Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε φορείς θα καλυφθούν κενά στα σχολεία

Δημοσίευση: 26/10/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε φορείς, να γυρίσουν στο σχολείο όχι στην μονάδα από την οποία αποσπάστηκαν, αλλά στις περιφέρειες στις οποίες είναι αποσπασμένοι.

Για παράδειγμα εάν ένας εκπαιδευτικός αποσπάστηκε δηλαδή αποσπάστηκες στη Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης, ενώ η μονάδα σου είναι στην Άρτα, μπορεί να μείνεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά να διδάξει σε σχολείο.

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος έστειλε και το ακόλουθο μήνυμα προς τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε φορείς: «Για να μην το κάνουμε μόνοι μας από Δευτέρα, από αύριο, τους καλούμε να το ζητήσουν μόνοι τους».

Σχόλια (23)

 
Τeacher
26 Οκτ 2014 18:29

Λογικό. Πως μπορεί κάποιος αποσπασμένος (που θέλει να επιστρέψει στη τάξη) να το ζητήσει;

 
αργυρώ
26 Οκτ 2014 19:33

Μα τι μας λέτε τώρα;δε φτάνει δηλαδή που αποσπάστηκαν με κάθε είδους βύσματα τώρα θα καλύψουν και λειτουργικά κενά στα σχολεία σα να πήραν απόσπαση από ΠΥΣΔΕσε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ χωρίς καμία μοριοδότηση;Αν θέλετε να είστε δίκαιος και σωστός θα πρέπει να ''τρέξετε'' τη λίστα κανονικά και τότε θα δείτε πόσοι από τους συγκεκριμένους πρέπει να γυρίσουν πίσω και να αποσπαστούν άλλοι χωρίς βύσματα αλλά με μόρια.Έτσι είναι Αντρίκο,δε μπορεί να δίνεις αποσπάσεις σε άγαμους και να διαλύεις οικογένειες με δύο και τρία ανήλικα παιδιά!!!Νομίζω;

 
Κώστας
26 Οκτ 2014 20:17

Θαυμάσια! Με 10 και 15 μόρια απόσπασης και με τον γνωστό τρόπο αποσπασμένοι σε φορείς, θα πάνε τώρα στα σχολεία της περιοχής τους και καθηγητές με 30 και 40 μόρια απόσπασης, θα παραμείνουν στις εσχατιές. Ζήτω η πάταξη του κομματικού κράτους! Ζήτω η νομιμότητα! Ζήτω ο συνδικαλισμός!

 
Ανδρέας ΠΕ Διοικητικού
26 Οκτ 2014 20:18

Οι αποσπάσεις δεν είναι για να να εξυπηρετούμε τις ανάγκες ατόμων με άγνοια αντισύλληψης σε κάποια στιγμή του βίου τους αλλά τις ανάγκες της θέσης στην οποία αναφερόμαστε. Και βέβαια θα πρέπει να προτιμήσουν κάποιον άγαμο με πραγματικά προσόντα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης που συζητάμε σε σχέση με κάποιον που έχει προσόντα σε άλλα πράγματα. Νομίζω;
Και κάτι ακόμα. Σε διοικητικές θέσεις θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει ένας εξορθολογισμός και να δίνονται αποσπάσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο σε ειδικότητες Οικονομολόγων, Διοίκησης, Πληροφορικής και Μηχανικών. Δεν μπορείς να αποσπάσεις κάποιον θεολόγο ή δάσκαλο σε διοικητική θέση και να έχεις την απαίτηση να χειρίζεται θέματα οικονομοτεχνικού περιεχομένου αλλά και να περιμένεις να σου βγάλει τη δουλειά στον Η/Υ όταν ο χρόνος πιέζει και οι προθεσμίες τρέχουν. Ως προϊστάμενος έχω συνεργαστεί με πολλούς αποσπασμένους και πλέον καταλαβαίνω όπως και όλοι μας για ποιο λόγο κάποιοι αποφοιτούν από καθηγητικές σχολές. Γιατί απλά είναι προορισμένοι μόνο για αυτό που ισχυρίζονται πως βγάζει η σχολή τους.

