Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές των εκπαιδευτικών ζήτησε ο Α. Λοβέρδος

Δημοσίευση: 20/10/2014
Λοβέρδος Δερμεντζόπουλος
Alt Text: 
Λοβέρδος Δερμεντζόπουλος
Title Text: 
Λοβέρδος Δερμεντζόπουλος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, για διεξαγωγή στο άμεσο μέλλον των εκλογών για τα συνδικαλιστικά όργανα στον χώρο της εκπαίδευσης με ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι απαραίτητη.

Ο υπουργός Παιδείας έχει ενημερώσει σχετικά τόσο τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Κοτσιφάκη, όσο και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Κόκκινο.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή το ψήφισμα της ΟΛΜΕ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας την 17η Οκτωβρίου 2014 με το οποίο καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «να καταδικάσει δημόσια και έμπρακτα την παρουσία των εκπροσώπων του φασισμού στην εκπαίδευση»

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει ήδη καταδικάσει στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την 14η Οκτωβρίου 2014.

ΤΙ ΕΙΧΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Εγώ δεν το εγκρίνω» , απάντησε στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος σε επισήμανση ότι απόφαση του υπουργείου συμπεριέλαβε παράταξη η οποία φαίερεται να ανήκει στη Χρυσή Αυγή, στις εκλογές δασκάλων στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Η δική μου θέση είναι αρνητική σε αυτό, δε θα το επιτρέψω εγώ αυτό. Δεν ξέρω τι όρια μου δίνει ο νόμος, ας πάνε στα δικαστήρια. Θα αρχίσουμε τώρα να λέμε κομμουνιστική ή εθνικιστική συνδικαλιστική ένωση και τα λοιπά, που θα πάμε; Κακώς τότε που δεν επιβάλλαμε το ενιαίο ψηφοδέλτιο» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε: «εδώ είναι παιδεία, είναι εκπαίδευση, δεν υπάρχουν κομμουνιστικές ή ξέρω ΄γω πείτε τις σοσιαλιστικές, υπάρχουν συνδικαλιστικές παρατάξεις».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν δημοσιεύματα και καταγγελίες όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές δασκάλων στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα το εγκρίνατε και κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές. πρόκειται για το εθνικιστικό μέτωπο εκπαιδευτικών που και οι δύο εκπαιδευτικοί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Εγώ λέω τι λέει το δημοσίευμα. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ δεν το εγκρίνω και δε θα κατέβει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ λέω τι λέει το δημοσίευμα. Να το ξεκαθαρίσουμε. Ο τίτλος είναι Εθνικιστικό μέτωπο Εκπαιδευτικών. Και σύμφωνα με τις καταγγελίες και ο δυο εκπαιδευτικοί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μ’ ενημέρωσε η κα Κανέλλη χθες, της είπα ότι οι σκέψεις του Υπουργείου ήταν και έχουμε συζητήσει και με τη ΔΟΕ και με την ΟΛΜΕ, να πάμε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αλλά δεν είναι έντιμο να το κάνουμε αυτό προ των εκλογών που είναι σε λίγες μέρες. Δε θα ήταν έντιμο. Αλλά το θέμα το θέσαμε. Ρωτήστε και τον κ. Κόκκινο και τον κ. Κοσσυβάκη, το θέσαμε ότι έτσι θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι του διαλόγου.

Α. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Και εξ αυτού καθυστέρησε και η έγκριση της εγκυκλίου, γιατί το συζητάγαμε μέχρι τελευταία ώρα αυτό το θέμα. Δεν επήλθε συμφωνία κι επειδή δε θελήσαμε να κάνουμε πραξικοπηματικά κάτι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη προχωρήσαμε με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι φέτος. Δε σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι ανοιχτό το θέμα να το συζητήσουμε από τώρα, έτσι ώστε οι επόμενες εκλογές να γίνουν με έναν νέο τρόπο.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι αν η διαβούλευση οδηγήσει εκεί. Κοιτάξτε τώρα, αυτό είναι το πλαίσιο κι αυτή είναι και η βούλησή μας. Έρχεται τώρα η είδηση, εμένα η κα Κανέλη με ενημέρωσε χθες, εθνικιστικό και τα λοιπά, αυτό είναι στους αντίποδες, ναι στις παρατάξεις, αλλά εδώ είναι παιδεία, είναι εκπαίδευση, δεν υπάρχουν κομμουνιστικές ή ξέρω ΄γω πείτε τις σοσιαλιστικές, υπάρχουν συνδικαλιστικές παρατάξεις. Η δική μου θέση είναι αρνητική σε αυτό, δε θα το επιτρέψω εγώ αυτό. Δεν ξέρω τι όρια μου δίνει ο νόμος, ας πάνε στα δικαστήρια. Θα αρχίσουμε τώρα να λέμε κομμουνιστική ή εθνικιστική συνδικαλιστική ένωση και τα λοιπά, που θα πάμε; Κακώς τότε που δεν επιβάλλαμε το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.