ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συνεδριάζει το ΕΣΥΠ την άλλη εβδομάδα για τις αλλαγές στο Δημοτικό

Δημοσίευση: 29/10/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την άλλη εβδομάδα θα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας , προκειμένου να κάνει την πρώτη συζήτηση επί των προαναγγελόμενων αλλαγών στο Δημοτικό Σχολείο.

Σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα:

Α. Στην Τριτοβάθμια όχι, στη Δευτεροβάθμια Λυκειακή όχι, στην Πρωτοβάθμια ναι. Ο στόχος είναι το Δημοτικό σχολείο, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκεί που διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες και εκεί που η πολιτεία δεν έχει δείξει τη μέριμνα που πρέπει να έχει δείξει.

Β. Λιγότερη ποσότητα ύλης, περισσότερη παιδεία. Λιγότερα μαθήματα περισσότερη παιδεία, λιγότερη επιβάρυνση του παιδιού και περισσότερη δουλειά στο σχολείο και σχεδόν καθόλου στο σπίτι και δυνατότητα του παιδιού να ολοκληρωθεί.

Γ. Δεν θέλω να προκαταλάβω, γιατί θα κάνω μια εισήγηση με αυτές τις αρχές στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας λειτουργεί σε Ολομέλεια έχει όμως και τρία τμήματα, ένα τμήμα του αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκεί θα γίνει η δουλειά.

Δ. Περισσότερος χρόνος στο σχολείο που υπάρχει η διδασκαλία αλλά και η προετοιμασία για την επομένη, να μην υπάρχει δουλειά για το σπίτι τουλάχιστον πολύ δουλειά για το σπίτι και μια κατεύθυνση με λιγότερα μαθήματα. Τα μαθήματα που διδάσκονται τα παιδιά …

Αν κόβονται κάποια μαθήματα στο Δημοτικό:

Ε. Όχι τα μαθήματα έτσι με την έννοια πόσα μαθήματα έχει τη χρονιά, πόσα αντικείμενα διδάσκεσαι στα έξι χρόνια του Δημοτικού. Τα διδασκόμενα αντικείμενα είναι 17, τα 17 είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά, είναι υπερβολικά πολλά.

Ζ. Πρέπει να μειωθούν. Δεν έχω ακόμη κατασταλάξει, θέλω να ακούσω. Μην ξεχνάτε ότι έχω λίγους μήνες εκεί, δεν διακινδυνεύω να πω την άποψή μου, διαμορφώνω με τον καιρό κι εγώ άποψη, αλλά θα εκφραστούν όλοι οι φορείς και στη συνέχεια, αφού αυτή είναι η κατεύθυνση θα δούμε πως θα την εφαρμόσουμε. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας θα γίνει την άλλη εβδομάδα.

Για το Πανεπιστήμιο και τις Πανελλαδικές:

Η. Αυτό το θέμα δεν πρόκειται να το ακουμπήσω δεν προλαβαίνω. Γιατί οι δυο προηγούμενοι Υπουργοί, Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλος, έκαναν αλλαγές και στο Λύκειο και στα θέματα των εισαγωγικών, μικρές αλλαγές αλλά έκαναν, και αυτές οι αλλαγές πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη και κάποιος άλλος Υπουργός αργότερα να επιχειρήσει αλλαγές.

Θ. Το να ασχολείται κανείς με τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο είναι ένα ευχάριστο σπορ γιατί έχει μεγάλη δυνατότητα επικοινωνίας, αλλά νομίζω έχει γίνει κατάχρηση των αλλαγών εκεί και εγώ περιορίστηκα, από τη δική μου πλευρά, μόνο να αυξήσω τη συμμετοχή της πληροφορικής, διότι είχε περίπου περιθωριοποιηθεί το μάθημα, στις εισαγωγικές για τους ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.