 
Καραγκιοζιλίκια
26 Οκτ 2014 20:25

Δεν αποσπάστηκαν από χόμπυ κύριε υπουργέ. Πολλοί αποσπάστηκαν γιατί με τις μηδαμινές μεταθέσεις και αποσπάσεις δεν καταφέρνουν να πάνε στον τόπο συμφερόντων τους, εκεί όπου έχουν την οικογένεια τους, σπίτι , και εργάζεται ο/η σύζυγος, οπότε ζητούν απόσπαση σε φορέα για να μην πάρουν άδεια άνευ αποδοχών. Δεν το κάνουν από χόμπυ, αλλά εξαιτίας των δικών σας λανθασμένων χειρισμών και της πρακτικής των ελάχιστων μεταθέσεων-αποσπάσεων (που δεν έχουν κόστος για την υπηρεσία !).

 
αργυρώ
26 Οκτ 2014 23:54

Πολύ ωραία Ανδρέα του διοικητικού,μόνο που οι αποσπάσεις σε φορείς γίνονται χωρίς αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια.Το σκάνδαλο είναι ότι τώρα αρκετοί καρπώνονται υπηρεσιακές μεταβολές για τις οποίες όλοι οι υπόλοιποι αφελείς και χωρίς γνώσεις αντισύλληψης κρινόμαστε,και μας δουλεύουν κιόλας.Εξάλλου παραδέχεσαι ότι αρκετοί από αυτούς είναι ''λίγοι'' για το διοικητικό κομμάτι.

 
Κώστας
27 Οκτ 2014 07:48

Η πλειονότητα των αποσπάσεων σε φορείς αφορά τους αποσπασμένους σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ). Επομένως οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα μπορούσαν (αν ήθελαν) να τους στείλουν στα σχολεία της περιοχής για να καλύψουν τα κενά, χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση του Υπουργείου.

 
George
27 Οκτ 2014 09:15

@ Ανδρέας ΠΕ Διοικητικού
δεν καταλαβαίνω το υποτιμητικό ύφος για αυτούς που έχουν παιδιά και γι αυτούς που έχουν τελειώσει «καθηγητικές σχολές», μάλλον κάποιο κόμπλεξ έχεις! Εσύ δηλαδή τι τελείωσες Harvard ή Cambridge;

Η ουσία είναι να υπάρχει δικαιοσύνη. Προφανώς οι αποσπασμένοι σε φορείς είναι εκπαιδευτικοί με χαμηλά μόρια που ετακινούνται σε τόπο των συμφερόντων τους παρακάμπτοντας το σύστημα. Το σύστημα χρειάζεται ριζοσπαστικές λύσεις και όχι καραμέλες. Επίσης τα σχολεία χρειάζονται καθηγητές!
Ο Λοβέρδος πρέπει άμεσα να εξασφαλίσει πιστώσεις για αναπληρωτές, δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά να εξεταστούν στην τράπεζα θεμάτων χωρίς να έχουν καθηγητές. Ειδάλλως στην ηλεκτρική καρέκλα στην οποία κάθεται είναι ζήτημα χρόνου να πατηθεί ο διακόπτης!

 
ET
27 Οκτ 2014 09:31

Να σας θυμίσω (;) ότι ΟΛΕΣ οι αποσπάσεις στα γραφεία έγιναν με Υπουργική Απόφαση ! Καμία αντικειμενικότητα, και καμία αξιολόγηση βέβαια! Μετρήστε ΓΑΚ, Βιβλιοθήκες, Γραφεία εκπαίδευσης....Ενώ όλοι οι άλλοι (τουλάχιστον στη Δευτεροβάθμια) παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους!

 
Κώστας
27 Οκτ 2014 10:08

Κύριε Ανδρέα ΠΕ Διοικητικού, συμφωνούμε απόλυτα. Όπως όμως θα γνωρίζετε, οι αποσπάσεις σε λειτουργικά κενα σε σχολικές μονάδες γίνοντα με μοριοδότηση, με βάση κάποια κριτήρια που ορίζει ο νόμος. Δεν πηγαίνουμε πρώτα οι Θεολόγοι, άσχετοι με τα διοικήτικα όπως σωστά λέτε, σε γραφεία με 10 μόρια, για να πάμε μετά στο σχολείο δίπλα, αφήνοντας τον Θεολόγο με 30 μόρια στου διαόλου τη μάνα. Αυτό εκτός από παράνομο, είναι και ανήθικο.
Όπως γράφω και στην αρχή, για τα διοικητικά όπως λέτε, συμφωνούμε απόλυτα.

