόση εμμονή και σκληρότητα σε ένα τόσο μικρό και ευαίσθητο πληθυσμιακό κομμάτι.
Κατά τον Πλάτωνα Πέμπτη αξία, είναι η πολιτική αξία ή αξία της δυνάμεως.
‘’Αν ο πολιτικός δεν είναι παιδαγωγός με την ευρύτερη έννοια βέβαια, το Κράτος είναι σχολείο διαφθοράς και καταστροφής. Αν το Κράτος δεν είναι παιδαγωγούν, ο πολίτης είναι δολιοφθορέας των αξιών.’’
Τολμήστε κ Υπουργέ με την ευαισθησία που σας αρμόζει και μας αρμόζει στο να δώσετε την πολυπόθητη μεταγραφή στους πολύτεκνους των 2 παρελθόντων ετών.

Ευχαριστώ
Ένας πολύτεκνος πατέρας.

 
karavan
19 Οκτ 2014 17:00

κ. υπουργέ
Σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό δηλώσατε:
Σε ότι αφορά τους υποψηφίους των παρελθόντων ετών με το 10%, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε πως δεν θα περιληφθεί στις μετεγγραφές, αφού το λέει ο νόμος που ψηφίστηκε 4 Μαΐου. Ο νόμος το όριζε πεντακάθαρα.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ!
1. ΑΝ «ΟΡΙΖΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ» ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 90% ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ «ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ»;
ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 10% ‘ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ’ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΜΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ‘Η ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ‘Η ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 90%.
ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ; ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ;
2. ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΗΝ 4η ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
ΟΥΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Σ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ 10-25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ‘ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ’ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΣΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ
ΜΗΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ «ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»
3. ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ; ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΧΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 10% Ή ΤΟΥ 90%. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 40000 ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 12848 ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ 1427 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΗΛ. 14275 ΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΤΟΥ κ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ
ΠΟΣΟ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;
4. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Μ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ; ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ «ΕΥΚΟΛΟΣ»
Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ Ν ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ -ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ(ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ) ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΟ

 
Φοιτητής 10%
19 Οκτ 2014 17:43

Οι υποψήφιοι παρελθόντων ετων είναι επιτυχόντες φοιτητές φέτος το 2014 μέσω του νόμιμου τρόπου εισαγωγής του 10%. Μας λέτε κ. Υπουργε οτι το 90% των τριτεκνων και πολυτεκνων δικαιούται μετεγγραφή ενω το 10% με τις ιδιες προυποθεσεις δεν δικαιούται. Για ποιο λογο κ. Υπουργε; Τι ειδους διάκριση είναι αυτή που ισχυει για πρώτη φορά;
Αν ο νόμος ηταν πεντακαθαρος δεν θα υπήρχε θέμα. Απο τον Ιούνιο ζητούσαμε διευκρινίσεις και δώσατε το Σεπτέμβριο ενω είχαν γίνει και εγγραφές. Δεν ζητςμε χαρη αλλα αυτο που δικαιουμαστε με το νομο.

 
ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ;;;
19 Οκτ 2014 20:13

Κύριε Υπουργέ,
αν ο νόμος ήταν πεντκάθαρος δεν θα ασχολούμαστε τώρα.
Από το νόμο για τις μετεγγραφές σας ξέφυγε το 10% το οποίο ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Έχετε μπλέξει, τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (90% & 10%) με τις μετεγγραφές.
Οι υποψήφιοι παρελθόντων ετών που αναφέρεστε είναι οι φοιτητές που πέρασαν φέτος μέσω του 10%. Για πρώτη φορά ο προκάτοχός σας διαχώρισε τους επιτυχόντες του ίδιου έτους στο 90% που δικαιούνται μετεγγραφή και στο 10% που δεν δικαιούνται ενώ είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, άρα εκ του νόμου δικαιούνται μετεγγραφής.
Μπορείτε να τροποποιήσετε έναν αντισυνταγματικό νόμο που ασκεί διάκριση και αδικεί αυθαίρετα τους επιτυχόντες φοιτητές που έχουν όλες τις προϋποθέσεις.
Προχωρήστε άμεσα για να υποβάλλουν οι φοιτητές που δικαιούνται έγκαιρα αιτήσεις μετεγγραφής. Δεν μπορούμε να συντηρούμε επι πλέον τρια σπίτια.
Αν θέλετε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη θα το κάνουμε, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους. Τα παιδιά μας αγωνιούν και περιμένουν από εμάς να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε. Κανείς πρύτανης και κανείς πολιτικός δεν θα φέρει αντίρηση σε δίκαιο αίτημα μικρού αριθμού φοιτητών που δικαιούνται μεταγγραφή από το νόμο.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σας εμποδίζει.

 
Μετεγγραφή 10%
19 Οκτ 2014 21:10

κ. υπουργέ, η πρωτοφανής αδικία που υφίστανται οι φοιτητές που πέρασαν φέτος μέσω του 10% να μην τους παρέχει ο νόμος το δικαίωμα μετεγγραφής ενώ έχουν τις ίδιες με το 90% προϋποθέσεις, είναι ακατανόητη.
Ευτυχώς, ο μικρός αριθμός αιτήσεων, όπου τελικά αυτοί που πραγματικά δικαιούνται μετεγγραφή θα είναι ακόμη λιγότεροι και το μικρό ποσοστό επί του 10% που ζητά να ενταχθεί στη ρύθμιση, σε συνδιασμό με την παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα και κρίση, σας λύνει τα χέρια.
Τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί μεγάλου αριθμού, τα μεγάλα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ μπορούν άνετα να αποροφήσουν τις μετεγγραφές. Μην ξεχνάτε ότι πριν το 2011 ήταν ελεύθερες για τριτέκνους και πολυτέκνους. Η Βουλή και τα ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν θα είναι αντίθετα σε μικρή διεύρυνση των πραγματικά δικαιουμένων μετεγγραφής.
Δεν είναι δυνατό μια οικογένεια με έναν μισθό, ειδικά σήμερα, να συντηρεί εκτός της κατοικίας της ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ. Νομίζουμε ότι το κατανοείτε.
Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, ούτε ρύθμιση σε βάρος άλλων επιτυχόντων, ούτε αναδρομική ισχύ. Είμαστε επιτυχόντες του 2014 και ζητάμε το αυτονόητο, αυτό που δικαιούται το 90% να δικαιούμεστε και εμείς.
Κύριε υπουργέ, δώστε μας άμεσα τη δυνατότητα να ζητήσουμε τη μετεγραφή που ο νόμος προβλέπει.
Στην ιστορία θα μείνουν όσοι βοήθησαν την κοινωνία να ανταπεξέλθει από τις δύσκολες καταστάσεις και όχι όσοι στάθηκαν εναντίον της.

 
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
20 Οκτ 2014 09:27

θα πρεπει μα επέμβει εισαγγελέας και να καλέσει όλους αυτους, πρυτάνεις δημοσιογράφους αλλά και υπουργο , για την παραπληροφόρηση και τον πανικό που δημιούργησαν στα παιδια και τις οικογενειες. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ..Την προηγουμενη βδομάδα ο υπουργος έστειλε, με δήλωσή του στα << παραπολιτικά>>, τα παιδιά μεσα σε πανικό στις σχολές που περασαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τωρα λέει δεν θα χαθεί το εξάμηνο ότι έλεγε και πριν από ένα μήνα (Εκπομπή Τσαπανίδου).

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ; ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚAΘ΄ΎΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ;

ΑΙΣΧΟΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.