 
Teacher
27 Οκτ 2014 10:26

@Ανδρέα ΠΕ Διοικητικού,

συμφωνούμε απολύτως: μόνο Οικονομολόγοι, Πληροφορικοί και Μηχανικοί σε θέσεις διοικητικών. Να προταχθούν δε για απόσπαση - και γιατί όχι για μετάταξη - όσοι εκ των ειδικοτήτων αυτών (Οικονομολόγοι, Πληροφορικοί,Μηχανικοί, Υπομηχανικοί,κ.λ.π.) υπηρετούν σε θέσεις εκπαιδευτικών χωρίς να κατέχουν παιδαγωγικό πτυχίο (!!!!).

 
Παιδαγωγικη
27 Οκτ 2014 11:25

Εν αρχη ηταν η "παιδαγωγική κατάρτιση" και την κατείχαν μονο κάποιοι δήθεν με υπουργικές αποφάσεις.

Πληροφορίες λενε οτι εχει χαραχθεί σε πέτρα και δεν αλλάζει (οπως και κάποιες νοοτροπίες)

 
Teacher
27 Οκτ 2014 13:04

@Παιδαγωγική

Α, ναι, σωστά παιδαγωγική κατάρτιση.... Απορία: όσοι εκ των υπηρετούντων στην Εκπαίδευση προέρχονται από μη καθηγητικές σχολές και δεν κατέχουν πιστοποιητικό πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης πως - τίνι τρόπω -θα αξιολογηθούν (αναξιολογηθούν);...

 
Kώστας Ε. ΠΕ Διοικητικού, ΜΒΑ, απόφοιτος ΕΣΔΔ
27 Οκτ 2014 16:37

Και εγώ βρίσκομαι σε θέση ευθύνης σε υπηρεσία στην οποία είχα την χαρά να συνεργαστώ με πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών. Οι μόνοι που πραγματικά πρόσφεραν έργο είναι με μεγάλη διαφορά οι Μηχανικοί, οι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ Διοίκησης/Οικονομικών και Management και οι Πληροφορικοί. 'Ολες οι άλλες ειδικότητες αποσπασμένων δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να "παράγουν" και προσπαθούσαν να περάσουν το χρόνο τους. Δεν τους υποτιμώ, ούτε τους υποβιβάζω όσοι θίγεστε. Απλά ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει το έργο για το οποίο έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα.
Οσο αφορά το συνάδελφο Ανδρέα η δήλωσή του εναντίον των εχόντων παιδιά είναι κάπως άκομψη. Αλλά και από τη μεριά μου κρίνω πως ήδη έχουν πριμοδοτηθεί πέρα του δεόντος αρκετοί από εσάς που είσαστε πολύτεκνοι με διορισμούς κτλ. Πλέον καταντάει ρατσιστικό εναντίον των συναδέλφων σας και κάνει κακό στην τελική σε όλους. Το σωστό είναι όποιος έχει παιδιά να λαμβάνει κρατική ενίσχυση (αρχικά με τη μορφή επιδομάτων) και όχι "ρέστων" όπως είναι σήμερα. Τους κανόνες του παιχνιδού τους γνωρίζετε όπως και τις θέσεις που υπάρχουν όταν αποδέχεστε ένα διορισμό. Αυτό που ζητάτε κάποιοι είναι cheating.

Ξανάρχομαι στο θέμα μας. Επειδή το ζητούμενο είναι το να δουλέψουμε στη θέση στην οποία μας αποσπούν πρέπει να μπορούμε να έχουμε και τα τυπικά προσόντα που απαιτεί η θέση. Αυτό σε συνδιασμό με τους αδιαφανείς τρόπους με τους οποίους γίνονται οι αποσπάσεις οδηγεί στα εξής προβλήματα:
α) Καταναλώνουμε χρόνο και ενέργεια για να εκπαιδεύσουμε προσωπικό που με διάφορα τρυκ τελικά κάνει άρση της απόσπασης και μας φεύγει (βλ. εσωτερικές "μετακινήσεις", σιωπηλή απόσπαση επί της...απόσπασης κτλ.
β) Δημιουργούμε εικονική κάλυψη των κενών σε νευραλγικές θέσεις που ουσιαστικά τη δουλειά τη μεταφέρουμε στις πλάτες των ήδη υπάρχοντων συναδέλφων που επωμίζονται το φόρτο της θέσης μέχρι το άτομο που ήρθε με απόσπαση να μάθει το ρόλο του στο οργανόγραμμα.

Οι διοικητικές θέσεις πρέπει να σταματήσουν να είναι αυτοσκοπός εξυπηρέτησης βυσμάτων από την Πολιτική ή την 'Εκκλησία. Αυτή η γελειότητα πρέπει κάποτε να λάβει ένα τέλος.

Τελειώνοντας θα συμφωνήσω με τον κύριο teacher 100% αλλά θα σας πω αγαπητέ μου Δάσκαλε και το εξής:
Από το 2005 ως και σήμερα έχουν αποσπαστεί στην υπηρεσία μας δεκατρεις εκπαιδευτικοί στο σύνολο. Από αυτούς οι επτά έχουν κάνει αίτηση μετάταξης ως ΠΕ/ΤΕ Διοικητικού/Πληροφορικής/Μηχανικών. 'Εχω γράψει τις σχετικές εισηγήσεις (όπως και άλλοι συνάδελφοι μου) χωρίς να ζητούμε επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και τελικά το μόνο που πετύχαμε είναι μια τρύπα στο νερό. Οι επτά λοιπόν συνάδελφοι σας ήταν όλοι υπεράριθμοι και δε θα προέκυπτε πρόβλημα ουσιαστικά στις διευθύνσεις εκπαίδευσης που ανήκουν οργανικά. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να βλέπουμε θέσεις να χειρεύουν και αξιόλογους συνεργάτες μας να αποχωρούν για να μείνουν και πάλι στη "διάθεση ενός ΠΥΣΔΕ".

Κύριε Λοβέρδο, υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες στις τάξεις των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να παράγουν έργο σε αντίστοιχες θέσεις σε διευθύνσεις του ιδίου ή άλλων υπηρεσιών και υπουργείων. Πρέπει να αναδείξετε το δικαίωμα και των εκπαιδευτικών για ΜΕΤΑΤΑΞΗ και ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ σε άλλη θέση πλην της εκπαιδευτικής, μια και αυτή η δυνατότητα υπάρχει από όσο γνωρίζουμε. Δεν γίνεται όλοι να διδάσκουν. 'Οποιος αξίζει για το δημόσιο για μη διδακτικές θέσεις δείξτε του το δρόμο προς αυτές και όχι για το σπίτι του. Οι προκάτοχοι σας απέτυχαν στον τομέα αυτό. Εμείς από τη μεριά μας ως στελέχη που διοικούμε ανθρώπινο προσωπικό, νοιώθουμε πως οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν κάτι τέτοιο είναι πιόνια στο θέατρο του παραλόγου.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

 
εγώ
27 Οκτ 2014 18:22

Mε τον ίδιο τρόπο να καλέσει και τους ήδη υπηρετούντες σε σχολεία να καλύψουν πρώτα υποχρεωτικά όλες τις ώρες πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων και μετά να πάρουν 16 ώρες Α Λυκείου.. Και να καλέσει πρωτίστως τους Διευθυντές - Αξιολογητές/ Αξιολογούμενους που περιμένουν τον αναπληρωτή να ξεκινήσει καλό Νοέμβριο(!!). Από μεγάλα λόγια και δηλώσεις καλά τα πάτε όλοι, μου θέλετε αξιολογήσεις και ψηφιακές πλατφόρμες και τα Σχολεία είναι με τη λογική του στρατού.

 
Alexandros Z
27 Οκτ 2014 19:02

Αργά η γρήγορα όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί θα πάνε στα σχολεία τους γιατί τις καθαρίστριες των σχολείων τις ετοιμάζουν για διοικητικούς με μετάταξη απο ΥΕ σε ΔΕ . Αποχωρούν όλοι και όλες απο τα σχολεία. Και μετα καθόμαστε εμείς και πλακωνόμαστε μεταξύ μας . Περαστικά μας . ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΑΔΟΥ

 
Marios
27 Οκτ 2014 19:14

Αν και πολλοί , εδώ χαρακτηρίζουν τους αποσπασμένους ως βύσματα εγώ θα τους χαρακτήριζα θύματα. Εξηγώ γιατί:
--Ωράριο 7(Επτά) με 3(Τρεις)
--Δεν έχουν διακοπές Πάσχα-Χριστούγεννα
--Δεν έχουν διακοπές το καλοκαίρι.
--Ξεχνούν εκδρομές , γιορτές κτλ.
--Χάνουν την απερίγραπτη αίσθηση που προσφέρει η διδασκαλία .
Καλύτερα χιλιόμετρα μακρυά από τον τόπο μου (ισχύει) παρά εκεί.

 
αργυρώ
27 Οκτ 2014 19:41

Συνάδελφοι, εμείς και οι οικογένειές μας είμαστε έρμαιο στις αποφάσεις ανθρώπων που διοικούν και φαίνεται ότι καθόλου δε νοιάζονται για ηθική και δικαιοσύνη.Με υπουργικές αποφάσεις και με δηλώσεις όπως η τελευταία καταστρατηγούν μοριοδότηση,εγκυκλίους και νόμους,για να πετύχουν επικοινωνιακά .Με περιέργεια αναμένω την ''αντίδραση'' των αιρετών εκπροσώπων σε ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ που είναι ενημερωμένοι για τα κρυμμένα έως τώρα λειτουργικά κενά και τις προσλήψεις αναπληρωτών σε περιοχές που εμφανίζονταν στις συνεδριάσεις προ τεσσάρων ημερών χωρίς κενά!....μόνο και μόνο για να μην υπάρχει παραπάνω πίεση για να δοθούν κανονικές αποσπάσεις με βάση μόρια και κενά.

 
Τeacher
27 Οκτ 2014 20:04

@ET

Συμφωνούμε α π ο λ ύ τ ω ς! Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων (κοινωνικών και επιστημονικών) για τις αποσπάσεις σε φορείς εδώ και τώρα! Και ξεκινήσουμε απ΄ τα αυτονόητα με κριτήριο την ειδικότητα, π.χ. στις Βιβλιοθήκες Φιλόλογοι, στις Μητροπόλεις Θεολόγοι, στα Πολυτεχνεία Μηχανικοί (διότι τό΄ δαμε κι αυτό: Γυμναστές στα ΓΑΚ. Θεολόγοι σε Μητροπόλεις, Φιλόλογοι σε ΤΕΙ ηλεκτρολόγων, κ.ο.κ. - έλεος, πιά!!!)

 
Δάτης
27 Οκτ 2014 20:20

Κι έλεγα θα την αμολύσεις τη ρουκέτα και επ΄αυτού ή θα έχεις δουλειά για μια φορά! Ποιος τους έβαλε βρε άνθρωπε σ΄αυτή τη θέση;

 
George
27 Οκτ 2014 21:22

@ Teacher
όταν ο νόμος λέει ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Διοικητικού εννοεί ΠΕ οικονομικού ή ΠΕ πληροφορικής ή ΠΕ μηχανικού. Μάλλον έχετε μπερδευτεί και τα βλέπετε μέσα από τα δικά σας συμφέροντα! Μόνο οι οικονομολόγοι είναι ικανοί για διοικητικό έργο; Δε νομίζω να προκύπτει κάτι τέτοιο από κάπου (σπουδές ή κάτι άλλο)

 
αργυρώ
28 Οκτ 2014 18:02

Mάριε χαλάρωσε λίγο....όχι και 7:00-15:00 ωράριο.Από γνωστούς που έχουν κάνει σε γραφεία παραδέχονται ότι είναι συγκεκριμένες οι περίοδοι που υπάρχει φόρτος εργασίας.Επίσης παραδέχονται ότι όταν αντιμετωπίσουν εκτάκτως κάποιο θέμα π.χ. αρρώστησε το παιδί,λείπουν χωρίς άγχος και χωρίς να χρεωθούν μέρες άδειας.Αλίμονο σ' εκείνους που υπηρετούν στην άλλη άκρη με μικρά παιδιά και να τύχει ν' αρρωστήσουν....και να μην έχουν ένα δικό τους άνθρωπο κοντά τους.

 
Ευαγγελία
29 Οκτ 2014 10:38

Ντροπή και αίσχος από όλες τις απόψεις!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